Sinds dit schooljaar gaat Stijn naar Sportstuif. Hij zat eerst op een andere BSO waar hij veel binnen was en ‘s avonds last had van hoofdpijn door de drukte. Hij ging er niet graag naartoe. Hij vind het bij Sportstuif heerlijk! Lekker buiten spelen, ruimte voor ideeën en eigen spel maar ook heerlijk sporten met lieve, goede en sportieve begeleiding. Als wij hem ophalen dan wil hij niet mee naar huis en dat vinden wij een super goed teken!

Ilona Ilona
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Halloween, Mens-erger-je-nieten en Jachtseizoen - week 44

Maandag

Het is Halloween vandaag! Daar moeten we natuurlijk wat meedoen. We deden het alleen een beetje anders, want onze kinderen van Sportstuif bang maken, dat willen we natuurlijk niet. Er was een speurtocht neergezet binnen het terrein van Rood-Wit. De kinderen zochten in team naar spinnen, pompoenen, snoepjes, slijm en glow in the dark ringen. Wanneer alles was gevonden gingen we hierna cake versieren! Super leuk om te doen en natuurlijk ook super lekker ðŸ˜‹. Het was voor ons dus geen enge Halloween maar een een sportieve en gezellige.

Dinsdag

Het was een koude dag vandaag maar dat houdt ons niet tegen om toch lekker buiten te spelen. We deden het spelletje mens-erger-je-nieten in het echt. Er werden twee groepen gemaakt. De ene groep moest achter de lijn blijven en proberen te scoren bij de andere groep. Dit deed je door tussen de pionnen te gooien. Waarom het spelletje precies mens-erger-je-nieten heet in vergelijking met het brod spel… weten wij ook niet ðŸ˜›! Maar het was wel super leuk!

Woensdag

We speelden vandaag een zeer sportief spel, waarin je hard moest rennen. Gelukkig zijn de kinderen van Sportstuif dit gewend. Het spelletje van vandaag was ‘tijdtikkertje’. Iedereen moest één keer de tikker zijn en proberen de andere kinderen zo snel mogelijk te tikken. De tijd die je hierover deed werd getimed. Het ging er competitief aan toe, want de kinderen vonden het leuk om elkaar te verslaan en de tijd te verbeteren.

Donderdag

Het weer viel een beetje tegen vandaag. Het regende en miezerde.. maar onze zijn niet van suiker en spelen fijn buiten. Toevallig of niet maar net wanneer we onze activiteiten wilde spelen werd het droog. Het spel van vandaag was ‘iemand is hem, niemand is hem’. Alle kinderen mogen de ballen pakken en elkaar afgooien maar je mag niet lopen met de bal. Ben je geraakt dan ga je op de grond zitten. Je kunt op twee manieren vrij komen; 1. Er komt een bal langs gerold die je kunt pakken. Daarmee gooi je iemand af die nog staat. 2. Er komt een bal langs gerold die je kunt pakken. Die bal rol je over naar iemand die ook af is. Als hij/zij de bal ontvangt, ben je vrij. De ander nog niet!

Vrijdag

Er werd vandaag heel erg veel gespeeld. Blijkbaar was er nog genoeg energie over op het einde van de week. We begonnen met het spelletje ‘jachtseizoen’. De groep wordt verdeeld in twee groepen. Er is één juf die de tijd bijhoudt en het overzicht bewaart.Eerst krijgt de ene groep de tijd om zich te verstoppen. Na één minuut mag de andere groep gaan zoeken. Als ze iemand vinden moeten ze diegene ook nog weten te tikken. Is dit gelukt, dan moeten ze naar de startplek bij de juf. Lukt het de goep om binnen de afgesproken tijd (10min) iedereen te vinden en te tikken? Na een ronde wisselen we van taak. Wij speelden de meisjes tegen de jongens.., rara, wie zou er gewonnen hebben?

Nadat iedereen een koekje heeft gegeten, was er terug extra emergie voor een potje trefbal! Fijn weekend.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach