Onze zoon gaat met veel plezier naar deze BSO! Ze doen veel leuke activiteiten en zijn lekker actief bezig. Ondertussen leren ze allerlei soorten sporten kennen en kunnen later en bewuste keuze maken welke sport ze aanspreekt. Maar ook is er ruimte om rustig wat te knutselen of een spelletje te doen. Maar de insteek is iets actief en lekker buiten. En dat spreekt ons erg aan. Verder is de leiding enthousiast, vriendelijk en professioneel en denken mee waar kan. Kortom echt een aanrader!

Connie Connie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Herfstvakantie, maïsdoolhof, Jumpsquare en herfststukjes maken - week 42

Maandag 16 oktober
We zijn de herfstvakantie begonnen met een zweedsloopspel met allemaal herfstvragen. De kinderen waren verdeeld in twee teams en moesten een afstand rennen van ongeveer 15 meter waar een pion stond met 11 verschillende herfstvragen. Zo luidde nummer vraag nummer 9 bijvoorbeeld: Je kan je lichaam opwarmen door groentes te eten, waar of niet waar? Met het antwoord en het nummer moesten de kinderen zo snel mogelijk terugrennen naar hun team om het antwoord op te schrijven.  De kinderen moesten dus zonder te overleggen zelf de vraag beantwoorden. Wisten ze het het antwoord niet dan mochten ze overleggen maar de vraag en het nummer moesten ze dan onthouden en overleggen met het team. Wanneer de kinderen aan de beurt waren die niet konden lezen renden er een kind mee dat wel kon lezen en lazen de kinderen dan voor. Na zo’n intensief spel van rennen, nadenken en onthouden hebben we in de middag heerlijke boterhammen gegeten, er gingen weer ruim 3 broden doorheen. Na het lunchen konden de kinderen vrij spelen, er werd gekozen voor voetbal maar ook binnen spelen met lego, kleurplaten kleuren etc.. Als middag activiteit zouden de kinderen bladeren gaan schilderen. Nou lag er overal blad op de grond en hebben de kinderen de mooiste bladeren kunnen vinden en een grote tas met bladeren weten te verzamelen. Na het fruit eten was het dan tijd om de mooiste creaties te maken met al hun gevonden blad, er zijn mooie kunstwerken uitgekomen.

 

Dinsdag 17 oktober
Dag twee alweer van deze vakantie en gelukkig is het droog vandaag. Ook deze dag staat weer een creatieve- en een sportactiviteit op de planning. In de ochtend konden de kinderen aan de slag met een eigen zoutdeegcreatie maken. Het onderwerp: herfst. Er kwamen onder andere spinnen, egels en bladeren voorbij. Terwijl de creaties de oven in gingen was het voor ons tijd om te eten en voor onze sportactiviteit. Namelijk het maïsdoolhof in Nuenen. De kinderen moesten de juiste route vinden en onderweg alle puzzels oplossen. Doordat dit ze gelukt was kregen alle kinderen nog een ijsje als beloning 😊. Terug op de BSO waren de creaties van deze ochtend klaar en konden ze geverfd worden. Terwijl de creaties lagen te drogen, werden één voor één alle kinderen opgehaald en eindigde dag twee van deze vakantie.

 

Woensdag 18 oktober
Vanochtend druppelden de kinderen langzaamaan binnen, het was fris en gezond weer. Nadat alle kinderen binnen waren zijn we met zijn allen in de auto naar ter Spegelt gereden in Eersel. Voor de kinderen die dit wilden kregen ze rode wangen en een rood neusje. Iedereen kreeg een tasje met opdrachten, een stickervel en een kabouter diploma met een rode puntmuts. Deze muts ging natuurlijk bij op 1 kind na allemaal op het hoofd. Het was tijd om het kabouterpad te gaan lopen. De kinderen moesten zoeken naar kleine kabouters en grote kabouter. Bij de grote kabouters was er een doe opdracht die de kinderen moesten uitvoeren. Zo moesten zij luisteren hun ogen dicht doen en luisteren naar de wind en gingen zij opzoek naar paddenstoelen, er werden er veel gevonden. Na een leuke tocht opzoek naar kabouters, gingen we weer met onze eigen kabouters de auto in naar Sportstuif. Waar het tijd was voor boterhammen. In de middag waren de kinderen fijn binnen aan het spelen, mochten ze hutten bouwen van oude doeken en hebben we bibs tikkertje gespeeld. Dit was hilarisch want alle kinderen moesten op hun bibs zitten en zich voortbewegen zonder handen. Dit was nog niet zo makkelijk zelf de juf was buiten adem. Na het fruit eten merkten we dat de kinderen best wel een beetje aan het einde waren na zo’n dag vol met vertier. De kinderen hebben de film 101 Dalmatiërs gekeken, aan het einde kregen ze nog een koekje en toen werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Het was een leuke dag!

 

Donderdag 19 oktober
Deze ochtend stond er een hele leuke activiteit op de planning en dit keer bleven we ook niet op de BSO, maar gingen we met de auto’s richting Eindhoven. Nadat iedereen in de ochtend aanwezig was, de kinderen wat fruit hadden gegeten, vervolgden wij onze weg naar Jumpsquare. Lachen, gieren, klimmen en springen, dat is een kleine samenvatting van de twee uur die we daar konden jumpen. Rond één uur gingen we weer terug richting de BSO en waren we precies op tijd voor het lunchen. Wel wat later als normaal, maar iedereen kon even lekker bijkomen van het gespring in de ochtend. De kinderen waren in de middag wat moe van de ochtend en het was helaas ook niet echt lekker weer. Er stond een buitenactiviteit gepland, maar de regen hebben we deze middag niet getrotseerd. Zeker omdat de kinderen al wat moe waren, hebben we lekker een Donald Duck film opgezet. Als lekkers kregen de kinderen tijdens het film kijken een zakje chips nog. Na de film was het af en toe nog wat droog en konden de kinderen nog wat buiten spelen of lekker binnen blijven.

 

Vrijdag 20 oktober
De laatste dag alweer van de vakantie. Helaas regende het vandaag de hele dag waardoor we niet naar buiten konden. Maar dat mocht onze pret niet bederven, want ook binnen konden we genieten van verschillende activiteiten. In de ochtend waren er twee activiteiten: hutten bouwen en tijgertikkertje. De lakens werden uit de kast getrokken en de mooiste hutten werden gemaakt. En voor de kinderen die wat beweging wilde was er tijgertikkertje. Hierbij moesten ze over de grond tijgeren en proberen te ontkomen aan de tikker. In de middag was het weer tijd voor een creatieve activiteit, namelijk een eigen herfststukje maken. De kinderen konden gebruik maken van onder andere mos, dennenappels, bladeren en kastanjes. Alle kinderen gingen met veel enthousiasme aan de slag. De creaties stonden klaar en de kinderen werden opgehaald. Alle creaties gingen natuurlijk met de kinderen mee naar huis. Er werd daarbij al druk onderhandeld waar het thuis mocht te komen staan. De dag eindigde en dus was deze vakantie alweer snel voorbij gevlogen.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach