Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Speelpark de splinter,midgetgolf,kinderboerderij,voetbaltoernooi,bezoek bij dbs ---week32-33-34

De zomervakantie is begonnen! De komende 6 weken staan wij van Sportstuif van 7:30 t/m 18:30 voor alle kinderen klaar en we doen ons best om er een aantal toffe weken van te maken!

Deze week begint lekker. Het weer is prima, maar in de ochtenden kan het nog wat frisjes zijn, maar dat weerhoudt niemand ervan om lekker te spelen. Sommige kinderen moeten nog een beetje wakker worden wanneer ze worden gebracht, maar dat kan prima binnen met een spelletje. In de vakantie spelen we meestal 2 activiteiten, namelijk in de ochtend en in de middag. Onze dagen zien er als volgt uit:


Week 32
We zijn de maandag fijn begonnen met een bezoekje aan de speeltuin en de kinderboerderij de Hazewinkel in Veldhoven. Een leuke glijbaan met veel verschillende glijbanen, een kabelbaan en verschillende speeltoestellen. Het leuke aan deze speeltuin is dat er ook een aangrenzende kinderboerderij is. Heel veel leuke diertjes, een knuffelhok met konijnen waar je in mag hoe tof!
En we hadden geluk want op het moment dat we wilde vertrekken kwam een vrijwilliger naar ons toe met een enorm grote haan. Of de kinderen deze allemaal even wilde vasthouden en aaien, en zelfs ook nog mochten voeren!
Dit was zo leuk en gaf deze dag echt een extraatje.
Eenmaal terug op de Sportstuif locatie speelden we verschillende spelletjes zoals tikkertje, verstoppertje en een potje hockey.
Op dinsdag kregen we bezoek van The handmates. Zij verzorgen altijd leuke workshops op locaties. We hebben gekozen voor het maken van geurzeepjes. Dit was mega tof en iedereen heeft hier echt super erg van genoten, zo ook de mama’s toen ze de kindjes kwamen ophalen en de zeepjes roken hihi.
Woensdag speelden we boter kaas en eieren. Dit hebben we in een soort toernooi vormpje gespeeld dat de winnaar elke keer mocht blijven staan. Toen werd de juffrouw uitgedaagd… die mocht vervolgens wel heel lang blijven staan… :P
In de middag gingen we lekker knutselen en verven met wc rolletjes. Hier kon iedereen even lekker uitrusten en creatief bezig zijn. Hier kwamen ook weer prachtige creaties uit voort!
Donderdag hebben we in de ochtend lekker spelletjes gespeeld op het voetbalveld, potjes voetbal, hockey en lekker aan de slag met het oefenen van het werpen van de frisbee.
In de namiddag zijn we na de lunch een wandeling gaan maken naar de speeltuin in de buurt, en hebben we de dag lekker afgesloten bij de ( beste) ijssalon van Veldhoven, de kindjes praten hier al maanden over, dus ik moest dit uiteraard even zelf gaan ondervinden, en inderdaad het ijs was heerlijk ! We zijn met een voldaan gevoel weer terug gewandeld naar RKVVO en hebben daarna nog wat binnen spelletjes gedaan en de kleinere kindjes hebben uitgerust in de zitzakken.
Vrijdag zijn wij met 2 andere locaties naar speelpark de splinter geweest in Eindhoven.
Hier hebben de kindjes lekker kunnen spelen, want deze speeltuin is zo enorm groot en heeft een uiteenlopend aanbod aan speeltoestellen. Ook nog lekker een boterhammetje gegeten, en daarna alweer richting de BSO terug.

 

 


 



In week 33 bezochten we werderom speelpark de splinter omdat deze speeltuin zoals gezegd enorm veelzijdig is en wij toch elke dag andere kindjes hebben. Zo zijn bijna alle kindjes dalijk op lekker veel uitstapjes geweest. Maar aan uitstapjes deze week geen gebrek. Zo zijn we dinsdag in de ochtend na het fruit gelijk vertrokken naar de speeltuin in Valkenswaard – Geenhoven. We hadden onze lunch meegenomen zodat we lekker lang konden blijven spelen. Ook dit is een enorm leuke speeltuin en voor ieder wat wils!
Bij terugkomst werden sommige kindjes al opgehaald en met de andere kindjes speelden we nog een werpspel, tikkertje en als afsluiter omgekeerd verstoppertje.
Op woensdag begonnen we de dag met frisbee, verschillende oefeningen om het werpen te oefenen , en zelfs het overgooien ging al erg goed! Na de lunch vertrokken we richting sportpark Eindhoven Noord. Hier gingen we midetgolfen op de prachtige baan van Opnoord.
18 holes was voor de kleintjes wat veel, maar voor de grotere kinderen echt een mooie uitdaging. Ook hier zit een heerlijk speeltuintje bij en een dansboog en hardloopbaan. Kortom we hebben weer een heerlijke dag gehad!
Donderdag zijn we in de ochtend naar het nabij gelegen basketbal veld gegaan en zijn we hier aan de slag gegaan met de basisbegrippen van het Zo oefenden we het gooien, het dribbelen en natuurlijk het scoren van doelpunten!
Na de lunch zijn we naar een speeltuin in Veldhoven geweest waar de kinderen weer even lekker hun energie kwijt konden. Maar vanwege het weer zijn we helaas niet zo lang geweest, maar dat mag de pret niet drukken!

  
Week 34

Deze week begon lekker rustig, we hadden maar 2 kindjes want we hadden helaas veel afmeldingen. Maar dat mag de pret niet drukken. De jongens speelden wat met lego en andere bouwspullen. We speelden wat overgooi spelletjes met de bal en de tjoek en toen werden de kindjes na de lunch alweer opgehaald.

Omdat er bij rkvvo op dinsdag woensdag en donderdag voetbaldagen waren zijn wij deze drie dagen op bezoek geweest bij sportstuif DBS. Super gezellig want hier zijn elke dag een stuk meer kindjes!
De jongens konden eindelijk  ‘’ echt voetballen’’  met de grote jongens, dus hier zijn ze ook nagenoeg de hele dag mee zoet geweest. Met de meiden gingen we lekker knutselen, we maakten een mooie regenboog wolk.
Woensdag speelden we met de grote kinderen buskruit verstoppertje en met de kleinere kinderen speelden we verschillende vormen van tikkertje.
Woensdag stond er als activiteit kubbe voetbal op de planning voor de grotere kinderen de regels zijn hetzelfde als bij het normaal kubbe spel, alleen moet je in plaats van gooien de bal rustig schieten.
En tiktak waterbom in de middag omdat het lekker weer was. Met de kleintjes speelden we een jungle spel en ook tiktak waterbom maar dan met iets andere regels! Dit was weer een fijne dag!

Donderdag was het helaas wat slechter weer. We hebben lekker veel bordspelletjes binnen gespeeld, en na de lunch hebben de kinderen een film gekeken en even uitgerust van deze 6 weken vakantie

Vrijdag waren er alleen in de ochtend twee kindjes. Zij mochten in overleg samen kiezen waar we heen gingen… dit was geen moeilijke keuze, na het fruit eten vertrokken we richting Wejump in Helmond. Hier hebben ze zich lekker 90 minuten kunnen uitleven op alle verschillende trampolines en alle andere leuke dingen.

    

 

  

 


Dit was een super geslaagde eerste zomervakantie van RKVVO, de kinderen maar ook wij als begeleiding hebben genoten van alle verschillende activiteiten en uitstapjes. En kunnen weer met frisse zin beginnen aan het nieuwe schooljaar.

Fijn weekend en tot maandag! 



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach