Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Paaseieren zoeken, eierendans en een paasei estafette - week 13 - 2024

Maandag 25 maart
Het is deze week een bijzondere week, namelijk onze paasweek! Een week lang activiteiten die te maken hebben met het thema: Pasen. Natuurlijk begon deze dag ook weer met het ophalen van de kinderen. Met veel enthousiasme stapten de kinderen één voor één in de vertrouwde blauwe auto's. Eenmaal aangekomen bij de locatie was het tijd om de buikjes te vullen met wat fruit en groente. Met buikjes vol fruit begonnen de kinderen vol enthousiasme aan het hoogtepunt van de middag: paaseieren zoeken! Gezamenlijk speurden ze vol verwachting het terrein af, op zoek naar de verstopte paaseieren. Het was een vrolijke chaos van gelach en opwinding terwijl de kinderen alle hoekjes en gaatjes van het voetbalterrein doorzochten, vastbesloten om alle eieren te vinden. Na een intensieve zoektocht werd de beloning eindelijk onthuld: een overvloed aan kleurrijke chocoladepaaseieren. Daarna was het tijd voor het opeten van de gevonden paaseieren, met chocoladevingers en stralende glimlachen als bewijs van een geslaagde middag vol plezier en avontuur. Met de smaak van chocolade nog op hun lippen keerden de kinderen één voor één terug naar huis.

  

Dinsdag 26 maart
De dinsdagmiddag bij BSO Sportstuif bruiste van opwinding en plezier, met activiteiten die weer perfect pasten bij het thema van de week: Pasen! Voor de jongere kinderen was er een eierdans, waarbij ze met veel plezier probeerden om een ei op hun hoofd te balanceren terwijl ze dansten op vrolijke muziek. Daarnaast speelden ze een speels potje "Paashaasje Zegt", waarbij ze hun luister- en bewegingsvaardigheden konden testen terwijl ze de grappige opdrachten van het paashaasje volgden. De oudere kinderen daagden zichzelf uit met een paasei-estafette, waarbij teamwork en snelheid essentieel waren om als winnaar naar voren te komen. Met veel voorzichtigheid gingen ze behendig door het parcours heen, terwijl ze een ei op een lepel moesten balanceren. Na alle activiteiten was het tijd om de middag af te sluiten met een welverdiend koekje, waarbij de kinderen konden kletsen over de activiteiten die ze vandaag hadden gedaan. Met hun glimlach op hun gezicht keerden de kinderen terug naar huis, klaar om morgen weer een nieuwe dag te beginnen.

  

Woensdag 27 maart
Het is woensdagmiddag en dat betekent dat deze dag weer wordt gestart met een overheerlijke lunch. De kinderen laten met veel blijdschap zien wat ze van hun ouder(s) hebben meegekregen. Met gevulde buikjes is het wachten op de andere kinderen. Ondertussen spelen de kinderen een spelletje of zijn ze buiten aan het voetballen in de zon. Zodra alle kinderen aanwezig zijn, is het tijd voor het gezamenlijke fruitmoment en de activiteit. Vandaag deden wij mee met de Sjors Sportief middag bij Sportstuif Basko! Van flagfootball tot het klassieke spel van kat en muis, tot het navigeren door een parcours met frisbee en knotshockey, er was voor elk wat wils. In verschillende groepen gingen de kinderen onderling de strijd met elkaar aan. Na een uur vol actie en plezier was het tijd om te ontspannen. De kinderen konden vrij spelen, terwijl ze wachtten op de komst van hun ouders. De dag is voorbij gevlogen en dus zijn we alweer over de helft van de week.

  

Donderdag 28 maart
Deze middag bracht een bruisende energie met zich mee, met een overvloed aan vrolijke kinderen. Het was een drukke dag, maar de stralende gezichten van de kinderen maakten de dag weer goed. Vandaag was de activiteit net even wat anders dan normaal, want de kinderen werden namelijk gemixt in groepjes, ongeacht hun leeftijd. Dit bood een mooie gelegenheid voor de kinderen om nieuwe vrienden te maken en samen te werken met anderen die ze misschien niet zo goed kenden. De groepjes streden onderling, vol enthousiasme om te winnen, in een Pasen ren- en zoekspel. Tijdens het Pasen ren- en zoekspel moesten de kinderen vragen zoeken en correct beantwoorden, wat niet alleen zorgde voor plezier, maar ook voor het stimuleren van hun denkvermogen en teamworkvaardigheden. De vreugde van de kinderen was aanstekelijk. Na een middag vol rennen en zoeken was het tijd voor een verjaardag traktatie in de vorm van een lolly. De kinderen werden één voor één opgehaald en zo was ook deze dag alweer voorbijgevlogen.

  

Vrijdag 29 maart
Het is bijna Pasen en dat betekent dat een aantal scholen vandaag vrij zijn. De kinderen die een studiedag hebben, zijn dan de hele dag bij ons aanwezig. In de ochtenden worden er leuke uitstapjes gemaakt. Deze ochtend gingen we samen met Sportstuif Basko naar Ballorig, een binnenspeeltuin waar de kinderen lekker vrij kunnen genieten van de klimtoestellen, glijbanen en de ballenbak. We vertrokken op tijd weer naar Rood-Wit om samen met de andere kinderen te lunchen. Met volle buikjes was het tijd voor vrij spel! We besloten het deze middag rustig aan te doen en samen met de kinderen te gaan verven. Ze konden kiezen uit paashazen, eieren en kuikens. De kinderen konden hun fantasie gebruiken en de mooiste creaties werden geverfd. Vol trots lieten ze deze zien aan hun ouder(s) zodra ze werden opgehaald. Met stralende gezichten vertrokken de kinderen en was het tijd voor het Paasweekend!

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach