Mijn dochter wilde heel graag naar de Sportstuif toe, eerste instantie omdat haar vriendinnetje ook naar de Sportstuif is gegaan.
Geen moment spijt gehad. Ze werd onwijs warm ontvangen door de leiding. Selena heeft het er onwijs naar der zin en gaat altijd met plezier naar de sportstuif. De leiding zijn ontzettend lief en open. Hun geven Selena een fijn gevoel van welkom en aandacht. Sportstuif is echt een aanrader voor elk kindje jong of oud. 🙏🏻

Genne Genne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Namentikkertje, bamboe bouwen en slagbal - week 35

Maandag 28 augustus
Het is alweer de eerste dag na de schoolvakanties, dat betekend op school nieuwe gezichten, maar ook bij ons op de BSO. We mogen weer een hoop nieuwe kindjes verwelkomen aan het begin van dit schooljaar. Daarom beginnen we de middag met het besprekken van alle regeltjes. Voor iedereen ook weer een goede opfrisser en goed om te weten voor de nieuwe kinderen. Van het niet rennen binnen, naar het netjes weg zetten en hangen van alle tassen en jassen. Na alles besproken te hebben, werd er lekker fruit gegeten. En het is nog zomerperiode, dus we hebben lekker watermeloen en ananas. Toen alle bordjes leeg waren, gingen we met z’n allen naar buiten om te beginnen met de activiteit. En wat is er nou beter dan een namenspelletje om elkaar beter te leren kennen. Iedereen kreeg een kaartje met daarop een naam van één van de kindjes. Het was de bedoeling dat je diegene ging tikken. Weet je niet wie het is, dan zal je het toch echt moeten vragen. Eenmaal degene getikt die op je blaadje staat, dan ga je samen degene die op het andere blaadje staat, tikken. We sluiten de activiteit af met een lekker koekje en zo werden de eerste kinderen al weer opgehaald.

 

Dinsdag 29 augustus
Ook op deze tweede dag na de vakantie, beginnen er weer nieuwe kindjes bij ons. Dus we starten de middag hetzelfde als gisteren met wat regeltjes en zoals altijd een lekker bordje fruit. Om op een spelende wijs iedereen te leren kennen gaan we vandaag ook een namenspelletje doen, maar hier moet je ook nog eens goed bij nadenken. Uit de gehele groep wordt iemand naar voren geroepen en de rest van de groep moet met elkaar samenwerken om zijn of haar naam te spellen. En niet zo maar spellen, maar uitbeelden met je lichaam op de grond in letters. Als alle kinderen op de grond liggen en de naam te lezen is. Zo weet iedereen gelijk hoe het naar voren genoemde kindje heet. Om ook nog even lekker uit te razen, doen we nog een tikspelletje, onderwater tikkertje. Als je getikt bent, ga je met je benen wijd staan. Wil je bevrijd worden, dan zal iemand onder je benen door moeten kruipen en je naam moeten noemen. Ook hier geldt weer dat je met elkaar moet communiceren als je niet weet hoe iemand heet. Toen ondertussen iedereen alle namen al vaker had gehoord, kon iedereen na een koekje nog even lekker spelen.

  

Woensdag 30 augustus
Deze woensdag was het erg rustig met het eten. We hadden op dit tijdstip maar één kindje, dus zijn lekker even gezellig bij Basko gaan zitten. Hier werd heerlijk gespeeld en rond een uur of twee gingen we weer terug naar onze eigen locatie. Het fruit werd alvast gesneden voor de kinderen die later in de middag komen. De groep werd weer gevuld met kinderen en de bordjes werden leeg gegeten. We hadden iets nieuws gekocht en dat wilden we graag eens uittesten vandaag. Dus er stond slagbal vandaag op de activiteitenplanning. Een apparaat wat uit zichzelf een balletje omhoog gooit, zodat de kinderen zo makkelijker kunnen slaan. Iedereen kwam een keertje aan de beurt om het uit te proberen en daarna gingen we het potje spelen zoals het hoort met fouten en wisselen bij drie fouten. Er werd ontzettend gelachen en hard mee gesport.

 

Donderdag 31 augustus

Één voor één druppelde iedereen binnen en alle oudere kinderen begaven zich gelijk naar het voetbalveld. Er werd hier al lekker gevoetbald en het was zo’n grote groep, dat we de activiteit iets hadden aangepast en we lekker een potje gingen voetballen voor degene die dat wilden. De kinderen kregen de optie of een partijtje voetballen of verschillende tikspelletjes te spelen. Vooral de jongere kinderen en de kinderen die niet van voetbal houden, kwamen de tikspelletjes in de pannakooi spelen. Er werd slingertikkertje, Chinese muur en wc tikkertje gespeeld.

 

 Vrijdag 1 september
De tijd vliegt, want het is alweer september en alweer de laatste dag van de week. In de middag met boterhammen eten is het al een stukje drukker als woensdag, maar in de loop van de middag hebben we weer 35 kinderen rondlopen. Aan alles is te merken dat de kinderen het wel weer vermoeiend vinden om naar school te gaan en daarnaast ook nog eens naar de BSO. Vooral na zo’n zes weken vakantie. We laten alle kinderen vandaag daarom lekker vrij spelen. We hebben van de vakantie nog een heel pak vol met bamboe liggen en de kinderen die daar zin in hebben, mogen daar mooie creaties van maken. Er worden verschillende hutten gebouwd en de kinderen zijn vol enthousiasme bezig om alles aan elkaar te knopen. Papa of mama staat dan al weer bijna aan de deur en iedereen gaat weer lekker naar huis.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach