Mijn zoon gaat altijd met plezier naar de sportstuif. Ze krijgen de vrijheid om de hele middag heerlijk buiten te spelen. Bij slecht weer worden er ook leuke activiteiten gedaan. De begeleiding is altijd enthousiast en doet ook mee met de kinderen. Heel erg tevreden over de sportstuif.

Jitske Jitske
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kubben, waterestafette en buikschuifbaan - week 36

Maandag 4 september 
Week 2 alweer van de normale schoolweken. Iedereen heeft alweer een hele schoolweek achter de rug en is ondertussen een beetje gewend aan alle nieuwe dingen dit schooljaar. Zoals altijd halen we onze kinderen weer op met de blauwe auto’s en wachten we totdat iedereen er is met fruit eten. Daarna gaan we lekker naar buiten om twee activiteiten te spelen. We gaan vandaag voetballen, maar niet zo maar voetballen, Belgisch voetballen. Dit betekend dat er drie goals in het speelveld worden gezet, maar dan omgedraaid. Zo geeft het spel het voetballen een leuke twist. Aan de andere kant van het veld wordt er kubb gespeeld. Hier probeer je in teams de blokjes van de tegenspelers om te gooien, maar zorg er voor dat de koningin blijft staan in het midden. Anders heeft de tegenpartij gelijk gewonnen. 

Dinsdag 5 september
We wijken vandaag en vaker deze week iets af van de planning, want we mogen nog genieten van het heerlijke nazomerse weer. En bij temperaturen van 30 graden, horen natuurlijk waterspelletjes. Er werd een estafette uitgezet die in twee teams afgelegd moest worden. Onderweg naar de emmer die aan de overkant van het veld staan, neem je een spons of bal mee gevuld met water. Per ronde werd er telkens aangegeven hoe je die ronde naar de overkant moest komen. Dit kon bijvoorbeeld zijn op handen en voeten, met de ogen dicht of achterstevoren. Welk team na een aantal rondes het meeste water in de emmer nog had zitten, mocht als beloning de begeleiders nat spuiten. Uiteindelijk hielp iedereen daar natuurlijk vrolijk aan mee ;) 

Woensdag 6 september 
Alle kindjes kwamen vandaag pas rond de klok van 2 naar de bso, dus we hadden de tijd ervoor goed gebruikt om de color run van volgende week goed voor te bereiden. Schrijf je nog snel in op samenbijsportstuif.nl, want de aanmeldingen vliegen de deur uit. Na wat fruit eten, stond de waterkraan al weer aan, want ook vandaag was het nodig om even af te koelen met waterspelletjes. Er werd in teams gestreden wie het snelst de spons aan de overkant kon krijgen door alleen de voeten te gebruiken. Iedereen ging op de grond zitten en de eerste pakte met de voeten de spons vast en gaf hem op deze manier door aan de volgende. De dag eindigde met een koekje en nog meer verkoeling zoeken bij de airco binnen. 

Donderdag 7 september 
Er is ondertussen sprake van een hittegolf en hier spelen we maar al te graag op in met de activiteiten. Een van de favorieten met dit o zo warme weer, is de buikschuifbaan! Een groot zeil werd neergelegd, de zeep werd uit de kast gehaald en de waterkraan werd open gedraaid. Zo kon iedereen die zin had om nat te worden of af te koelen lekker glijden over de baan. Er werd flink gegleden en het enthousiasme spatte eraf bij de kinderen. Eens goed gekeken in de vriezer en daar lagen nog wat ijsjes verstopt. Iedereen heeft dus nog kunnen genieten van een ijsje net voor het naar huis gaan.

Vrijdag 8 september 
Het kwik gaf vandaag ook weer boven de 30 graden aan. Er waren al heel wat kindjes die op school ook al met water hadden gespeeld en wij konden natuurlijk niet achterblijven op de bso. Iedereen die geen zin had om nat te worden, mocht gewoon lekker binnen in de airco of buiten onder de overkapping spelen. Voor de andere kinderen stond er na het fruit eten weer een buikschuifbaan klaar. Dit keer waren ook alle kindjes van Basko gezellig bij ons en zo konden we samen lekker buikschuiven. Zelfs een aantal begeleiders waagden een poging en er is wel op de foto’s te zien hoeveel lol er was bij iedereen. Toen iedereen weer een beetje was opgedroogd, werden de meeste kinderen al opgehaald en gingen we lekker weekend vieren. Tot volgende week!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach