Onze kinderen hebben het fantastisch naar hun zin daar. Na school worden ze opgehaald en eten eerst hun boterhammen om daarna heerlijk buiten te spelen en sporten. Mocht het slecht weer zijn mogen er binnen hutten gebouwd worden of rustig wat tekenen of knutselen. Super enthousiaste mensen die actief met de kinderen bezig zijn. Ik zou geen betere bso kunnen wensen!

Michael Michael
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hockeypartijtje, smokkelspel en ratten en raven - week 2 - 2024

Maandag 8 januari
Het was deze maandag weer de eerste officiële schoolweek van 2024! Na allerlei lekkers gegeten te hebben, misschien zelfs wel cadeautjes uitgepakt te hebben en laat op te mogen blijven, is het nu weer tijd voor het normale ritme.

In de middag gingen we weer op pad met de blauwe Sportstuif auto’s om alle kinderen op te halen eenmaal op de BSO aangekomen werd er lekker fruit gegeten. Daarna pakten alle grotere kinderen de jas en liepen ze met de gehuurde hockey sticks richting de dome voor een hockey partijtje. De jongere kinderen bleven deze keer binnen door de ijzige kou buiten. Met hen dansten we ons lekker warm met Just Dance dansjes. Hierna speelden we nog een reactie spel en sloten we af met Chinees voetbal. De middag was weer voor ik gevlogen en na een lekker koekje werd iedereen weer opgehaald.

 

Dinsdag 9 januari
Deze dinsdag begon met hier en daar een sneeuwklokje, maar deze waren al snel verdwenen. Ook nu gingen we met de meeste oudere kinderen en iedereen die wilde maar de dome. Hier gingen we met de groep Kingen. Voor dit spel hadden we een vlakke ondergrond nodig en maakten we vier vakken. De bedoeling van het spel is om de bal in d eigen vak te laten stuiteren en daarna door te slaan naar een volgend vak. Wanneer je mist, val je af en wisselt een volgende speler het veld in. De bedoeling van het spel is om in het konings vak te belanden en jezelf als koning te kronen. De jongere kinderen vermaakten zich buiten met wat dansen en schipper mag ik overvaren. Daarna gingen we met z’n allen weer lekker binnen opwarmen en wachten tot alle ouders kwamen.

 

Woensdag 10 januari
Vandaag scheen het zonnetje wel gelukkig, maar waren de wanten, mutsen en sjaals nog steeds een must om aan te hebben. Want ook al is het koud, niets houdt ons tegen om gewoon lekker naar buiten te gaan. Zolang je maar flink beweegt, is de kans dat je het koud hebt minimaal. We speelden daarom vandaag verschillende tikspelletjes en het spel ratten en raven. De ene rij zijn de ratten, de andere de raven. De bedoeling is dat als de begeleiders 'ratten' zeggen, de ratten weg lopen en de raven moeten proberen deze te tikken. De ratten zijn veilig als ze over de lijn zijn gelopen. Als de begeleiders 'raven' zeggen, zijn de rollen omgedraaid. Zo zijn we met dit spel toch even lekker naar buiten geweest en gingen we daarna nog even naar binnen om een Kahoot te spelen. Ondertussen was het alweer tijd geworden voor een koekje en de eerste kindjes werden alweer opgehaald.

Donderdag 11 januari
De donderdag is altijd een voetbaldag. De oudere jongens die er zijn, kun je het meest blij maken met een voetbalpartijtje en laat er nu net ruimte zijn om in de dome te spelen vandaag. Vaak verdelen we de groep zo dat de jongere kinderen een activiteit doen en de oudere kinderen. Vandaag kozen we ervoor om iedereen die graag naar de dome wilde, mee te laten gaan naar de dome. Zo konden ze daar een voetbalpartijtje houden en dit zelfs met de fanatieke begeleiders. En speelden de andere kinderen in de pannakooi Chinese voetbal. Ook leuk om af en toe een mix te hebben van jong en oud, zo blijven de activiteiten ook lekker gevarieerd. Toen iedereen weer terug op de BSO was, werden de koekjes uitgedeeld en de eerste kinderen gingen al weer richting huis.

 

Vrijdag 12 januari
Op vrijdag wordt er tussen de middag altijd lekker op de BSO gegeten met een grote groep kinderen. De lunchtrommeltjes worden vanuit huis meegenomen en de boterhammetjes worden lekker opgesmikkeld als de eerste kinderen er zijn. Na het eten kan iedereen altijd even lekker vrij spelen totdat alle kindjes worden opgehaald die op de vrijdag laat uit zijn. Daarna worden de bordjes met fruit op tafel gezet en niet veel later spelen we de activiteit. Deze keer het smokkelspel. Bij dit spel worden er vijf douanes aangewezen en die gaan omgedraaid in het midden van het speelveld staan. Alle andere kinderen krijgen een kaartje en moeten deze zo goed mogelijk bij zichzelf weten te verstoppen. Het is daarbij de bedoeling dat ze zonder getikt te worden door de douane de overkant bereiken en daar hun smokkelwaar kunnen inleveren. Word je toch getikt? Dan moet je 10 seconden lang stilstaan en wordt je gefouilleerd. Krijgen ze het kaartje niet gevonden? Mag je gewoon weer verder in het spel, anders moet je hem afgeven. Een lekker actief spel zo op de laatste dag van de week. Allemaal rode koppies van het rennen en een euforisch gevoel na het winnen. Een aantal kinderen hadden daarna zelfs nog energie om totdat het donker werd lekker te voetballen. Ondertussen werd iedereen zo één voor één opgehaald en was het weer tijd voor weekend!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach