Flexibel, kleinschalig, sportief, prettige communicatie 👍

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Alleskunner kids, archery tag en honk- en slagspelen - week 21

Maandag 22 mei
Deze week begon lekker zonnig en daardoor konden we heerlijk buiten spelen. Voor de gehele week geven ze lekker weer af, dus wij halen al vast de zonnebrand uit de kast!

Het begin van een nieuwe week en we hadden weer iets leuks voor de kinderen gepland staan. Deze keer hadden we de archery tag pijl en bogen gehuurd vanuit de loods. Het was deze maandag rustiger als normaal op de BSO, want ’t Heike was deze middag op schoolreisje. We konden daardoor vroeg beginnen met fruit eten en lekker snel naar buiten. Hier gingen we op het grote veld archery tag spelen. Voor de jongere kinderen was dit wel wat moeilijker, maar met hulp van de begeleiders, konden ook zij wat pijlen schieten. Om een doel te geven aan het spel, werden er pionnen over het veld gezet waar op gericht kon worden en werden er aan de latten hoepels gebonden waar je doorheen kon proberen te schieten. Het andere spel was vooral voor de voetballers onder de kinderen leuk, pionnenvoetbal. Wordt jouw pion omgeschoten, dan mocht je een rondje rondom het veld rennen. Zo heeft iedereen lekker bewogen deze eerste maandag van de week.

Dinsdag 23 mei

Ook vandaag kon de korte broek uit de kast getrokken worden. De kinderen kunnen zich ook lekker vermaken buiten met al het nieuwe buitenspeelgoed. Na een half uurtje vrij spelen, gingen we eerst lekker fruit eten, zodat die maagjes alvast een beetje gevuld waren na zo’n lange dag school. Daarna gingen we lekker met z’n allen naar buiten. De eerste activiteit van vandaag was iemand is hem, niemand is hem. Bij dit tikspel, kan iedereen de tikker zijn. Met een bal die in het veld ligt, mag je iemand af tikken, maar pas op, want ook jij kan weer door iemand anders afgetikt worden. Megabal was de tweede activiteit. Het veld werd in vier vakken opgedeeld en was er één grote bal in het speelveld. Je moest proberen met je team om de bal niet in jouw vak te laten stuiteren, maar juist door de bal in een ander vak te laten stuiteren, een punt te pakken. Iedereen deed lekker enthousiast mee en zelfs de begeleiders speelden een potje mee.

Woensdag 24 mei

Deze woensdag stond onze eerste WMA, woensdagmiddag activiteit, gepland. Deze activiteit staat gepland voor twee woensdag per maand de komende twee en een halve maand. Elke keer weer met een ander thema en deze week stond er honk- en slagspelen op de planning. Voordat we hier aan gingen beginnen, gingen we eerst met de kinderen die uit waren om 12:00 uur lunchen. Zij konden daarna nog lekker 1,5 uur zelf vrij spelen. Toen alle kinderen compleet waren, was het eerst alweer tijd om fruit te eten, waarna we lekker naar buiten gingen. Hier was al een honkbalveld uitgezet. Met behulp van een slagstatief kon iedereen proberen wat ballen het veld in te slaan. Ook gezellig dat alle kindjes van Basko meededen met onze activiteit. Kon je het al wat beter, mocht je ook proberen om zelf de bal op te slaan.

Donderdag 25 mei

Vandaag waren alle kinderen zo lekker aan het buiten spelen, dat we alle spullen naar buiten hebben gebracht. Zelfs ook alle spelletjes, teken- en knutselspullen. Even snel voor de activiteit met z’n allen fruit eten, maar niet te lang, want dan konden we weer lekker naar buiten. Hier waren voornamelijk alle jongens een potje aan het voetballen. Als activiteit gingen we air hockey spelen in de pannakooi. Omdat voornamelijk de oudere kinderen echt serieus een potje voetbal aan het spelen waren, mocht je kiezen of je mee ging voetballen of je een potje air hockey wilde doen. Op het grote veld werd er gevoetbald en in de pannakooi werden de pionnen uitgezet voor air hockey. Hier moest je tussen twee pionnen in op je buik gaan liggen en zo met een blokje de bal weg zien te slaan. Probeer maar eens te scoren door de bal het goal in te slaan met het blokje. Na de activiteit lekker een koekje en zo was de middag alweer voorbij gevolgen.

Vrijdag 26 mei

Vandaag was de dag, de grote activiteit de Alleskunner Kids bij Rood-Wit. Wie wel eens op TV kijkt naar SBS6, het programma de alleskunner, weet wat het inhoudt. Nu speelden wij de kids versie. Bij het TV programma valt er na elk spel iemand af en zo blijft er na rondes spelen, één winnaar over. Wij hebben het net even anders gedaan. De eerste zes spellen mocht iedereen meespelen en kreeg je punten aan de hand van je positie na het behalen van het spel. De spellen die er gespeeld werden waren bijvoorbeeld m&m’s sorteren, spijkerpoepen, face the cookie en zoveel mogelijk post-it’s plakken. Wie er na deze zes rondes de meeste punten had behaald, de top 5, ging door naar de finalerondes. Hier werden nog vier spellen gespeeld, maar viel er wel telkens iemand af. Na de flip the bottle, tissue doos leeghalen met één hand en pingpong ballen uit diezelfde tissue doos schudden, was daar het finale spel: een zo hoog mogelijke spaghetti toren bouwen met marshmallows. De twee kinderen die hier de hoogste toren konden bouwen, wonnen een felbegeerde prijs: Twister Splash! De middag vloog voorbij met al die leuke spellen, iedereen was super enthousiast en uiteindelijk ook wel een beetje moe aan het begin van de avond. Tijd voor een lekker lang weekend!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Sander Verschuren
Sander Verschuren
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach