Sinds korte tijd gaat mijn dochter naar de sportstuif. Ze vind het daar helemaal geweldig. Lekker buiten spelen, sporten, bomen klimmen en hutten bouwen en met echt slecht weer lekker binnen ravotten, dansen, spelletjes spelen en knutselen. Vrij om eigen keuzes te maken en genoeg plek voor iedereen. Hele fijne begeleiding, weten wat ze doen en zien elk kind. Goede communicatie en zeer flexibel in de mogelijkheden. Echt een aanrader!!!!!

Silvia Silvia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

KanJam, Archery tag en levend stratego - week 11

Maandag 13 maart

We starten de week met een heerlijk zonnetje en het goede nieuws dat we weer lekker op het grasveld mogen spelen. Vandaag was daar dan ook een perfecte dag voor. We konden ook eindelijk weer lekker naar buiten voor de activiteiten. De kinderen werden in drie groepen opgedeeld en rouleerden tussen de drie geplande activiteiten. In de pannakooi werd er een leuk potje trefbal gespeeld, op de stenen een variatie op Annemaria koekoek: rood licht – groen licht en op de tribunes hadden we de Kanjam tonnen neergezet. Een super leuk spel waarbij de kinderen met elkaar moeten samenwerken om de frisbee in de ton te krijgen. Één kind gooit de frisbee en een ander kind staat achter de ton om de frisbee er in te slaan. Scoor je door middel van de moeilijke opening aan de voorkant, krijg je extra punten.

Dinsdag 14 maart

Net even wat minder weer, maar dat weerhoud de kinderen er niet van om lekker te gaan rennen buiten. Vooral de jongere kinderen kunnen zich lekker vermaken buiten met de activiteit die was voorbereid, drie is te veel. Bij dit spel is er één tikker, één loper en liggen alle andere kinderen in groepjes van twee naast elkaar. De bedoeling is dat de tikker de loper gaat tikken, maar die wilt op zijn beurt aansluiten bij een groep drie. Wanneer hij of zij hierbij is gaan liggen, wordt automatisch degene aan de andere kant van het groepje de loper. De oudere kinderen gingen een wat moeilijker, maar heel leuk spel weerwolven spelen. Hierbij zijn er in de basis een aantal weerwolven die elke nacht een burger ‘vermoorden’. Daarnaast zijn er nog verschillende spelkaarten die weer een extra toevoeging aan het spel geven zoals bijvoorbeeld de heks die in de nacht haar verschillende toverdrankjes kan inzetten om iemand in leven te houden. Het doel van het spel is om alle weerwolven uit te schakelen. Nadat iedereen zijn koekje op had, wilden er vele kinderen nog een extra rondje weerwolven doen, omdat ze het zo leuk vonden!

Woensdag 15 maart

Vandaag kon dan eindelijk de eerste Sjors sportief middag plaatsvinden. Alle kindjes van de basisscholen in en rondom Velhoven mogen zich inschrijven en lekker meedoen met de activiteiten. Deze keer vond de Sjors Sportief plaats bij Velhoven Basko en zijn wij met alle kinderen van Rood-Wit die kant op gegaan. De volgende activiteiten stonden voor deze dag klaar: Archery Tag, alle kinderen proberen met pijl en boog de pionnetjes om te schieten. KanJam, in duo’s proberen de kinderen een frisbee in de ton te gooien of in de opening aan de voorkant. Water, spons, vuur: probeer bij dit tikspel om zo veel mogelijk kaartjes van de tegenstander te veroveren. En tot slot stond er ook een springkussen, stormram op het grasveld en kon iedereen zich nog lekker even moe maken voordat ze weer naar huis gingen.

Donderdag 16 maart

Veel kinderen begonnen deze dag met een potje voetballen op het veld of in de pannakooi en na het fruit eten was het rond 16:00 uur tijd voor de activiteit. In twee teams, gemixt van jong en oud, streden ze tegen elkaar in een leuk potje levend stratego. We konden dit lekker op het grote grasveld uitvoeren waardoor ons speelveld ook een stuk groter werd. De bedoeling bij dit spel is dat ieder een kaartje krijgt met een nummer. Ren het veld in, tik iemand van de tegenpartij en laat allebei je kaartje zien. Heb jij het hoogste nummer, dan mag je het kaartje van de tegenstander meenemen en naar je thuishonk brengen. Heb je als team tien kaartjes weten te bemachtigen, dan mag je opzoek naar de vlag van het andere team. Wanneer je deze hebt veroverd en terug hebt gebracht naar je beginpunt, heb je als team gewonnen. Na meerdere potjes gespeeld te hebben, vergaten we bijna om een koekje te eten, want we hadden het zo naar ons zin!

Vrijdag 17 maart

Ontzettend lekker weer zo net voor het weekend en wat is er nou leuker als je zo vroeg uit bent op de vrijdagmiddag, dan lekker spelen. Eerst maar eens flink wat fruit eten, want we hebben altijd zo veel fruit bij ons op de BSO liggen. En voor het weekend moet natuurlijk alles op, wat een bofkonten.

Na het fruiteten zijn we gezellig met Basko naar de kinderboerderij en speeltuin de Hazenwinkel geweest. Hier kon je onder andere konijntjes, varkentjes en geitjes zien en soms zelfs even mee knuffelen in het knuffelhok. Daarna kon iedereen nog lekker even spelen in de speeltuin en zijn we pas weer in de namiddag terug naar de BSO gegaan. Tegen de tijd dat we terugkwamen, werden de eerste kinderen alweer opgehaald op lekker weekend te gaan vieren!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach