Onze kinderen hebben het hier erg naar hun! Lekker buiten spelen en sporten na een hele dag op school te hebben gezeten.

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, stoeivormen en koekjes bakken - week 10

Maandag 6 maart

Het is deze week weer zo’n week dat er maar liefst drie studiedagen gepland staan. En studiedagen betekenen leuke en gezellige ochtenden bij Sportstuif!

De maandag begon daarom voor een aantal kinderen al vroeg, want rond de klok van 9 zaten we al in de auto richting Monkeytown. Na uren voetballen, spelen, klimmen en klauteren, hebben we gezamenlijk geluncht en alles klaargezet voor alle andere kinderen die in de middag kwamen. Toen de groep in de middag compleet was, stonden er maar liefst drie activiteiten voor de kinderen gepland. In de gang werden er in tweetallen verschillende stoeivormen uitgeoefend. De kinderen konden bijvoorbeeld op handen en voeten staan en bij elkaar de handen wegtrekken, omduwen of een bal van elkaar afpakken. Gelukkig was het deze dag nog droog en konden we ook lekker naar buiten. Daar waren de andere twee activiteiten waarbij de oudere en de jongere kinderen in aparte groepen verschillende bal spellen gingen spelen. Ze oefenden met gooien, vangen en samenwerken. Alle kinderen zijn lekker actief bezig geweest en gingen met een voldaan gevoel naar huis.

Dinsdag 7 maart

Vandaag was een dag waar kinderen al een tijdje naar uitkeken. Ze wisten wat er op de planning stond om te gaan doen. We hadden namelijk de lasergame wapens gehuurd en dat beloofde een toffe middag te worden! En dit werd het ook! Het regende ook nog eens buiten, dus het was de ideale binnen activiteit voor deze dag. Na het fruit eten en het vrij spelen, hebben alle collega’s van Sportstuif de kantine omgebouwd tot twee verschillende forten met obstakels in het midden. Lichten uit, geweren geladen, spannende muziek op en de kinderen slopen als echte James Bond door het veld heen. In twee teams was het de bedoeling om het andere team volledig uit te schakelen en jezelf zo lang mogelijk in leven te houden. Iedereen zat zo in het spel en was zo actief bezig, dat we de tijd helemaal vergaten en we maar liefst anderhalf uur hebben gespeeld! Als ze nu niet lekker slapen allemaal…😊

Woensdag 8 maart

Het was weer een regenachtige dag vandaag en in de ochtend stonden er al een aantal kinderen op de stoep omdat ze studiedag hadden. In de vakantie hadden we van zoutdeeg allerlei figuurtjes gemaakt en die konden nog beschilderd worden. Dus alle verfspullen uit de kast getoverd en de kinderen zijn lekker zelf aan de slag gegaan met het versieren van het zoutdeeg. Ook in de middag was het helaas nog niet droog en hebben we er maar binnen een gezellige knutsel-, verf-, en tekenmiddag van gemaakt.

Donderdag 9 maart

De laatste studiedag van de week, dus er stond weer een ochtendje spelen in Ballorig op de planning. Rond de klok van 12 waren we weer terug op de bso en hebben we na de lunch kort nog even Just Dance gespeeld. En of de kinderen nog niet moe genoeg waren, hebben we in de middag weer een gaaf potje lasergamen gedaan. Op de donderdag zijn er vele kinderen die niet op de dinsdag aanwezig zijn, dus hebben we de wapens nog een paar dagen bij ons gehouden om zo veel mogelijk kinderen de kans te geven er mee te spelen. Ook nu was het weer een groot succes en hebben de kinderen enorm veel plezier gehad. Morgen de laatste dag van de week en dan staat het weekend alweer voor de deur.

Vrijdag 10 maart

De laatste dag van de week alweer en wederom regende en sneeuwde het zelfs weer buiten. Niet echt lekker weer om buiten te spelen, maar daar weten de begeleiders van Sportstuif wel raad mee. Een beetje de planning omgegooid en voordat alle kinderen er zijn snel even langs de winkel voor… koekjesmix. Wat is er nou leuker en vooral lekkerder dan zelf koekjes maken en die ook nog eens op mogen eten 😊! Toen alle creaties gemaakt waren, konden ze de oven in en werden ze in zakjes gestopt om lekker mee naar huis te nemen. Voordat sommige kinderen werden opgehaald, werden er stiekem al wat koekjes geproefd. Wij gaan smikkelend het weekend in, tot volgende week!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach