Flexibel, kleinschalig, sportief, prettige communicatie 👍

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bingo, airbal en open dag Basko - week 20

Maandag 15 mei
Een nieuwe week is weer aangebroken en dit keer is het maar een korte week, want donderdag is het Hemelvaartsdag en hebben we lekker vrij! Vandaag mogen we gelukkig de week wel weer bij Sportstuif beginnen. Gelukkig is het ook nog eens lekker weer en kunnen we lekker naar buiten. Twee activiteiten zijn er vandaag voor de kinderen uitgezet. De eerste is het honkloopspel. Hier moeten de kinderen, rennen en rekenen tegelijk. Er ligt in elke hoek van het veld een hoepel. Iedereen begint in één hoek. De bedoeling is om zo veel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Dit doe je door van hoek naar hoek te rennen. De lange zijdes zijn 2 punten waard, de korte zijde 1 en als je het red om diagonaal te rennen, krijg je er 3. Dit allemaal terwijl er 3 tikkers in het veld staan. Ben je getikt, moet je weer opnieuw beginnen met tellen. Wie de meeste punten aan het einde van het spel heeft, heeft gewonnen. De andere activiteit was zone vangbal. Dit spel lijkt heel veel op een makkelijkere versie van rugby. Je speelt het spel hetzelfde, alleen dan is het met een zachte bal, mag je alleen gooien en vangen en wordt er niet getackeld. Wanneer de bal word gevangen in het achtervak, verdien je als team een punt.

Dinsdag 16 mei
Het was vandaag een rustige dag bij Sportstuif, de kinderen kwamen binnen en gingen eerst lekker zelf spelen. Toen de groep compleet was, werd er even fruit gegeten en konden wij ondertussen de activiteiten voorbereiden. We zouden twee spellen gaan doen vandaag en na de helft van de tijd, switchten we de groepen. Op het grote veld was er een estafette parcours uitgezet in een vierkant. In alle hoeken begon er een team. Telkens moest er 1 iemand van het team, het parcours afleggen. Was diegene terug, dan werd de volgende aangetikt. Zo moeten de kinderen slalommen, hinkelen en door hoepels heen kruipen. Het team dat als eerste weer compleet was en waar iedereen geweest was, had gewonnen. In de pannakooi mocht je op je buik plaatsnemen tussen twee pionnen in. Hier gingen we in tweetallen airbal tegen elkaar spelen. Met de handen moest je proberen te scoren in het goal bij de tegenstander tegenover je. Nog een koekje eten na de activiteit en iedereen werd al zo langzamerhand opgehaald.

Woensdag 17 mei
Deze dag was een speciale dag. Het was namelijk de open dag bij Basko. Wij gingen gezellig met al onze kinderen een kijkje nemen bij dit speciale evenement. Eerst even nog vrij gespeeld. Zo konden de begeleiders alles klaarzetten, ballonnen opblazen, vlaggetjes ophangen en de informatiestand opbouwen. In de middag kwamen er verschillende gezinnen een kijkje nemen bij Sportstuif. Hier konden alle kinderen lekker springen en rennen op het springkussen, een soort stormbaan. Ook waren er archery tag pijl en bogen gehuurd. De kinderen konden zich de hele dag hier vermaken met allerlei activiteiten. Ondertussen nog een keertje fruit eten en voor ze het wisten, stonden de eerste ouders al voor de deur.

Vrijdag 19 mei
Iedereen heeft lekker een dagje vrij gehad gisteren en ook vandaag hoeven we niet naar school! Dat betekend dat we een hele dag kunnen spelen bij Sportstuif, van 7:30 tot 18:30 uur zijn onze deuren geopend. Van de week bedachten we al iets heel leuks voor deze lange dag. En wat hadden we een geluk met het weer vandaag, we zijn de gehele dag amper een minuut binnen geweest. Wat hebben we genoten van het zonnetje. In de ochtend gelijk iedereen ingesmeerd, want als we de hele dag buiten zijn, willen we niet verbranden natuurlijk. Iedereen was heerlijk aan het spelen. Ook alle spelletjes, tekenspullen etc hebben we naar buiten gehaald en zo konden we lekker op de picknicktafels zitten. In de middag, na de lunch, werd de grote activiteit bingo voorbereid. Over de gehele locatie waar de kinderen mogen komen, werden er verschillende plaatjes opgeplakt. Zo kon je er een aantal op de tribune vinden, binnen, op de velden en in de en rondom de pannakooi. Alle kinderen kregen na het fruit eten een bingokaart met verschillende plaatjes van de 28 die zijn opgehangen. Op het startsein, mocht iedereen gaan zoeken. Wanneer ze een plaatje gevonden hadden die op hun eigen bingo kaart stond, moesten ze het nummer op schrijven en mochten ze het plaatje afstrepen. De kinderen waren heerlijk fanatiek aan het zoeken en zelfs wanneer ze een hele bingo kaart vol hadden, wilden ze er nog een, en nog een. Sommige kinderen hebben zelfs vier bingokaarten vol gestreept, zo erg genoten ze van de activiteit. Met één volle bingokaart, kon je een koekje komen halen als prijs. De dag nog buiten afgesloten met een potje voetbal en iedereen kon lekker weekend gaan vieren. Tot volgende week!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach