Sportstuif is TOP! Onze dochter maakt kennis met tal van sporten. Zij leert omgaan met verliezen. Actief en met elkaar buiten spelen en sporten is het devies, maar binnen spelletjes doen kan zeker ook. En als je kindje even alleen iets voor zichzelf wil tekenen of knutselen dan is daarvoor ook alle ruimte. Kortom, voor elk wat wils! Verder, zorgzame begeleiding, fijne ophaalservice en maatwerk voor iedereen. En bij het ophalen altijd even een fijne terugkoppeling van de middag. AANRADER!!!

Ton Ton
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Just dance, Ballorig en schilderen - week 4

Maandag 23 januari

Zo te zien hebben we geluk. De sneeuw blijft nog een beetje liggen waardoor we kunnen genieten van dit mooie uitzicht! Hopelijk hebben jullie er dit weekend ook van genoten! Wij starten de week alvast met twee super leuke spellen.

Buiten kan je het spel ‘eiland bal’ spelen. Ieder kind heeft een eigen eiland. Je kan iemand afgooien door in de hoepel van de ander de bal te stuiteren. Ben je af, wissel je met iemand aan de zijkant en mag hij/zij weer meespelen.

Voor diegene die het buiten te koud vonden, hadden we binnen natuurlijk ook nog een leuk spelletje. We zetten de tv aan en starten de muziek! We spelen namelijk ‘Just dance’. Bij Just dance moet je zo goed mogelijk de danspasjes van het scherm nadoen. Wie van onze kinderen had de beste dans moves!?

 

Dinsdag 24 januari

Ook vandaag splitsen we de groep op, de kleinere kinderen en de grotere kinderen spelen verschillende spelen. Voor de kleinere kinderen hebben we het spel ‘Commando’ klaarstaan. Iedereen gaat in een grote kring staan. Eén iemand geeft verschillende commando’s. Alle andere kinderen volgen deze commando’s op. Let wel! Alleen als er een commando voorgezegd wordt, moet je deze doen. Als er geen commando gezegd wordt, en alleen uitgebeeld wordt, moet je het NIET nadoen. Volgde je de commando toch op wanneer deze niet gezegd werd, ben je af. Wie kon er het langst blijven staan in de kring!?

Met de grotere kinderen spelen we ‘buskruit’. Er is één zoeker. De bal wordt weggetrapt vanaf de zoekplek. De zoeker moet de bal gaan halen en terugbrengen met zijn ogen naar de grond gericht. Ondertussen probeert iedereen zich te verstoppen. Als de zoeker je ziet kan hij jou ‘buten’ bij de bal. Word je gebuut moet je wachten bij de zoekplek (de bal). Wordt de bal door een verstopte speler weggeschopt, mag iedereen opnieuw verstoppen en moet de zoeker de bal weer gaan halen.

 

Woensdag 25 januari

Deze woensdag hebben we een paar gelukzakken, sommigen kinderen hebben namelijk een studiedag! Zij krijgen in de ochtend alvast veel fruit zodat ze heel de dag kunnen bewegen. Hierna gaan we lekker naar Ballorig! Van een studiedag moet je toch wat leuks maken hé 😊.

Wanneer ook de andere kinderen uit zijn van school, spelen we bij Sportstuif nog lekker verder. Er wordt gevoetbald, tikkertje gespeeld en met lego verschillende knutselwerken gebouwd. Om 16 uur is het natuurlijk tijd voor onze gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we ‘de grote oversteek’. We mogen de grond niet raken want deze is lava! Als extra moeilijkheid mag je ook geen geluid maken. Wie kon er het stilste aan de overkant geraken?!

 

Donderdag 26 januari

Vandaag zijn we weer met veel kinderen bij Sportstuif, dat vinden wij natuurlijk alleen maar leuk! Voor de activiteiten maken we twee groepen. De ene groep speelt vandaag ‘tweetal bal met voetbal’. Elk tweetal heeft een eigen goal, je probeert met z’n tweeën bij het andere teams te scoren! Met de andere groep spelen we ‘dobbelmania’. We verdelen alle kinderen in zes groepen. Elke groep krijgt een nummer van 1 t/m 6. Om de beurt gooien we met de dobbelsteen, wanneer jouw nummer is gegooid, moet je als groep een beweging bedenken en iedereen moet deze uitvoeren. Op deze manier hebben we onze beweging van vandaag wel gehad 😊.

 

Vrijdag 27 januari

Yes! Het is alweer bijna weekend. Ook de kinderen hebben er alvast zin in. Eerst eten we natuurlijk gezellig onze boterhammen op en genieten we van al het fruit! Hierna gaan we lekker vrij spelen. Er wordt veel gevoetbald, getennist en getekend. Dit allemaal terwijl we genieten van de muziek van K3, super leuk! Sommige kinderen vonden de liedjes van K3 zo leuk dat ze er zeker een uur op hebben gedanst! Aangezien het bijna carnaval is, gaan we vandaag schilderen. Op grote kartonnen platen mogen de kinderen hun fantasie helemaal vrij laten. Met alle kleuren worden er mooie dingen gemaakt. Wanneer de verf droog is, schrijven we met zwarte stift ‘carnaval’ erop. Zo hebben we alvast onze eigen carnavalsdoek 😊.

Tot volgende week!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach