Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Sinterklaas quiz, levend memory, sinterklaas bingo en lacross middag --- week 48

Maandag 27 november

Het weekend is weer voorbij en de schoolweek is weer begonnen. Helaas beginnen we de week met regenachtig weer wat ervoor zorgde dat we de hele dag niet naar buiten konden gaan. Maar dat laat ons de pret niet bederven! Zoals altijd hebben als eerste met alle kinderen lekker fruit gegeten en tegelijkertijd het sinterklaas journaal gekeken. Daarna openen we natuurlijk weer een cadeautje van sinterklaas en hebben we een super gave airhockey set gekregen voor op de tafel! We hebben vandaag drie activiteiten gedaan die allemaal in het thema staan van sinterklaas!

Op de planning stond onder andere een memory opdracht waarbij de kinderen twee dezelfde kaartjes moeten omdraaien om zo uiteindelijk alle kaartjes te verzamelen. Dit was een leuke uitdaging voor het geheugen van de kinderen.

Bij een andere groep werd hun kennis over sinterklaas tot de proef gesteld met een grote sinterklaas quiz. Het was een leuke uitdaging en de kinderen lieten zien dat ze veel van de sint wisten. En als laatste was er een groepje die een schoentje knutselde met de hoop dat de sint er wat lekkers in gaat stoppen. Hopelijk worden ze binnenkort allemaal gevuld!

Het was een regenachtige dag maar nog steeds bomvol met pret bij ons en gingen de kinderen met een lach naar huis!

 

Dinsdag 28 november

Gelukkig is het vandaag weer droog dus dat betekend dat we weer naar buiten gaan! Het was wel koud dus na het fruit eten en ranja drinken hebben we allemaal de jassen en handschoenen aangetrokken want buiten stond weer een leuke sinterklaas activiteit klaar. Dit keer een moeilijke sinterklaas speurtocht. De kinderen moesten goed hun best doen om alle plaatjes te zoeken die in het thema van sinterklaas waren, er waren een aantal plaatjes goed verstopt dus het was een echte uitdaging! Maar uiteindelijk had iedereen alles gevonden!

De andere activiteit was levend memory waar de kinderen hun eigen creativiteit mogen geven aan het welbekende en leuke memory spelletje! Dat was een waar succes en de kinderen vonden het ontzettend leuk!

 

Woensdag 29 november

Het is weer woensdag dus dat betekend een korte dag op school en zodra dat iedereen er was hebben we lekker met elkaar geluncht! Tijdens de lunch hebben we lekker kunnen kletsen over wat we op school of thuis hebben gedaan. Een lekker momentje om tot rust te komen dus!

Ook vandaag stond weer een leuke woensdagmiddag activiteit op de planning, we gingen namelijk batmintonnen. Voor veel kinderen was dit de eerste keer dat ze deze sport deden dus we hebben de basis geoefend om de shuttle omhoog te slaan en naar de andere kant van het net naar de tegenspeler. Voor de kleine kinderen die het nog wat moeilijker vonden hebben wij ballonnen gepakt zodat ze wat meer tijd hadden om de ballon te raken! Het was een leuke eerste kennismaking met een ontzettend leuke sport!

 

Donderdag 30 november

Uiteraard staan er vandaag ook weer twee leuke activiteiten klaar voor de kinderen. De eerst activiteit kennen we al, namelijk de sinterklaas speurtocht. Maar… deze keer waren de kleinere kinderen aan de beurt. In tweetal mogen ze heel het veld doorzoeken naar alle sinterklaas plaatjes. Wie van onze kinderen had als eerste alle plaatsjes gevonden?

Ook binnen was er een gezellige activiteit voor de grotere kinderen. Zij deden vandaag een sinterklaas bingo! Om de beurt mogen ze aan het wiel draaien en het cijfertje roepen door de microfoon! Wanneer je het cijfer op je kaart hebt staan, mag je een pepernoot komen halen en deze op het cijfer leggen. Wanneer de kaart vol is, mag je de pepernoten opeten! Een leuke én lekkere dag dus 😊.

 

Vrijdag 1 december

Op vrijdagen is het vaak rustig bij Sportstuif RKVVO. Deze vrijdag was dat anders. De locatie Sportstuif DBS komt namelijk gezellig bij ons spelen. Super leuk! Daarnaast hebben we ook nog een vrijdagmiddagactiviteit waar alle kinderen van Veldhoven en Eindhoven gratis aan mogen deelnemen. De vrijdagmiddagactiviteit is een lacross middag. Elk kind heeft een stick in de hand met als uiteinde een netje. Met dit net kunnen ze de bal overgooien. Het doel is om de bal in de goal van de tegenstander te krijgen. Wie de meeste punten heeft gemaakt, wint.

De is voor veel kinderen een nieuwe sport en toch deden ze het super goed. Hierna kreeg iedereen nog een welverdiend koekje en is het tijd om het weekend in te gaan. Tot volgende week!

 



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach