Onze kinderen hebben het fantastisch naar hun zin daar. Na school worden ze opgehaald en eten eerst hun boterhammen om daarna heerlijk buiten te spelen en sporten. Mocht het slecht weer zijn mogen er binnen hutten gebouwd worden of rustig wat tekenen of knutselen. Super enthousiaste mensen die actief met de kinderen bezig zijn. Ik zou geen betere bso kunnen wensen!

Michael Michael
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kahoot-quiz, voetbaltoernooi en sneeuwballengevecht - week 3

Maandag 16 januari

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn weekend gehad en is er weer genoeg energie voor Sportstuif!

Vorige week hadden we helaas pech met het weer en ook vandaag valt het helaas tegen. Gelukkig hebben wij wel genoeg alternatieven voor leuke binnen activiteiten. Onze collega Nick had een super leuke Kahoot-quiz georganiseerd. Er kwamen super leuke vragen voorbij over verschillende onderwerpen. Alle soorten Disneyfilms werden besproken, je wereldoriëntatie werd getest en ook gezondheidsvragen kwamen voorbij! Wie van onze kinderen kon de meeste vragen beantwoorden of wie kon er het beste gokken 😊? Wij vonden dit alvast een gezellige start van de week!

 

Dinsdag 17 januari

Eindelijk! We hebben geluk met het weer. Het mag dan wel koud zijn maar dat is niet erg. Warme jas en genoeg bewegen, dan krijg je het vanzelf warm. We spelen vandaag twee spellen. Het eerste spel heet ‘boompje verwisselen’. Er is één tikker en één lopen, de rest van de kinderen staan allemaal ‘’achter een boom’’. De kinderen achter de boom zijn veilig voor de tikker. De loper mag niet getikt worden, dit doet hij/zij door weg te lopen of een boom in te nemen van een ander. Wordt jouw boom ingenomen ben jij de loper!

Met de oudere kinderen doen we een voetbaltoernooi! We hebben vier teams en elk wedstrijd duurt vijf minuten. Elk team speelt tegen elkaar. Ben je gewonnen, krijgt jouw team drie punten, speel je gelijkspel krijg je één punt en ben je verloren krijg je nul punten. Welk team was de winnaar van dit toernooi!?

 

Woensdag 18 januari

Het zonnetje schijnt en wij hebben weer zin in een nieuwe dag! We halen de kinderen van school en maken er weer een gezellig moment van tijden het eten. Hierna kan iedereen lekker gaan spelen en doen wat ze graag doen! De meeste kinderen kiezen voor kleuren, voetballen en klimmen op de speelrekken! Van al dat spelen krijg je natuurlijk flinke trek. We snijden genoeg fruit en dan is het aanvallen! Om 16 uur spelen we eer een gezamenlijk spel, vandaag staat er lummelen op de planning. De kinderen zijn verdeeld in twee groepen, de kleinere en de grotere, zo blijft het natuurlijk eerlijk 😊. Wanneer dit spelletje is afgelopen, krijgt iedereen een koekje en ranja.

Wij vonden dit alvast een leuke woensdagnamiddag, hopelijk jullie ook!

 

Donderdag 19 januari

Ook vandaag is het een beetje fris maar we laten ons niet tegenhouden! We hebben twee spellen op de planning.

Het eerste spel is voor de oudere kinderen. Zij spelen op de tribune ‘super-bal’. Alle kinderen mogen vrij rondlopen op de tribune. De tikker heeft een bal en staat onderaan de tribune. Word je afgegooid, dan krijg je ook een bal ga je de tikker meehelpen. Uiteindelijk zijn er super veel tikkers en wordt het steeds moeilijker om al die ballen te ontwijken.

Met de kleinere kinderen spelen we binnen ‘vies en lekker-land’. Eén kindje staat in het midden en roept bijvoorbeeld ‘’ik denk dat jullie geen spruitjes lusten!’’. Heb je wel graag spruitjes, loop je naar de ene hoek, heb je ze niet graag, loop je naar de andere hoek. Word je tijdens het lopen getikt, ga jij in het midden staan!

 

Vrijdag 20 januari

We hebben vandaag wel een heel erg mooie dag. Alles kleurt mooi wit en daar gaan we zeker gebruik van maken! Met onze Sportstuif auto’s rijden we voorzichtig naar alle scholen om de kinderen op te halen. Eenmaal iedereen weer veilig is aangekomen bij Sportstuif, gaan we eten! Dit is altijd een gezellig momentje om te luisteren naar de dag van de kinderen.

Hierna is het natuurlijk wel tijd om in de sneeuw te gaan spelen! We beginnen met een sneeuwballengevecht, wie kan er de meeste sneeuwballen raak gooien 😊!?

Na dit gevecht maken we nog een super mooie sneeuwpop, iedereen helpt goed mee en we krijgen een mooi eindresultaat. Hierna rennen we snel naar binnen om ons op te warmen en hebben we zeker een koekje verdiend. Hopelijk genieten jullie dit weekend ook nog van de sneeuw!

Fijn weekend.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach