Sinds korte tijd gaat mijn dochter naar de sportstuif. Ze vind het daar helemaal geweldig. Lekker buiten spelen, sporten, bomen klimmen en hutten bouwen en met echt slecht weer lekker binnen ravotten, dansen, spelletjes spelen en knutselen. Vrij om eigen keuzes te maken en genoeg plek voor iedereen. Hele fijne begeleiding, weten wat ze doen en zien elk kind. Goede communicatie en zeer flexibel in de mogelijkheden. Echt een aanrader!!!!!

Silvia Silvia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Handbal, trefbal en weerwolven - week 42

Er waren weer een hoop nieuwe sportieve spellen voor deze week! Niet alleen de kinderen vonden het leuk, maar ook de begeleiders speelden graag competitef mee. Lees maar verder, dan zie je gelijk wat we hiermee bedoelen.

Maandag
Het is alweer de laatste week voor de herfstvakantie. Dat is een goede reden om nog lekker sportief te zijn!
Wanneer alle kinderen aangekomen waren bij Sportstuif en de magen gevuld zijn door het lekkere fruit, was het tijd voor een wedstrijd.

We speelden vandaag handbal. Groep 1-4 speelt op het kleine veld. Groep 5-8 op het voetbalveld. De regels waren duidelijk voor iedereen, nu nog winnen!
Iedereen deed z’n uiterste best en het ging er hard aan toe.

Dit zorgde voor een leuke start van de week!

Dinsdag
Super mooi weer vandaag! De zon scheen en het was lekker warm. Daar moeten we natuurlijk gebruik van maken.
Alle kinderen speelden lekker buiten en ook tijdens het gezamenlijk spel bleven we in de zon.

We speelden vandaag trefbal op een extra competitieve manier.
De meester en juffen speelden mee. Iedereen deed z’n uiterste best voor de winst. Er kan maar één winnaar zijn maar voor ons is uiteraard iedereen een winnaar! Zeker wanneer je leuk meespeelt.

Hierna was de boodschap nog: “genoeg drinken en tot morgen”. 

Woensdag
Zo snel gaat het altijd, voor je het weet is de helft van de week alweer om

We speelden vandaag een leuk spelletje genaamd ‘Ik hou van Holland! Alle kinderen staan in een kring. In het midden wordt een hoepel aangezwengeld zodat hij blijft draaien. Vervolgens geven de kinderen zo snel mogelijk een bal door. Wanneer de hoepel plat op de grond ligt, is diegene met de bal in de handen de af-gooier. De af-gooier mag dan lopen met de bal. Alle andere kinderen lopen weg. Wordt je geraakt met de bal kom je een lintje halen en ga je de af-gooier helpen door andere kinderen te tikken.

Wie bleef er het langst over?

Donderdag
Het leek erop dat we vandaag pech hadden met het weer. Het miezerde… totdat de kinderen bij Sportstuif waren, zij brachten geluk want de zon begon een beetje te schijnen!

Hierdoor konden we buiten banaan-tikkertje spelen. Dit wil zeggen, als je getikt bent ga je met je armen omhoog staan, net als een banaan. Kan een ander kindje je armen naar beneden doen (zoals je een banaan schilt) ben je weer vrij!
Hierna speelden we nog kort een ander tik spelletje. Één tikker staat in het midden en de andere kinderen staan in een grote circkel met een pion voor zich. Je probeert stil met iemand anders af te spreken dat jullie van plaats wisselen. Het kindje in het midden probeert als eerste bij de pion te komen voor jullie gewisseld zijn.
Ook binnen werd er leuk gespeeld! Hier speelden ze het super gezellige spelletje 'weerwolven'. Dit was zo gezellig dat zelfs de ouders moesten wachten tot het spel uitgespeeld was 😁. 

Vrijdag
We startten de vrijdag goed, met een studiedag! Met deze kinderen zijn we naar de kinderboerderij De Hazenwinkel gegaan. Knuffelen met dieren is natuurlijk altijd leuk.
Bij deze kinderboerderij is ook een leuke speeltuin. Net wanneer iedereen leuk aan het spelen was, kwam de regen tevoorschijn.. iedereen nat maar we konden er gelukkig mee lachen!
In de namiddag, wanneer alle scholen uit waren, speelden we nog voetbal. Dit blijft voor iedereen leuk.
Verder deden we het rustig aan, kwestie van het weekend goed te starten 😄.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach