Onze kinderen 5 en 7 vinden het fantastisch! Hele leuke leiders en leidster! Kinderen kunnen zich helemaal uitleven bij goed en slecht weer. Onze kids gaan er graag naar toe en willen nooit mee naar huis😁. Ze doen leuke spelletjes zowel binnen als buiten.

Carla Carla
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kahoot quiz, belgisch voetbal en levend memory - week 16 - 2024

Maandag 15 april
Maandagmiddagen kunnen soms een uitdaging zijn, vooral als het weer niet meewerkt en je binnen moet blijven. Maar wie heeft gezegd dat binnenblijven saai moet zijn? Deze week begonnen we onze maandag met veel enthousiasme en een leuke activiteit. Terwijl buiten het flink regende, werden de kinderen opgehaald van alle scholen. Onderweg zaten ze droog in onze warme en vertrouwde blauwe Dacia's. Zodra alle kinderen aanwezig waren, was het tijd voor ons welbekende fruitmoment. De kinderen smulden van alle soorten fruit en groente. Toen de buikjes gevuld waren, was het tijd voor actie! De kinderen kozen vandaag voor het vierhoekenspel. Simpel maar vermakelijk: kies een kleurhoek en wees voorzichtig, want als jouw hoek wordt gekozen, ben je af! Klaar voor de start en gaan! En daar gingen ze, met gelach en gegil terwijl ze heen en weer schoten, proberend om de juiste hoek te kiezen. Terwijl het spel vorderde, steeg de spanning. De kinderen waren fanatiek bezig, waardoor er meerdere rondes gespeeld konden worden. Na het spel waren de gezichten rood en de glimlachen breed. Het was tijd voor het welverdiende koekje. De kinderen konden nog vrij spelen en voor we het wisten stonden de eerste ouders al op de stoep. De maandag was voorbij gevlogen.

  

Dinsdag 16 april
Helaas begon ook vandaag de dag weer met regen. Ook vandaag laten we onze pret daardoor niet bederven. Integendeel, we maken er een gezellige en leerzame middag van voor de kinderen die bij ons zijn. Vandaag staat er een speciale activiteit op het programma: een Kahoot-quiz! De kinderen verzamelden zich enthousiast voor het scherm, klaar voor een beetje competitie en heel veel plezier. De quiz is ontworpen om hun kennis te testen en hun geest scherp te houden, maar ook om samen te werken en te leren van elkaar. De eerste quiz is een uitdaging waarbij de kinderen bij de juiste hoek van hun antwoord moesten gaan staan. Op die manier kregen de kinderen toch wat beweging! Sommige kinderen bespreken samen de mogelijke antwoorden, lachen om grappige opties en juichen wanneer ze het juiste antwoord vinden. Na de quiz is het tijd voor iets persoonlijkers. We besluiten een quiz te houden over ons, zodat de kinderen ons beter kunnen leren kennen. Het is een geweldige manier om de band tussen de kinderen en ons te versterken, en om wat licht te werpen op de mensen die elke dag voor hen zorgen. De vragen variëren van grappig tot serieus, en de kinderen proberen elke keer het juiste antwoord te kiezen. De quiz komt tot een einde en de kinderen krijgen hun welverdiende koekje. Deze dag wordt met een lach afgesloten.

 

Woensdag 17 april
Woensdag begint de dag bij de BSO eerder. Een aantal kinderen zijn namelijk al in de middag klaar met school, waardoor ze gezellig bij Sportstuif lunchen. Na de lunch was het tijd voor wat vrij spelen en wachten op de andere kinderen. Zodra iedereen aanwezig was, was het tijd voor het fruitmoment en de activiteit. Vandaag stonden er twee activiteiten op de planning, namelijk een Kahoot-quiz en de stoelendans. Terwijl buiten de regen tegen het raam tikte, was het binnen tijd voor actie en plezier. De kinderen verzamelden zich voor het scherm en gingen enthousiast aan de slag met het beantwoorden van alle vragen. De pret was hierna nog niet voorbij! Na de quiz was het tijd voor een klassieker: de stoelendans. De muziek begon te spelen en de kinderen dansten en lachten terwijl ze rond de stoelen draaiden, in de hoop een plekje te bemachtigen toen de muziek stopte. Terwijl één voor één de kinderen afvielen, werd er al snel een winnaar gekroond. Toen was het tijd voor nog een ronde! Terwijl de middag tot een einde kwam, keken we terug op een middag vol plezier, leren en samenzijn. Ondanks de regen hebben de kinderen zich vermaakt en een leuke dag gehad bij ons.

  

Donderdag 18 april
Donderdagmiddag was eindelijk een langverwachte droge middag zonder regen. Hierdoor konden de kinderen eindelijk genieten van een activiteit buiten. Met een mix van traditionele spellen met creatieve twists, zou het een middag vol plezier en beweging voor zowel de jongere als oudere kinderen worden. Voor de jongere kinderen stond een reeks vrolijke en energieke activiteiten op het programma. Er werd alvast geoefend met de Koningsspelen dans als warming-up. Daarna werd er overgegaan op knakworsttikkertje en het spel Chinese Muur. Twee varianten die door de kinderen als groep werden uitgekozen. De oudere kinderen werden ondertussen uitgedaagd met een unieke variant van het voetbal, namelijk Belgisch voetbal. Hierbij stonden de doelen achterstevoren! Met lachende gezichten en rode wangen werden de activiteiten afgesloten met een koekje. De kinderen konden nog even genieten van het vrij spelen maar werden al gauw opgehaald. Deze middag is snel voorbijgegaan.

  

Vrijdag 19 april
Vandaag was een speciale dag. Het was namelijk de laatste dag voor de vakantie en de dag waarop alle kinderen Koningsspelen hadden. In hun mooiste oranje kleren stapten de kinderen na de schoolbel in onze auto’s, op weg naar een middagje bij Sportstuif. Aangekomen bij ons was het tijd voor een overheerlijke lunch! Terwijl de kinderen smulden van hun boterhammen, vertelden ze wat hun vakantieplannen waren. Later in de middag voegden de andere kinderen zich ook nog toe aan onze groep. Het weer zat vandaag niet mee. Dus besloten we om in de middag helaas weer onze activiteit binnen te doen. De planning werd omgegooid en al snel kwamen we op een briljant idee. We gaan levend memory spelen! De duo’s en de bewegingen werden al snel gemaakt. Nu was het tijd om te raden welke kinderen bij elkaar hoorden. Het was soms lastig, maar toch lukte het onze kinderen om alle duo’s bij elkaar te vinden! Na het spel kwamen al snel de eerste ouders binnen lopen. Voor we het wisten werden ook de laatste kinderen alweer opgehaald. Nu is de meivakantie dan toch echt aangebroken. Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach