Mijn 3 kindjes gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. Ze waren uitgekeken op hun oude kinderopvang, waar ze voornamelijk knutselactiviteiten deden. Dit past beter.

Groot voordeel is ook dat Sportstuif de kinderen naar de turntraining brengt.

Tavita Tavita
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Escaperoom, lacross en among-us - week 9

Maandag 27 februari

De vakantie is voorbij maar voor ons niet getreurd, wij blijven het leuk hebben bij Sportstuif 😊. In de activiteit van vandaag zie je dat terug, we doen een escaperoom! Overal hebben we kleine opdrachten liggen, per team loopje naar een opdracht en je probeert deze zo snel mogelijk op te lossen. De opdrachten zijn, een papieren vliegtuigje maken en tegen de muur gooien, een toren bouwen met dezelfde blokjes, rondje rond het veld rennen, enzovoort. Heb je als team de opdracht goed volbracht, laat je dit op je kaartje afstrepen. Het team dat de kaart als eerste vol heeft, is gewonnen!

De kinderen vonden het leuk en vonden dit een goede start na de vakantie!

 

Dinsdag 28 februari

Ook vandaag staat er weer een leuk spel op de planning. We spelen trefbal. We splitsen de kleinere en grotere kinderen op, zo is het voor iedereen fijner! De grotere kinderen spelen trefbal in de pannakooi. Opgelet, er is een extra moeilijkheid. Elk team heeft drie pionnen in hun veld staan, kan jij de pionnen van het andere team omgooien, ben je direct gewonnen. Dit was een leuke variant op de normale trefbal!

Met de kleinere kinderen speleden we ook een variant op de normale trefbal. Ieder team had vijf blokjes, zij moesten i.p.v. de kinderen af te gooien, enkel de blokjes afgooien. Heb je een blokje kunnen omgooien, ga je deze halen en zet je deze bij jouw team neer. Diegene die de meeste blokjes heeft op het einde, heeft gewonnen!

Hierna kreeg iedereen een koekje, het winnende team en natuurlijk ook het verloren team 😊.

 

Woensdag 1 maart

Het is alweer woensdagnamiddag en de zon schijnt! We beginnen de dag rustig want er zijn maar twee kinderen uit om 12 uur. Met hen hebben we zoutdeeg gemaakt en hard laten worden in de oven, dat was een gezellig momentje. Wanneer ook de andere kinderen uit zijn van school, eten we fruit en vertrekken we naar Sportstuif Valkenswaard. Hier krijgen we een lesje Lacross. Je gooit de bal en probeert deze te vangen met een netje! Deze sport kende ik nog niet, jullie wel? Onze kinderen waren er alvast goed mee weg, dat was leuk om te zien. Hierna rijden we terug naar onze eigen locatie en eten we gezellig een koekje.

Tot morgen!

 

Donderdag 2 maart

Ook vandaag staan er twee super leuke spellen op de planning! Met de kleintjes spelen we verschillende tik-spellen. Wc-tikkertje is daar één van. Ben je getikt ga je op één been zitten, komt er iemand op je schoot zitten ben je weer vrij. Hierna spelen we nog slinger-tikkertje. Wanneer je dan getikt bent, ga je hand in hand met de tikker de andere kinderen proberen tikken. Zo wordt de slinger steeds groter en is het voor de tikkers moeilijker om elkaar vast te houden!

Met de grotere kinderen spelen we Among-us. Bij dit spel zijn er twee imposters. De andere (crewmates) proberen hen te ontdekken. De crewmates maken verschillende opdrachten, de imposters maken deze weer kapot. Zie je wie jouw opdracht kapot heeft gemaakt.. dan weer je dus dat hij/zij een imposter is.

Dit was een spannend spel maar wel heel erg leuk!

 

Vrijdag 3 maart

De laatste dag van de week.. dat wil zeggen dat het bijna weekend is! De kinderen hebben er alvast zin in, jullie ook?

Als laatste activiteit hebben we vandaag golfvoetbal voorbereid. Bij dit spel zijn verschillende holes aangegeven met nummers. Het is de bedoeling dat je de bal in zo min mogelijk beurten in de cirkel krijgt. Dit was niet zo makkelijk als het leek. We hebben veel moeten oefenen maar uiteindelijk is het bij iedereen gelukt!

Hierna spelen we nog een wedstrijdje voetbal en eten we al het fruit op. Nu hebben we er zeker een gezonde dag opzitten en zijn we weer klaar voor het weekend!

Tot volgende week!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach