Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dobbelyoga, kreeftenvoetbal en een padel clinic - week 9 - 2024

Maandag 26 februari
Deze maandag begon met het ophalen van de kinderen na school. Eenmaal verzameld, genoten we samen van een gezonde snack: heerlijk vers fruit om onze energie op te laden voor de activiteiten die deze middag gepland stonden. Wegens de regen bleven we helaas deze middag binnen, maar dat mocht onze pret niet bederven. De kinderen werden gesplitst op basis van leeftijd. Met de kinderen van groep 1 tot en met 3 hebben we een mini-dansfeestje gehouden, gevolgd door een leuke sessie bootcamp om onze spieren te laten werken. Tot slot hebben we ons lekker ontspannen met dobbelyoga. De kinderen van groep 4 tot en met 8 werden uitgedaagd in een uitdagend pionnen-sorteerspel. Het spel draaide om snelheid en teamwork, waarbij de kinderen in teams werden verdeeld en moesten concurreren om als eerste de pionnen op kleur te sorteren. Kortom, het was een middag vol beweging, teamwork en plezier voor alle kinderen van Sportstuif Rood-Wit.

 

Dinsdag 27 februari
Dinsdag op de BSO bracht weer een middag vol avontuur en plezier voor de kinderen. Nadat we de kinderen hadden opgehaald in de vertrouwde blauwe auto's, begonnen we met een gezellige pauze waarin we genoten van vers fruit, terwijl we met de kinderen kletsten over hun schooldag. Na alle verhalen te hebben aangehoord, was het alweer tijd voor onze activiteiten. Ook vandaag stonden er maar liefst vier activiteiten op de planning! De jongere kinderen begonnen als warming-up met een steen-papier-schaar tikspel. Werd je getikt? Dan was het tijd voor een potje steen-papier-schaar. Het kind dat won kreeg een punt. Daarnaast heeft de jongere groep een potje kaatsbal gespeeld. Alle kinderen een goal en moesten deze goed beschermen. Ondertussen speelden de oudere kinderen een potje tikkertje. Maar er was een twist: er was namelijk een geheime verlosser die zijn teamgenoten kon bevrijden! De tweede activiteit voor de oudere groep was rond het veld. Dit is een levensgrote versie van rond de tafel. Wat was het spel toch spannend! De tijd vloog voorbij terwijl de kinderen zich vermaakten met de verschillende activiteiten en spelletjes. Het was een middag vol lachen, beweging en vriendschap op de BSO, en we kunnen niet wachten om nog meer avonturen te beleven in de dagen die komen gaan!

 

Woensdag 28 februari
Op woensdag zijn veel kinderen eerder uit, waardoor de dag net even anders begint dan gewoonlijk. We starten de woensdag namelijk altijd met een heerlijke lunch, onder het genot van alle verhalen van de kinderen. Nadat alle buikjes gevuld waren, was het tijd voor een activiteit. Vandaag moesten we voor onze activiteit een stukje rijden. We gingen namelijk met al onze kinderen naar Sportstuif Bergeijk. Onze kinderen deden mee met de woensdagmiddagactiviteit van Bergeijk. Het hoogtepunt van deze activiteit was voor de kinderen natuurlijk het springkussen en de levensgrote opblaasbare pannakooi. Daarnaast konden de kinderen zichzelf en andere kinderen uitdagen bij alle XL-games, zoals bijvoorbeeld 4-op-een-rij en twister. De lachende gezichten en het geluid van vreugde vulden de ruimte terwijl de kinderen zich vermaakten met de verschillende spellen en activiteiten. Helaas vloog de tijd snel voorbij en was het voor de kinderen alweer tijd om terug te gaan. Eén voor één werden de kinderen opgehaald en vertelden ze hun ouders wat ze die middag beleefd hadden.

 

Donderdag 29 februari
Ook vandaag zat het weer helaas niet mee, waardoor we met de kinderen binnen moesten blijven. Op de donderdagen hebben wij altijd het grootste aantal kinderen dat bij ons komt spelen. Dus hebben wij ook vandaag de kinderen weer gesplitst. Voor de jongere kinderen stond er een leuke activiteit op het programma: Just Dance! De vrolijke muziek en dansmoves brachten een glimlach op alle gezichten en het was geweldig om te zien hoe de kleintjes zich helemaal uitleefden op de dansvloer. Ondertussen hebben de oudere kinderen zich vermaakt met een spannend spel in de Dome: Kreeftenvoetbal! Het welbekende voetbal, alleen dan met een twist! De kinderen mochten niet lopen, maar moesten op hun handen en voeten over het veld bewegen. Het zorgde voor veel gelach en plezier, zelfs op een regenachtige dag. Hoewel we het liefst buiten zouden zijn, hebben wij binnen samen met de kinderen er een gezellige dag van weten te maken. Hopelijk is het snel weer mooi weer!

 

Vrijdag 1 maart
Gelukkig hoefden we niet lang op het mooie weer te wachten. Vandaag was het namelijk droog en scheen de zon volop in onze gezichten. De dag begon weer met gezamenlijk lunchen. De kinderen vertelden één voor één wat voor lekkers ze op hun boterham hadden meegekregen. Na de lunch kunnen de kinderen altijd vrij spelen, omdat nog niet alle kinderen dan bij Sportstuif zijn. In de middag worden er namelijk nog meer kinderen opgehaald. Nadat alle kinderen er zijn, is het tijd om fruit te eten. Tijdens het fruit eten vertellen de kinderen over hun weekendplannen, want het is tenslotte al vrijdag! Daarna beginnen de activiteiten. Vandaag waren er maar liefst vier activiteiten gepland. Voor de jongere kinderen stonden doorgeeftikkertje en het dobbelspel op het programma. De wat oudere kinderen konden hun energie kwijt in een aantal stoeispellen. De kinderen van 9 jaar en ouder hebben vandaag bij V.L.T.C. een padel clinic gevolgd. Na een dag vol plezier en verschillende activiteiten sloten we de week af met stralende glimlachen en mooie verhalen om thuis te vertellen.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach