Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Stand in de mand, Superbal, Vossenjacht, Mario Trefbal, Memory - Week 12

Maandag 18 maart 2024

Het is vandaag een leuke dag want er begint een nieuwe collega bij ons! Rens zal vanaf vandaag 5 dagen per week bij ons op de BSO staan. Dus wij wensen hem een warm welkom en hopen dat hij een fijne dag bij ons heeft gehad! Wel nemen wij vandaag afscheid van twee kinderen. Wij hopen dat ze een leuke tijd bij ons hebben gehad en wensen ze veel succes!

Maar dan is het tijd voor de activiteiten, vandaag zijn er weer twee gepland. Eén van de activiteiten heet "Stand in de mand". Een kind staat in het midden van een cirkel van kinderen, roept "stand in de mand" en gooit de bal naar iemand. Vervolgens wordt de bal in de lucht gegooid en rennen alle kinderen in de cirkel weg, behalve het kind dat geroepen is, die moet de bal vangen en hard "STOP" roepen! De kinderen die wegrenden moeten dan stoppen en met de benen gespreid staan, het kind met de bal probeert dan de bal door de benen van de kinderen te schieten! Als de bal door jouw benen wordt geschoten, ben jij het kind dat in het midden gaat staan.

Het andere spel van vandaag heet "Het Haasje". Een van de kinderen is het haasje en alle andere kinderen zijn de jagers. De jagers proberen met de bal het haasje af te gooien, wanneer die 3 keer is geraakt, is het haasje gevangen en doen we een wissel!

Het was een gezellige dag met een nieuw gezicht in ons team!

 

Dinsdag 19 maart 2024

Het zonnetje schijnt en de temperatuur is fantastisch, dit belooft een leuke dag te worden. De jassen mogen uit en we gaan allemaal lekker buitenspelen!

Een school had vandaag een studiedag en samen met de twee kinderen die vrij waren zijn we naar De Splinter in eindhoven geweest, hier hebben we ons een ochtend heerlijk kunnen vermaken voordat we terug gingen naar de BSO!

Bij het buitenspelen horen natuurlijk ook twee leuke activiteiten die we gaan doen. Vandaag staat het spel "superbal" op de planning voor een groep. Alle kinderen verspreiden zich in de pannakooi en er worden een aantal ballen in het veld gegooid, het is de bedoeling dat iedereen elkaar afgooit. Maar het is heel belangrijk dat je goed onthoudt wie jou heeft afgegooid, want zodra diegene zelf af is, mag je weer meedoen!

En voor de andere groep hebben we het spel "leeuwenkooien" op de planning staan! De kinderen hebben allemaal een stuk vlees dat ze naar de overkant moeten brengen, maar om daar te komen moeten ze door de kooi van twee leeuwen. De leeuwen proberen de kinderen te tikken en als dat gebeurt, moeten ze het opnieuw proberen tot ze alle stukken vlees hebben gebracht!

We hebben een fijne dag gehad en kunnen genieten van het weer!

 

Woensdag 20 maart 2024

Voor vandaag staat er iets heel gaafs op de planning, want wij organiseren vandaag een grote Woensdag Middag Activiteit! Wij gaan een Vossenjacht houden in de buurt van de BSO!

Voor de vossenjacht zijn 6 teams gemaakt die steeds stuk voor stuk gaan vertrekken om een route te wandelen, blaadjes met pijlen geven aan waar iedereen naartoe moet lopen. Onderweg moeten we ook opdrachten voltooien om punten te verdienen, hoe beter je de opdracht uitvoert, hoe meer punten je krijgt! Aan het einde worden de punten geteld en is er een uiteindelijke winnaar! De eindstand was spannend en het scheelde vaak maar een paar punten tussen de teams, gelukkig mocht iedereen een prijsje uitkiezen en kregen ze ook wat lekkers mee naar huis! Het was een geslaagde Woensdag Middag Activiteit en wij hopen dat iedereen het naar zijn zin had vandaag.

Mocht je dit nou lezen en lijkt het jou leuk om ook mee te doen aan dit soort activiteiten, dan kan je je aanmelden bij onze Samen bij Sportstuif pagina en hopelijk zien we je dan een keer bij ons!

 

Donderdag 21 maart 2024

Na de grote activiteit van gisteren zitten we vandaag weer op ons normale schema van twee activiteiten. Maar voordat we dat gaan doen, hebben we eerst het fruitmoment en drinken we allemaal wat ranja of water, want vocht kunnen we met dit weer wel gebruiken!

Vandaag gaat een groep het spel "Mario trefbal" spelen, iedereen kent Mario wel en weet waarschijnlijk ook dat hij "power-ups" kan krijgen. Bij Mario trefbal is dat ook zo, lukt het jou om een tegenstander af te gooien, dan mag je een power-up komen halen. De power-ups zijn: een extra leven, de bal afweren met je handen of je mag lopen met de bal! Het is een uitdagend spel, maar het was super leuk om te spelen!

De andere groep ging "Inktvistikkertje" doen. Er is een ring en dat kan je zien als de kop van de inktvis, de kinderen die de ring vasthouden zijn de tentakels van de inktvis en de tentakels proberen de andere kinderen te tikken. Als je wordt getikt door de tentakel, ben je af en hoor je ook bij de inktvis. We spelen door tot alle kinderen zijn getikt en iedereen deel uitmaakt van de inktvissen!

Het was een geslaagde dag en we hebben nog een laatste dag kunnen genieten van het extra mooie weer!

 

Vrijdag 22 maart 2024

Helaas is het weer vandaag omgeslagen en zitten we binnen, maar gelukkig hebben we genoeg om binnen te doen en vervelen we ons niet. We hebben meer dan genoeg spelletjes en tekenblaadjes om een middagje binnen door te komen!

We hebben ook een aangepaste activiteit en daarbij maken we gebruik van een van de spelletjes. We zijn namelijk memory gaan doen, in onze kast ligt een wereld memory en die hebben we verspreid in een groot vierkant. Om de beurt mogen de kinderen op de kaartjes af rennen en er twee omdraaien. Zijn het dezelfde, dan mogen ze die meenemen en bij hun naam neerleggen. Als je niet twee dezelfde omdraait, dan leg je ze weer terug en moet je helaas met lege handen terug naar je startplaats.

De laatste dag van de week hebben we binnen moeten doorbrengen, maar we hebben ons nog steeds goed kunnen vermaken. Met een goed gevoel kunnen we het weekend in.

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach