Mijn zoon gaat altijd met plezier naar de sportstuif. Ze krijgen de vrijheid om de hele middag heerlijk buiten te spelen. Bij slecht weer worden er ook leuke activiteiten gedaan. De begeleiding is altijd enthousiast en doet ook mee met de kinderen. Heel erg tevreden over de sportstuif.

Jitske Jitske
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chaosbal, paasactie winnaar en trefbal - week 15

Dinsdag 11 april

Een heerlijk lang weekend achter de rug waarin iedereen zijn buik helemaal heeft volgegeten met paaseitjes en ander lekkers. Zelfs een extra dagje vrij op de maandag.

Vandaag mochten we gelukkig alle kinderen weer verwelkomen op de BSO. Een rustig dagje want er kwamen veel kinderen niet door een studiedag. We konden gelukkig wel lekker naar buiten en zelfs de jassen konden uit door het heerlijke zonnetje. De groep werd verdeeld onder de jongere en oudere kinderen. Met de jongere kinderen gingen we politie en boefje spelen. Een tikspel waarbij je in de hoepel moet gaan staan als je bent afgetikt door ‘de politie’, de tikker. Als je een high five kreeg van iemand in het veld, mocht je weer terugkeren in het spel. De ouderen kinderen gingen een balspel spelen, chaosbal. In de pannakooi werd de groep in tweeën verdeeld en kwam er een zwaardere bal in het midden te liggen. De bedoeling van het spel was om met andere ballen tegen de bal in het midden te gooien en deze zo over de achterlijn van het andere team te krijgen. De ballen vlogen om je oren.

Woensdag 12 april

De woensdag is vaak een wat rustigere dag en daarom zitten wij op deze dag graag samen met al onze vriendjes en vriendinnetjes van Basko. Nadat er heel wat regen was gevallen, was het tijdens de activiteit droog. Buiten op het veld deden we eerst met heel de groep ABC-tikkertje. Een leuk spel en tegelijkertijd ook een spel waarbij je goed moet nadenken. De tikker staat in het midden van het veld en gaat stilletjes het alfabet af. Wanneer de andere kinderen op de lijn stop roepen, moeten zij binnen vijf seconden een woord verzinnen met de letter waar de tikker is geëindigd. Kunnen zij dit niet, mag de tikker ze gaan tikken. Na dit spel gingen we nog een balspelletje doen. Een soort iemand is hem, niemand is hem, maar dan jagerbal. Bij dit spel kan iedereen elkaar afgooien met de bal, maar ben je afgegooid, dan moet je goed onthouden wie jou heeft afgegooid. Als diegene daarna af is, mag jij terugkeren in het spel. En zo zijn we alweer op de helft van de week.

 

Donderdag 13 april

Omdat er dinsdag weinig kinderen aanwezig waren, hebben we het bekendmaken van de winnaar van de paasactie een paar dagen uitgesteld, maar vandaag was dan eindelijk het moment daar. Wie heeft het goede aantal paaseitjes geraden en gaat er vandoor met een grote prijs? De enige echte winnaar had het juiste aantal paaseitjes, 113, geraden en ging er vandoor met grote prijs om met twee personen te gaan springen bij Jumpsquare! Na deze grote bekendmaking, gingen we lekker naar buiten om te beginnen aan de activiteiten. In de pannakooi stond er een leuk tikspelletje op het programma, inktvistikkertje. De tikker had hierbij een hoepel vast en als hij of zij iemand had getikt, kwam diegene ook aan de hoepel. Wanneer er vijf kindjes de hoepel vast hebben, komt er een tweede hoepel (inktvis) in het spel en splitsen de tikkers op. Op het grote grasveld werd er een trefbal veld uitgezet en gooiden de grotere kinderen elkaar af.

Vrijdag 14 april

Er stond weer een studiedag gepland en deze begon vanochtend al vroeg om 7:30. Toen om 9:00 de deuren van Monkeytown open gingen, stonden wij daar natuurlijk voor de deur. In de middag kwamen alle andere kinderen weer. Deze korte week is alweer bijna voorbij, maar niet voordat we nog leuke activiteiten op de BSO hebben gedaan. Voordat we daar aan beginnen, gaan we eerst gezellig even de dag bespreken tijdens het fruiteten. Nog even vrij spelen en daarna gingen we met z’n allen naar buiten. Het chaosdoelenspel stond voorbereid in de pannakooi. Hier werd de groep in twee gesplitst en bij elk team stonden er 10 blokjes op de achterlijn. De bedoeling was om met ballen de blokjes om te gooien of rollen. Als alle blokjes van de tegenstanders om waren, kreeg je als team een punt. Toen voor de derde keer alle blokjes omlagen, was het tijd voor een koekje en sloeg de klok alweer 17:00 uur. Bijna al weer tijd om naar huis te gaan. Er staat heel mooi weer voor volgende week gepland, dus wij hebben er nu al zin in. Voor nu een fijn weekend en we zien jullie volgende week weer!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach