Sportstuif is TOP! Onze dochter maakt kennis met tal van sporten. Zij leert omgaan met verliezen. Actief en met elkaar buiten spelen en sporten is het devies, maar binnen spelletjes doen kan zeker ook. En als je kindje even alleen iets voor zichzelf wil tekenen of knutselen dan is daarvoor ook alle ruimte. Kortom, voor elk wat wils! Verder, zorgzame begeleiding, fijne ophaalservice en maatwerk voor iedereen. En bij het ophalen altijd even een fijne terugkoppeling van de middag. AANRADER!!!

Ton Ton
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstweek, muziekbingo, gnome trefbal en de Kerst escaperoom - week 51

Het was deze week geen normale week op de Sportstuif bij Veldhoven Rood-Wit. De kerstvakantie komt er bijna weer aan en dat betekend dat het bijna Kerstmis is. Dit kunnen we natuurlijk niet zo maar aan ons voorbij laten gaan en daarom hebben we deze hele week het thema Kerst. Dit betekend dat alle activiteiten in Kerstthema zijn, maar ook lag er elke dag een brief van de Kerstman in de Kerst sok. Alle kindjes kregen daarnaast nog een mooie Kerstbal met een foto van ons team mee naar huis om thuis in de boom te hangen, met daarnaast nog een lekkere zuurstok.

Maandag 18 december
Zo aan het begin van de week is het weer tijd om alle kinderen op de basisscholen op te halen. Als iedereen compleet is op de BSO gaat iedereen aan tafel zitten en is het tijd om fruit te eten. Wanneer alle bordjes leeg zijn, verzameld iedereen op de speelmatten voor de eerste brief van de Kerstman. Hij wordt voorgelezen door één van de oudere kinderen en er staat in geschreven dat de kinderen de kerstliedjes weer bij elkaar moeten zoeken. Dit betekend dat er een spelletje muziekbingo op de planning staat vandaag. Er worden groepjes gemaakt, bingo kaarten uitgedeeld en iedereen gaat opzoek naar de songteksten van bekende kerstliedjes. Op de bingo kaart staat bijvoorbeeld: ‘niets is cooler dan ….’ Wanneer het papiertje met Kerstmis gevonden is, wordt het nummertje wat hierbij staat opgeschreven. Uiteindelijk heeft iedereen negen verschillende cijfers en hier moet een woord van gemaakt worden. Het eerste cijfer is 11. De elfde letter van het alfabet is de K. En zo gaat iedereen lekker puzzelen. Als alle nummers zijn ontcijferd, komt er het woord Kerstmis uit!

 

Dinsdag 19 december
Ook vandaag lag er weer post in de kerstsok. Deze gingen we met z’n allen lezen toen iedereen al het fruit lekker opgegeten had. Er werd voordat alle kinderen er waren al een hoop voorbereid voor de activiteit van vandaag. Er werden maar liefst 40 puzzelstukjes verstopt voor de Kerst Escape Room! We hadden een variant voor de oudere en voor de jongere kinderen. Het eerste deel was met z’n allen. Er moest een puzzel gemaakt worden en de stukjes lagen binnen overal verstopt. Precies ook de dag dat het slecht weer was, hadden we gelukkig al een binnen activiteit op de planning staan. Terwijl iedereen druk aan het zoeken was, werd er gelijk al gepuzzeld met de gevonden stukjes. Hier kwam uiteindelijk een tekst uit waarin stond: achter het bord. Hier vonden de kinderen een envelop waarna ze een rebus moesten spelen. Als uitkomst hieruit kwam weer dat er in de juffrouw haar tas een envelop zat en zo kwamen we bij het laatste onderdeel uit. De kinderen kregen een wereldkaart en moesten zo de route volgen die beschreven was. Voor de jongere kinderen was er een iets makkelijkere variant. De uiteindelijke oplossing was onder de kerstboom en daar vond iedereen iets lekkers!

 

Woensdag 20 december
Een droge dag vandaag zorgde voor het nodige plezier op de BSO. Er werden boterhammen gegeten en werd lekker vrij gespeeld zo na de lunch. Het fruit werd alvast gesneden en rond de klok van twee werden de rest van de kinderen opgehaald. We hadden echt twee hele hele grote gnomes bij ons op locatie staan en hier gingen we een potje mee gnometrefballen in de middag. De kinderen werden in twee teams verdeeld en de bedoeling van het spel was dat de gnome drie keer geraakt moest worden met de bal. De kinderen mochten de bal afweren om zo de gnome te beschermen. Aan het eind van de activiteit werd er nog een lekker koekje gegeten en zo mocht iedereen die naar huis ging, zijn of haar kerstbal meenemen. Ook voor de ouders hadden we de gehele week wat lekkers om uit te delen.

 

Donderdag 21 december
Het was vandaag een beetje een andere dag als normaal. Normaal huppelen er rond de 45 kinderen bij ons op de donderdag rond, maar vandaag was het een stuk rustiger. De kinderen die wel kwamen, werden voor een groot deel al op tijd opgehaald. Vele scholen hadden namelijk een kerstdiner in de avond gepland staan, dus vandaar dat er vele afmeldingen waren. De kindjes die er waren, hebben lekker vrij gespeeld. Omdat iedereen zo één voor één al werd opgehaald, was er de keuze om geen begeleide activiteit vandaag te doen.

Vrijdag 22 december
De laatste dag alweer van de kerstweek. De kerstboom hangt nog vol met alle kerstballen van de kinderen van de vrijdag. Ook deze vrijdag was net wat anders als de rest. Omdat het bijna vakantie was, waren er deze dag meerdere kinderen al om 12:00 uur uit. Het was daarom een stuk drukker tijdens het eten van de boterhammen. Daar wordt het natuurlijk alleen maar gezelliger op! Er werd na het eten lekker vrij gespeeld en tegelijk al het één en ander klaar gezet voor de activiteit in de middag. Toen alle kinderen opgehaald waren, er fruit was gegeten, werd de Kerst Alleskunner opgestart. De kinderen werden in groepjes van drie of vier ingedeeld en speelden verschillende kleine spelletjes. Zo moesten ze geblinddoekt de kerstboom versieren, mochten ze zonder handen een kerstkoekje vanaf hun voorhoofd opeten en moesten ze met ovenwanten een cadeautje uitpakken. De kinderen hadden de grootste lol en kregen als lekkers nog een heerlijke kerstkrans om op te eten. Iedereen alvast fijne kerstdagen gewenst en volgende week zien we iedereen weer vanaf woensdag!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach