Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hollandse spelen, quizzen en Lingo - week 25

Maandag 19 juni
Deze maandag stond het zonnetje weer voor de deur en hadden we weer een middag vol gezelligheid en activiteiten op het programma staan. Toen iedereen weer was opgehaald met onze welbekende blauwe auto’s, werd er lekker fruit gegeten. Alle buikjes vol, ingesmeerde hoofdjes en we konden ons lekker naar buiten begeven. Hier stonden twee hele leuke activiteiten op ons te wachten. Iedereen kent het televisieprogramma Lingo wel, dit gingen wij in real life spelen. Van te voren werden er al woorden verzonnen door de begeleiders en de bedoeling was dat de kinderen deze in twee groepen zo snel mogelijk met hun groep moesten vormen. En hoe deden ze dit? Door de letter met hun lichaam op de grond te vormen. Welk team als snelste dit gedaan had en ook goed had gespeld, kreeg een punt. Aan de andere kant van het veld werd er nog een estafette gedaan met verschillende obstakels en opdrachten onderweg, zoals bokspringen over elkaar heen. Toen iedereen de overkant had gehaald, alle woorden waren gespeld, werd er lekker een koekje gegeten en kon iedereen nog even vrij spelen. 

Dinsdag 20 juni
Vandaag was het een stukje rustiger op de BSO door verschillende schoolreisjes en andere activiteiten op de basisscholen. Het was daarom wel de ideale dag om een grote activiteit te doen met de gehele groep. Dit keer was het een soort honkbal, maar eigenlijk alleen met dezelfde regels van het veld. Verder was het een heel ander spel, rupsbal. Er zijn ook hier weer twee teams, een veldteam en een ‘slag’team. Dit keer moest de bal niet weggeslagen worden, maar weggeschopt. Iemand in het veld moest zo snel mogelijk de bal pakken en alle andere teamleden vormden hierachter een lange rij. In de tussentijd rende de persoon die de bal wegschopte richting alle honken. De bal moest in het veld overgegeven worden over het hoofd en als de laatste persoon de bal had, werd er STOP geroepen. Was je voor die tijd niet bij je honk, was je af en anders mocht je het veld door totdat je een punt binnen haalde voor je team.

Woensdag 21 juni
Het is weer een zonnige dag vandaag en we gaan gezellig spelen bij Basko. In de middag even wat boterhammetjes eten voor de kindjes die er al lekker vroeg zijn rond een uur of 12. Zij kunnen lekker vrij spelen tot de groep compleet is. Wanneer iedereen er is, worden de buikjes rond gegeten met allerlei fruit. We hebben een grote variatie in fruit. Zo hebben we bananen, appels, peren, sinaasappels, meloen, komkommer en paprika’s. Toen we buiten kwamen, lagen er al verschillende hoepels en pionnen klaar voor de activiteit. Boompje wisselen gingen we deze middag doen. Alle kinderen kozen een hoepel, maar er bleef één iemand over. In de cirkel stond ook een tikker. Hij of zij mocht alleen degene tikken die geen hoepel had. Deze persoon rent zo snel mogelijk daarom naar iemand anders en steelt de hoepel van diegene waardoor die weer zo snel mogelijk naar iemand anders moet rennen. Na de activiteit was er voor de kinderen nog veel tijd om lekker vrij te spelen.

Donderdag 22 juni
Het is bijna niet te geloven met het weer van afgelopen dagen, maar het is vandaag echt geen moment droog geweest. Dat was voor iedereen even schakelen, want we moesten de hele middag binnen zitten. Stiekem was het ook wel een beetje lekker om weer eens wat af te koelen na al dat warme weer. Ook de activiteit moest deze keer binnen uitgevoerd worden, maar we hadden wel weer iets leuks in petto. In groepjes van twee kregen de kinderen zo’n 30 quiz vragen voorgelegd. Elke keer als de vraag werd gesteld, mocht je het goede antwoord op een blaadje schrijven. Was jij de eerste die zijn hand opstak en het goede antwoord kon geven, kreeg je als team twee punten. Alle teams die ook het goede antwoord hadden, kregen één punt. Wie na 30 vragen de meeste punten binnen gesprokkeld had, was de winnaar.

Vrijdag 23 juni
Extra leuke, vele en bijzondere activiteiten stonden er vandaag op het programma. Eigenlijk hadden we die vorige week met de jubileumweek op de planning staan, maar door de hitte was die doorgeschoven naar deze week, de Hollandse spelen. En waar denk je nou aan als je aan Hollandse spelen denkt? Inderdaad, spijkerpoepen, sjoelen en ezeltje prikje en koekhappen. Dit was dan ook een greep van alle activiteiten die de kinderen moesten doen. Er werd in groepjes alle activiteiten afgegaan. Alle kinderen kregen een bingo kaart en konden hierop ook hun scores noteren. Zoals hoe goed ze konden touwtje springen, skippyballen en kloslopen in één minuut. Een volle bingokaart, was een ijsje waard. Heerlijk om de week weer mee af te sluiten en het weekend mee in te luiden.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach