Onze zoon gaat met heel veel plezier naar de sportstuif in de vakanties. Hij kan vaak niet wachten tot hij weer mag. Wij brengen hem er met een gerust hart heen en mogen genieten van zijn spannende verhalen als hij weer thuis is! Binnenkort mogen ook zijn broertje en zusje naar school en ook die zullen de sportstuif gaan mogen ontdekken in de vakanties!

Samantha Samantha
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boer en haas, De Hazenwinkel en voetballummel - week 5

Maandag 30 januari

Het weekend is alweer voorbij en de kinderen zijn klaar om een hele week naar school te gaan. Na school zijn ze natuurlijk welkom bij ons om al hun energie kwijt te kunnen. Vandaag zal dat zeker lukken want we hebben twee leuke spellen klaarstaan. Het eerste spel heet ‘boer en haas’. We maken twee gelijke teams, één team zijn de boeren, het andere team zijn de hazen. De hazen starten in hun hol (achter de pionnen natuurlijk 😊). De boeren starten op hun boerderij en voor hun hebben ze allemaal wortels liggen. Deze wortels willen de hazen natuurlijk graag hebben en zullen deze stelen. De boeren kunnen dit voorkomen door de hazen te tikken wanneer ze een wortel vasthebben! Heb je als boer niemand kunnen tikken ben je af, heb je als haas geen wortel kunnen pakken, ben je ook af. Wie heeft uiteindelijk gewonnen, de boeren of de hazen?!

Het tweede spel heet ‘raak en haal’. Ook hier maken we twee teams. Ieder team heeft zes blokjes voor zich staan. Met een zachte bal probeer je een blokje bij het andere team om te gooien. Is je dat gelukt, mag je het blokje halen en bij jouw team neerzetten. Het team dat alle blokjes heeft kunnen verzamelen, wint!

 

Dinsdag 31 januari

Aangezien Just dance vorige week zo in de smaak viel, doen we het vandaag lekker weer! We zetten de televisie en de muziek aan. Schuiven alle tafels en stoelen aan de kant. De kinderen dansen uit volle borst en geven alles wat ze kunnen! Super leuk hoe de kinderen zich volledig geven en helemaal los gaan 😊. Voor diegene die niet zo van dansen houden, gaan we honkballen. We gaan met deze kinderen naar de dome die bij Basko staat en maken twee gelijke teams. We doen een kleine variant, i.p.v. met een honkbalknuppel de bal weg te slaan, doen wij het met een tennisraket. Zo kan de bal toch net wat verder worden geslaan en kunnen de kinderen net wat verder rennen!

Onze kinderen hebben er alvast een sportieve dag opzitten! Hopelijk jullie ook?

 

Woensdag 1 februari

We maken er vandaag een leuke dag van! We eten samen, drinken veel water en ranja en spelen heel de dag spelletjes. Woensdag is een rustige dan maar wel altijd heel gezellig. Voor we onze activiteit gaan doen, eten we eerst lekker veel fruit. We hebben op onze locaties altijd genoeg fruit liggen, dit is gezond en lekker.

Wanneer alle kinderen genoeg hebben gegeten gaan we naar De Hazenwinkel. Deze kinderboerderij is echt een aanrader. Je kan hier naar super veel dieren kijken zoals, allerlei vogels, konijnen, schapen en varkens. Als je geluk hebt en de boer is er ook, kan je de dieren zelfs eten geven.

Wanneer we alle dieren hebben gezien, geaaid en sommigen geknuffeld, is het tijd om te spelen. Bij De Hazenwinkel is ook een speeltuin. De jongens gaan lekker voetballen en de meiden klimmen allemaal in het rek. We hebben hier heel de namiddag lekker kunnen spelen en het is alweer tijd om terug te gaan naar Sportstuif. We eten nog een koekje en al snel waren alle ouders er! Tot morgen 😊.

 

Donderdag 2 februari

Het weer valt helaas een beetje tegen vandaag. Het is koud en het regent. Gelukkig kunnen wij binnen ook leuke spelletjes spelen en onder de tribune is er plaats genoeg.

Onder de tribune spelen we ‘estafette’. We maken twee teams en rennen zo hard als we kunnen! Wie van onze kinderen is het snelste en kan de stok als eerste doorgeven?

Binnen spelen we fop-bal. Een kindje staat in het midden en de rest er om heen. De kinderen eromheen proberen het kindje in het midden te laten foppen, door te doen alsof hij de bal gaat gooien of hij gooit echt en dan moet je de bal vangen.

Wij vinden het alvast een leuke dag. Hopelijk jullie ook!

 

Vrijdag 3 februari

Niet alleen het weekend staat voor de deur maar ook carnaval komt heel erg dichtbij. De kinderen raken steeds meer in de stemming en sommigen hebben hun outfit al klaarliggen. Wij zetten vandaag lekker heel de dag carnavalsmuziek op! Als activiteit doen we vandaag voetballummel. Sommigen kinderen zijn helaas iets vaker de lummel dan anderen maar dat vinden ze gelukkig niet erg.

Hierna krijgt iedereen nog een koekje en is het tijd voor weekend!

Tot volgende week.

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach