Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Moederdag cadeautje maken, unihockey en kaartenestafette - week 19

Maandag 8 mei
Zo het is weer de eerste dag na de vakantie, wat voor iedereen weer even een beetje wennen is. Om weer een hele dag naar school te gaan en dan ook nog eens naar de BSO, maar wij maken daar een leuke, gezellige en sportieve middag van. Het is een lekker drukke maandag bij ons op locatie. Er staan twee leuke activiteiten voor de kids klaar. Voor de jongere kinderen deden we lieveheersbeestje tikkertje. Wanneer je getikt bent, ga je op je rug liggen en spartel je met je benen, net zoals een lieveheersbeestje zou doen als hij op zijn rug zou liggen. Wil je weer meedoen met het spel, moet je door twee andere kinderen omgedraaid worden op je buik zodat je weer verder kunt rennen. Voor de oudere kinderen hadden we een voor ons als begeleiders historisch spel op de planning staan, stand in de mand. Er is één iemand die de bal vast heeft, de lucht in gooit en die roept: stand in de mand en de bal voor … (een naam). Alle andere kinderen staan er in een cirkel omheen en rennen op dat moment weg. Wanneer de bal wordt gevangen, wordt er stop geroepen, staat iedereen stil en gaat met de benen open staan. De bedoeling is dan dat degene met de bal de bal door de benen van iemand rolt en mag daarbij drie stappen zetten. Alle kinderen hebben zich lekker vermaakt deze middag.

Dinsdag 9 mei
Het is dan wel lente, maar als je naar buiten kijkt, lijkt het net herfst. Het regent de hele dag en het is geen moment droog. We moeten daarom even schakelen en een nieuwe activiteit bedenken om binnen uit te voeren. We hebben geluk dat het op dinsdag niet zó druk is en we prima met 25 kinderen binnen kunnen zitten. We hebben de groep in tweeën opgesplitst omdat we twee activiteiten in de kantine hadden voorbereid. In de gang gingen de kinderen in tweetallen een reactiesnelheid spel doen. De commando’s die werden gegeven moesten worden uitgevoerd: hoofd, schouders, neus, voeten en GO. Bij ‘GO’ moesten de kinderen zo snel mogelijk het lintje dat tussen hen in lag pakken. De kantine werd omgetoverd tot kaartenestafette. Hier waren op de tafel alle kaarten uit een stock verspreid en kreeg elk team een symbool toegewezen. Om de beurt moest iemand van het team naar de achterste tafel lopen, een kaart omdraaien en als dit een kaart van hun teamsymbool was, mochten ze die meenemen. Was dit niet het geval, moest je hem weer omgedraaid op de tafel laten liggen. Wie als eerste al zijn 13 kaarten had verzameld, was de winnaar.

Woensdag 10 mei
Het was deze woensdag ook weer niet zo’n mooi weer, maar voor vandaag kwam dat dan nog redelijk goed uit, want de dames van The Handmates kwamen weer eens langs. Dit keer om natuurlijk een Moederdag cadeautje te maken. We gingen gezellig met alle kinderen bij Basko zitten en iedereen kreeg maar liefst vier onderzetters om mooi te versieren. Er werden verschillende creaties gemaakt. Hartjes werden er natuurlijk geschilderd, er werden teksten op geschreven en veel kleuren verf gebruikt. Deze werden droog geföhnd en mooi ingepakt voor de speciale dag zondag. Daarna hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld en konden ze ook af en toe nog een naar buiten. Voor we het wisten, zat de dag er alweer op en zijn we ook alweer op de helft van de week beland.  

Donderdag 11 mei
Gelukkig hadden we vandaag weer iets meer geluk met het weer en konden we lekker naar buiten. Er lagen dan ook nog van afgelopen dinsdag unihockey sticks in de kast en die konden we natuurlijk niet ongebruikt terug naar de loods brengen. Voordat we naar buiten gingen, hadden we helaas iets anders te ‘vieren’. Eigenlijk niet echt te vieren, maar er werd een traktatie uitgedeeld door twee kinderen die ons helaas gingen verlaten. Daarna gingen we lekker naar buiten om te bewegen. Vooral de oudere kinderen vinden het leuk om een lekker fanatiek potje met een stick te slaan. Zij begonnen dan ook met unihockey, waar de jongere kinderen politie en boefje deden. Na een tijdje hebben we de groepen omgedraaid en gingen ook de jongere kinderen aan de slag met de sticks. De oudere kinderen zijn toen trefbal gaan spelen in de pannakooi.

Vrijdag 12 mei
Wat gaat een week toch snel hè? Is het alweer vrijdag en staan we bijna op het punt om weekend te vieren. Eerst nog even een middagje lekker spelen bij ons op de BSO. Rond de klok van half 1 druppelen de eerste kinderen binnen en gaan we gezellig met z’n allen boterhammen eten. Daarna is het even tijd om vrij te spelen, want niet snel daarna komen ook alle andere kinderen. Voordat we fruit gingen eten, was ook Basko gezellig bij ons aangesloten. Ook de kinderen van vandaag hebben geluk, want we gaan weer een Moederdag cadeautje maken met de dames van The Handmates. Ook nu hebben ze weer onderzetters bij, maar ook kleine canvas doeken om een leuk schilderijtje te maken. De kinderen mochten als ze dit wilden beide activiteiten doen. De schilderijtjes mochten mooi worden geschilderd en daarnaast konden ze deze nog leuk versieren met knopen en kralen. Ook nu werd het cadeautje weer mooi ingepakt en ging ie snel in de tas voordat mama die kon zien. Er was voor een aantal kinderen nog even tijd lekker buiten te spelen in het mooie weer en toen stonden de eerste ouders alweer voor de deur. Heerlijk weekend vieren, tot volgende week!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach