Onze zoon gaat met heel veel plezier naar de sportstuif in de vakanties. Hij kan vaak niet wachten tot hij weer mag. Wij brengen hem er met een gerust hart heen en mogen genieten van zijn spannende verhalen als hij weer thuis is! Binnenkort mogen ook zijn broertje en zusje naar school en ook die zullen de sportstuif gaan mogen ontdekken in de vakanties!

Samantha Samantha
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lacrosse, flag football en boksen - week 12

Maandag 20 maart

Er is weer een nieuwe week aangebroken vol leuke activiteiten. De maandag beginnen we met het eten van fruit en al snel kunnen we lekker naar buiten om activiteiten te doen. Er staan namelijk weer drie hele leuke spelletjes klaar. Bij het eerste spel wordt gelijk de armspieren van de kinderen getest. Ze doen in kruiwagenloop een estafette en moeten op deze manier alle spullen naar de overkant zien te brengen. Het tweede spel is het tikspel de verlosser. Er wordt één tikker aangewezen en die mag niet weten wie de verlosser is van het spel. Als je getikt bent moet je in een gekke houding gaan staan en alleen de verlosser kan je van deze houding verlossen. Het laatste spel is gelijk even een nadenk spelletje. Het ABC-tikkertje. De tikkers in het midden draaien om en gaan langzaam het alfabet af. De andere kinderen roepen stop en met de letter waar de tikkers op dat moment zijn, moet iedereen een woord verzinnen. Heb je binnen vijf seconden geen woord verzonnen, kan je worden getikt. Na al dat geren, kon iedereen even bijkomen aan tafel. Er moest namelijk gezongen worden. Niet voor zomaar iemand, voor onze eigen vestigingsmanager. En wie jarig is, trakteert! 😊

Dinsdag 21 maart

We hebben vandaag weer wat leuks gehuurd vanuit de loods om eens wat nieuwe sporten en spellen uit te proberen. Een lekker weertje om weer heerlijk op het veld te rennen. In twee groepen werden er twee verschillende activiteiten gespeeld. Aan de achterkant van het veld werd er een variant op honkbal gespeeld, maar dit keer met een levende bal, levend honkbal. Het spelletje blijft verder hetzelfde als honkbal, maar dan rent de ‘bal’ het veld in en moet het team in het veld, deze persoon vangen. Iemand anders van het team is de loper en moet voordat de ‘bal’ gevangen is, bij een honk stilstaan. Wanneer het slagteam twee strafpunten heeft, wordt er gewisseld van kant. Daarnaast wordt aan de voorkant van het veld een potje lacrosse gespeeld. Een nieuw spelletje voor de meeste kinderen. De bedoeling hiervan is dat je met de cross, de stick, de bal opraapt en via overgooien met je team punten scoort in het doel van de andere partij. We proberen bij Sportstuif de kinderen met allerlei sporten en spellen kennis te leren maken.

Woensdag 22 maart

Waar we vorige week nog naar Basko gingen, was de Sjors Sportief dag vandaag bij ons bij Rood-Wit. En ook deze keer konden er weer allerlei kinderen van buiten Sportstuif zich aanmelden. Vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, iedereen van de basisscholen in en rondom Veldhoven kon zich hiervoor aanmelden. En super leuk om te zien, dat er ook vele kinderen waren die wij nog niet kenden. Iedereen werd voorzien van lekker fruit en daarna konden we aan de activiteiten beginnen. Er werd flag football gespeeld. Dit is een makkelijke variant van American football waarbij het tackelen, lintjes afpakken wordt. Er werd nog een partijtje gevoetbald, er stond weer een ander leuk springkussen klaar en ook maakten de kinderen kennis met verschillende slag- en stootvormen van boksen. Het was een ontzettend leuke, sportieve dag waarbij iedereen lekker meedeed. We kijken alweer uit naar volgende week, de laatste Sjors Sportief dag alweer!

Donderdag 23 maart

Tussen de hagel- en regenbuien door konden we gelukkig precies met de activiteit naar buiten. Precies wanneer de groep compleet was, iedereen zijn vitamientjes weer op had, werd het even droog. We hadden de flag football set nog staan van gisteren en konden daar weer lekker mee aan de slag. De groep werd in tweeën gedeeld en de oudere kinderen gingen dit spel spelen. Voor de jongere kinderen deden we een zelfde soort spelletje, maar dan net weer op een makkelijkere manier in een tikvorm. Kat en muis werd er hier gespeeld en natuurlijk werd er na de activiteit een koekje gegeten.

Vrijdag 24 maart

Laatste dag school voor de kinderen, nog een middagje spelen en dan is het alweer weekend. Er werd fruit gegeten, bekers ranja gedronken en lekker vrij gespeeld. De knex is populair geworden sinds de aanschaf. De stokjes vliegen je om de oren en ook de tekeningen worden volop ingekleurd vandaag, want we zijn iets minder buiten vandaag door het wisselvallige weer. Na het fruit eten is ook Basko gezellig naar ons toegekomen en gingen we met z’n allen de activiteit doen. Allemaal verschillende soorten tikspelletjes zijn voorbij gekomen. Zo hebben we slingertikkertje, standbeeld tikkertje, apen tikkertje en andere dierensoorten tikkertje gedaan. Na al dat rennen, had iedereen wel een koekje verdiend. Zo sloeg de klok al 17:00 en werd de helft van de kinderen al opgehaald. De kinderen die als laatste nog aanwezig waren, kregen nog een cracker of peperkoek en ook zij waren allemaal om 18:30 richting huis om het weekend te beginnen. We zien jullie volgende week weer!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach