Mijn dochter wilde heel graag naar de Sportstuif toe, eerste instantie omdat haar vriendinnetje ook naar de Sportstuif is gegaan.
Geen moment spijt gehad. Ze werd onwijs warm ontvangen door de leiding. Selena heeft het er onwijs naar der zin en gaat altijd met plezier naar de sportstuif. De leiding zijn ontzettend lief en open. Hun geven Selena een fijn gevoel van welkom en aandacht. Sportstuif is echt een aanrader voor elk kindje jong of oud. 🙏🏻

Genne Genne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jatbal, open dag RKVVO en voetbal partijtje - week 16

Maandag 17 april

Het zou deze week ontzettend lekker weer worden, dus de zonnebrand is in ieder geval ingeslagen. Helaas pakte het weer iets anders uit als gedacht, maar dat mag de pret niet drukken. Deze maandag stonden er weer leuke activiteiten gepland en vandaag scheen het zonnetje nog aardig. Waar we vorige week met de oudere kinderen chaosbal speelde, hebben we dit deze keer in een makkelijkere variant met grotere ballen met de jongere kinderen gedaan. Voor de andere kinderen stond er jatbal op het programma. Hier moeten de kinderen in twee teams de blokjes van de andere teams omgooien met de bal en wanneer dat is gelukt, mogen ze dat blokje bij hun eigen blokjes zetten. Verder gelden alle regels vanuit het trefbal, dus bij dit spel kan je ook afgegooid worden.

Dinsdag 18 april

We hadden vandaag één thema centraal staan: voetballen. Zo eens in de zoveel tijd gaan we lekker partijtje voetballen tijdens de activiteit. Ontzettend veel kinderen rennen ook altijd met de voet aan de bal als ze kunnen vrij spelen en vandaar dat voetballen als activiteit vaak goed in smaak valt. Zeker nu we weer lekker op de grote grasvelden mogen, is het helemaal leuk om het hele veld te gebruiken tijdens een partijtje. Deze activiteit gingen vooral de oudere kinderen doen en iedereen die heeel graag wilde voetballen. Voor de rest van de kinderen was er een parcours uitgezet met pionnen en een goal aan de overkant. De bedoeling was dat ze in twee teams tegen elkaar gingen strijden in deze voetbal estafette. Door de pionnen moesten ze slalommen met de bal aan de voet en als ze dan bij de overkant waren, maakte een schot in het doel dat ze weer terug mochten. We moesten zelfs even een pauze inlassen voor een koekje, want ze gingen gewoon lekker door.

Woensdag 19 april

Het was een rustige woensdag, dus hadden we het leuke idee om met iedereen van Rood-Wit en van Basko naar de open dag te gaan van nieuw opende vestiging bij RKVVO. Hier waren verschillende ouders met kinderen die ook graag naar Sportstuif zouden willen komen en onze kinderen konden goed laten zien en soms zelfs vertellen hoe leuk het is om te spelen bij ons. Alle kinderen konden hier lekker vrij spelen met alle net nieuw gekochte spulletjes en daarnaast waren er ook leuke hop-up spulletjes neergezet. Zoals een XL vier-op-rij, XL twister en zelfs een springkussen. Na iedereen van informatie te hebben voorzien, lekker met de kinderen gespeeld te hebben en wat lekker gekregen te hebben, keerde we met de blauwe auto’s weer terug naar Rood-Wit.

Donderdag 20 april

Deze donderdag stond er iets speciaals gepland wat niemand verwacht had, een oefening ontruiming. Belangrijk voor kinderen en personeel om te weten wat ze zouden moeten doen als er echt iets aan de hand is. Toen de laatste groep fruit aan het eten was, er een aantal kinderen al lekker buiten aan het spelen waren, klonk het ‘code rood’ door de speakers. Iedereen heeft ontzettend goed en snel gehandeld. Daarna was het lekker tijd om een activiteit te gaan doen. De kinderen vanaf groep vijf gingen in en om de pannakooi het rekenoefeningen spel doen. Hier werd er verteld over om welke oefening het ging en daarna werd er een rekensom genoemd. Het antwoord van deze som was het aantal keer dat de oefening uitgevoerd moest worden. Rekenen, nadenken en bewegen tegelijk! Met de jongere kinderen gingen we safaritikkertje doen, waarbij er twee stropers in het midden stonden en zij de tikkers waren. In verschillende groepen dieren moesten de kinderen rennen naar het lege vak als zij werden opgenoemd. Het diersoort dat als laatste overbleef, won.

Vrijdag 21 april

Het is toch wat, het is alweer vrijdag en weet je wat dat betekend? De meivakantie staat voor de deur! En in de meivakantie vieren we natuurlijk ook koningsdag. Alle scholen hebben daarom vrijdagochtend koningsspelen georganiseerd en alle kinderen hebben daarom ook al de hele ochtend gesport en gespeeld. Dat was in de middag wel te merken, de energie was laag en omdat iedereen in de ochtend al zo veel had bewogen, kon iedereen gewoon lekker spelen waar hij of zij zin in had. Er is nog een groepje een tijd bezig geweest met voetballen en andere gingen los met springtouwen. Ook allemaal lekker naar buiten, want vandaag was het wel echt de mooiste dag van de week. Een goede dag om de vakantie in te luiden!

Zaterdag 22 april

Zelfs op een zaterdag waren wij aan het werk! We stonden met een leuk kraampje met nog leukere spelletjes op het ontmoetingsplein bij Veldhoven Gezond. Heb jij ons gespot en heb jij je gewaagd aan een potje twister XL, mikado XL of vier op een rij XL? Mocht je je nou nog niet hebben ingeschreven, hebben we je hopelijk alle informatie gegeven die we kunnen. Als er nu toch nog vragen zijn, kan je altijd een mailtje sturen of is de informatie op de website te vinden! Nu is het ook voor ons tijd voor weekend, maar we zien jullie wel weer gezellig in de vakantie. En we hebben heel wat leuke activiteiten in petto!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach