Mijn zoon gaat altijd met plezier naar de sportstuif. Ze krijgen de vrijheid om de hele middag heerlijk buiten te spelen. Bij slecht weer worden er ook leuke activiteiten gedaan. De begeleiding is altijd enthousiast en doet ook mee met de kinderen. Heel erg tevreden over de sportstuif.

Jitske Jitske
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dobbel fitness, verstoppertje in het donker en zwerkbal - week 50

Maandag
De winter komt nu echt heel dichtbij. Het vriest buiten en alles kleurt wit. Zullen we dit jaar dan toch een witte kerst hebben..?

Het eerste spel van vandaag heet ‘Harry Potter-tikkertje’. De kinderen beginnen met hun handen voor de ogen. De juf loopt de rij langs en tikt één kind één keer op de rug. Dat wil zeggen dat je Harry Potter bent, en dus de bevrijder. Één ander kind krijgt twee tikken op de rug. Dat wil zeggen dat jij Voldemort bent, de tikker... Je weet tijdens het spel dus niet wie wie is… 

Het tweede spel van vandaag heet ‘dobbel fitness’. Er zijns zes fitness opdrachten. Om de beurt mag één kind dobbelen. Dobbel je bijvoorbeeld twee, dan voer je de opdracht uit die bij oefening twee staat. Zo ga je verder totdat alle cijfers aanbod zijn geweest! Hieronder zie je nog een lijst van de opdrachten. Misschien kan je het thuis ook eens spelen 😉. 
Opdrachten:
1. Opdrukken 15x
2. Planken 30 seconden
3. Sit ups 15x
4. Muurzitten 30 seconden
5. Jumping jacks 15x
6. Burpees 15x

Dinsdag
Brrr het blijft koud.. de voetballers onderons hebben daar geen last van, zij blijven hoe dan ook trainen! Dat vinden wij echt heel knap.
Voor de activiteit van vandaag gaan we toch even met z’n allen naar binnen. We spelen ’verstoppertje in het donker’. Voor deze ene keer mogen de kinderen zich ook verstoppen achter de bar, in de keuken en in de bestuurskamer. Dat was toch even spannend in het donker.

Wie van onze kinderen bleef het langs verstopt?

Woensdag
Vandaag mogen we heel de namiddag bij Basko spelen. We spelen hier verschillende spelletjes zoals trefbal en een conditietraining!
Bij deze coniditietraining staan er op het veld zes vakken. De meester roept bijvoorbeeld: ''vak twee!''. De kinderen rennen dan voor het snelste naar vak twee. Wie was er het snelste?!
Daarna gaan we lekker naar binnen en eten we een koekje en drinken we ranja. Al snel volgde alle ouders en kon de avond beginnen ðŸ˜Š.

Donderdag
Vandaag staat er weer een leuk spel op de planning voor onze Harry-Potter fans. We spelen namelijk ‘zwerkbal’. De kinderen worden in vier huizen verdeeld en gaan strijden tegen elkaar. Dit doen zij door punten te maken door te scoren in de hoepels die zijn opgehangen. De kinderen kunnen met de beukers elkaar afgooien. Wanneer de snaai erin wordt gegooid moet de zoeker die zo snel mogelijk pakken, daarvoor worden extra punten voor toegerekend! Welke team is er gewonnen en wie lijkt het meest op Harry Potter?!

Vrijdag
Ook op de laatste dag van deze koude week, worden wij weer uitgenodigd bij Basko. Super lief dat we hier mogen komen spelen in de Done. Ook de kinderen vinden dit leuk! We spelen vandaag het spelletje 'kat en muis'. Een klassiek spel dat altijd leuk blijft.
Wanneer de kinderen uitgerend zijn, eindigen we de dag lekker warm binnen en kijken we gezellig een film.
Tot volgende week!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach