Onze kinderen 5 en 7 vinden het fantastisch! Hele leuke leiders en leidster! Kinderen kunnen zich helemaal uitleven bij goed en slecht weer. Onze kids gaan er graag naar toe en willen nooit mee naar huis😁. Ze doen leuke spelletjes zowel binnen als buiten.

Carla Carla
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Diamantenroof, voetbalparcours en naar de speeltuin - week 6

Maandag 6 februari

Deze week hebben we veel gelukzakken, we hebben maar liefst vier studiedagen. Dat wil zeggen dat we veel leuke dingen gaan doen!

Wanneer wij een studiedag hebben, spelen we spelletjes totdat alle kinderen er zijn en eten hierna samen fruit. We moeten toch genoeg energie hebben! Nu kunnen we de dag goed beginnen en we vertrekken naar Ballorig. Alle kinderen zijn super enthousiast en beginnen direct te spelen. Bij Ballorig is er van alles te doen, zoals glijbanen, trampolines en een ballenbak!

Helaas moeten we er snel een eind aan breien en is het tijd om terug te gaan naar Sportstuif. De andere kinderen zijn uit van school en moeten natuurlijk opgehaald worden. Gelukkig hebben we hier ook nog twee activiteiten op de planning staan.
Het eerste spel heet ‘sociaalbal’. De tikker probeert iedereen te tikken. Als je een bal in je hand hebt, kan je niet getikt worden. Je kan elkaar helpen door over te gooien.

Het tweede spelletje heet ‘diamantenroof’. Bij dit spel proberen de boeven de diamanten te stelen van de politie. De politie probeert dit te voorkomen door de boeven te tikken. Ben je getikt, moet je jouw diamant terugbrengen. Als je met de diamant naar je huis bent kunnen lopen, ben je veilig!

Wij vonden dit alvast een goede start voor deze week 😊.

 

Dinsdag 7 februari

Voor de studiedag vandaag gaan we naar Monkey Town in Eindhoven. Net zoals bij Ballorig kan je hier super veel doen! Er staan trampolines, glijbanen en er zijn klimparcours. Als je een studiedag hebt, kan je je hier zeker heel de ochtend vermaken! Net zoals gisteren moeten we weer op tijd terug voor de andere kinderen. Zij willen natuurlijk ook een leuke activiteit in de namiddag.

Blokjesvoetbal is het eerste spelletje. Alle kinderen krijgen een eigen blokje en zoeken een plek uit op het veld. Het doel van het spel is dat je een blokje van een ander kindje om schiet met de bal terwijl je jouw eigen blokje blijft verdedigen.

Als volgende spelletje hebben we een voetbalparcours. We maken twee gelijke teams en om de beurt probeer je het parcours door te komen. De eerste hindernis, is slalommen. Hierna ga je vijf keer opdrukken, drie keer hooghouden, vijf squads met de bal tussen je benen… en als dat is gelukt, schiet je op goal! Hierna ga je snel de bal halen en geef je deze aan de volgende!

Welk team was er het snelst?

 

Woensdag 8 februari

Je gelooft het waarschijnlijk niet maar ook vandaag hebben we weer een studiedag! We starten rustig en blijven deze ochtend lekker bij Sportstuif. We doen voetbalspelletjes, gezelschapsspellen en maken mooie tekeningen. Hierna gaan we samen wandelen en komen we een gezellig speeltuintje tegen. Hier vermaken we ons prima! In de namiddag gaan we onze activiteit bij Basko spelen. Hier zijn er verschillende gooispelletjes. Bij de 1e opdracht is probeer je een tennisbal in een band te gooien. Bij de 2e opdracht gooi je een zachte bal door de hoepels. Deze hoepels hangen redelijk hoog, dus goed opletten! B de 3e opdracht probeer je pittenzakjes in de hoepels te gooien, als je inn de verste hoepel kan gooien krijg je natuurlijk de meeste punten. Als laatste opdracht probeer je de bal tussen de pionnen te schieten. Genoeg oefeningen voor vandaag! Nu is het tijd voor een koekje!

 

Donderdag 9 februari

De laatste studiedag van deze week eindigen we weer bij Monkey town! Hier kunnen we lekker onze energie kwijt en heel de ochtend fijn spelen.

Om 16u spelen we ons gezamenlijk spel. We hebben op de planning staan viervakkentrefbal en handbal-tikkertje. Bij handbal-tikkertje ga je in de goal staan wanneer je getikt bent. Kan je de bal naar iemand gooien en gooit deze de bal terug, ben je vrij!

Viervakkentrefbal is een leuke variant op gewone trefbal. Het veld wordt namelijk verdeeld in vier vakken. Hierdoor zijn er meer tegenstanders en kan je de bal nog moeilijk ontwijken!

Wij vonden dit zeker een leuke en sportieve namiddag.

 

Vrijdag 10 februari

Het is alweer vrijdag… zo snel gaat dat! Daarnaast hebben wij ook nog leuk bezoek, Basko komt gezellig bij ons spelen deze namiddag. Dat alleen al is super leuk en hierbij komt ook nog eens dat het zonnetje schijnt. Wat een bofkonten zijn wij toch 😊.

Na het fruit eten gaan we wandelend naar de speeltuin in de buurt. Hier kunnen we nog een halfuurtje volop spelen. Na het spelen is het alweer tijd voor een koekje en eindigen we de dag met een film!

Fijn weekend allemaal.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach