Onze kinderen hebben het hier erg naar hun! Lekker buiten spelen en sporten na een hele dag op school te hebben gezeten.

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie week 2, zeepjes maken, complimentenboom en mozaïek stukjes maken - week 18

Maandag 1 mei

Maandag hebben we gezellig met z'n allen gespeeld bij Basko. De week begon vandaag zonnig en we hebben dan ook heerlijk genoten van het zonnetje. In de ochtend hebben we even wat vitamientjes naar binnen gewerkt en na het fruit eten hebben we buiten het spelletje 'wie ben ik' gespeeld. Alle kinderen kregen een post-it op hun hoofd geplakt met een ding of persoon op die zij waren. Om de beurt mochten de kinderen vragen stellen om erachter te komen wat er op hun briefje stond. Er mochten alleen vragen gesteld worden waar het antwoord ja of nee op was en zo kwamen ze steeds een stukje dichterbij het antwoord. In het begin kregen de kinderen de briefjes al met de personen, dieren of dingen erop en een rondje later mochten ze dit zelf verzinnen. 
In de middag kwamen de dames van de Handmates, superleuk! Zij namen spullen mee om zeepjes te maken. Dit mochten de kinderen zelf doen. Ook mochten ze een eigen bakje versieren.

Dinsdag 2 mei

Deze vroege ochtend was iedereen al optijd aanwezig bij de BSO. Iedereen wist natuurlijk al wat we gingen doen vandaag en stond te springen om naar de BSO te gaan. Want wat was het een feest, we gingen de hele dag naar buitenspeeltuin de Splinter in Eindhoven. In de ochtend snel nog even fruit eten gezellig samen met alle kinderen van Basko en daarna zijn we met z'n allen vertrokken naar de speeltuin. Hier hebben de kinderen lekker gegleden, met water gespeeld en gevoetbald. Om 12:30 uur gezellig samen brood eten en daarna weer lekker verder spelen. De kinderen konden ook bij de geitjes, schapen, en varkentjes kijken op de kindereboerderij. Nog een laatste keer met het vlot oversteken en we gingen laat in de middag weer richting de BSO. Het was een leuke, maar ook een vermoeide dag. Iedereen zal lekker slapen vannacht. 

Woensdag 3 mei
We hebben vandaag super veel geluk met het weer. Het zonnetje schijnt en daar gaan we gebruik van maken! In de ochtend gaan we lekker naar het bos. We klimmen en klauteren door de takken heen en zoeken naar kleine diertjes. Ook nemen we nog wat takken mee voor de activiteiten in de namiddag. Eenmaal aangekomen bij de locatie leggen we alle takken samen en gaan we boterhammen eten. We hebben veel gewandeld dus hebben ook zeker trek. Na het eten gaan we fijn buiten spelen! Hierna is het tijd om de takken van het bos te gebruiken. We knutselen een zelf gemaakte boom. Hierna knutselen we ook nog een zelfgemaakt blad. Op dit blad schrijven we complimenten voor elkaar. Zo heeft iedereen vandaag een complimentje gekregen in de complimente boom! Nog een lekker koekje en dan is de dag alweer om. Tot morgen!

Donderdag 4 mei 

Deze donderdag zijn we in de morgen lekker gaan spelen bij Monkeytown. Lekker van de glijbaan, even trampoline springen of klimmen en klauteren, er was genoeg te doen bij Monkeytown. Het was een gezellige ochtend waar alle kinderen van hebben genoten. Om 13:00 zijn we terug aangekomen bij Rood-Wit waar de lunch al klaar stond. We zijn dus direct aangeschoven aan tafel om wat te eten en drinken en even bij te komen van de actieve ochtend. Na het lunchen zijn de kinderen lekker vrij gaan spelen. Alle kinderen zijn eerst ingesmeerd om vervolgens lekker buiten te spelen want het weer was heerlijk. Zo werd er lekker gevoetbald door met name de jongens en de meiden zijn ook lekker buiten bezig geweest. Om 15:45 zijn we even terug naar binnen gegaan om lekker te genieten van wat fruit. Toen het fruit op was zijn we gestart met de middagactiviteit. De kinderen die namelijk zelf servies mee hadden gebracht, kregen de kans om dit servies te gaan versieren. Er zijn allerlei mooie creaties uit gekomen. Na de knutselactiviteit kregen de kinderen weer de kans om nog even lekker vrij te spelen tot ze werden opgehaald. om 17:00 hebben de kinderen een lekker zakje chips gekregen om de dag af te sluiten.

Vrijdag 5 mei

Wat een heerlijke ochtend! De kinderen hebben fijn buiten gespeeld en genoten van het zonnenetje. We starten vandaag de dag met iets actiefs, namelijk alles bal. Bij deze activiteit zijn er verschillende ballen die het speelveld ingegooid kunnen worden waardoor je verschillende sporten kunt spelen. De begeleider roept een getal en zoveel kinderen gaan in teams het veld in. Dan wordt er bijvoorbeeld een foambal in het veld gegooid en dat betekend dat er trefbal gespeeld gaat worden. Wordt er gescoord, dan gaan de kinderen het veld af, komen er nieuwe kinderen in en wordt er een nieuwe bal het het veld ingegooid. Iedereen was enthousiast en deed goed mee. Met deze verschillende sporten, is er altijd wel een sport die iemand leuk vind. Helaas trokken snel de donkere wolken over Veldhoven waardoor we in de middag binnen hebben gespeeld. De middag was creatief! We hebben ons eigen mozaïek stukje gemaakt. Op een houten figuurtje konden de kinderen hun eigen creatie maken. Dit was alweer de laaste dag van de vakantie, nog even genieten van het weekend en volgende week weer naar school en naar de BSO natuurlijk. Tot maandag!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach