Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Sinterklaas dobbelspel, pepernoten bakken, Lasergamen, Basketbal, Knotshockey --- week 49

Maandag 4 december
Er staat weer een nieuwe week voor de deur, en wat voor een..!!
Alle kinderen zijn opgehaald vol met verhalen en zenuwen in hun lijf, het is namelijk bijna pakjesavond!! Ook bij de BSO is het een groot feest. Rommel Piet is langsgekomen en heeft een flinke zooi achtergelaten.
Maar ook onze zelfgemaakte schoentjes zijn gevuld. Alle kinderen hebben een heerlijke chocoladeletter gekregen, dat wordt smikkelen. Nadat we de middag heerlijk zijn begonnen met een glaasje ranja en heerlijke bordjes vol fruit gingen we aan de slag met de activiteit. Het was een beetje slecht weer, en we hadden nog een hele zak vol kadotjes, dus besloten we een leuk dobbelspel te doen om alle kadotjes te kunnen uitpakken.
Iedereen zat vol verwachting op de stoel, en wat een leuke kadotjes hebben we gekregen van sint & piet! We kunnen weer lekker spelen met al het speelgoed!

 

Dinsdag  5 december
Het is zo ver… de dag waar alle kindjes zolang naar uitkijken. 5 december pakjesavond!!
Ook op de BSO gaan we iets leuks doen. We gaan gezellig pepernoten bakken, die de kindjes dan mee naar huis kunnen nemen om in de avond lekker op te smikkelen.
Alle kindjes krijgen een bolletje deeg en zo gaan we lekker aan de slag. De pepernoten waren goed gelukt en iedereen was super blij met het resultaat.
De kindjes werden allemaal al op tijd opgehaald voor een heerlijk avondje …
Vol verwachting kloppen de hartjes. En wat een heerlijke tijd toch voor de kinderen!

 

Woensdag 6 december
Omdat het gister pakjes avond was, hebben alle scholen vandaag lekker studiedag. Dat betekend een heerlijke lange dag op de BSO! Alle kinderen kwamen in de ochtend binnen vol enthousiasme en verhalen over de pakjesavond.
Er werd natuurlijk tijd en aandacht besteed aan de kadotjes, en ook daarmee kon even gespeeld worden. Alle kindjes waren goed verwend door sint & piet!
In de middag hebben we lekker met zijn alle geluncht, en daarna heerlijk buiten een tik spel gedaan.
Daarna fruit gegeten en toen kwamen er allerlei kinderen voor de Woensdag middag activiteit.
We gingen vandaag namelijk Lasergamen. De kantine van RKVVO is omgetoverd tot een heus lasergame area.
Het was donker, er waren allerlei schuil honken en er stond een spannend muziekje op. Wat was het een geslaagde middag!

 

Donderdag 7 december
Nadat alle kinderen weer opgehaald waren en op de BSO gearriveerd waren zijn we lekker fruit gaan eten. Op donderdag is het altijd lekker druk op de BSO.
We doen daarom de activiteit altijd in groepen. De grote kinderen gingen het spel basketbal zonder basket spelen. Er waren twee teams. En in plaats van een basket moet je scoren over een lijn.
Het was spannend, competitief en vooral heel erg leuk. De kleine kinderen gingen in de pannakooi pionnen voetbal spelen.
Ze kregen per tweetal een pion en hier moesten ze door samen te werken proberen hun eigen pion rechtop te houden, en die van de andere kinderen proberen om te schieten.
Ook hier waren alle blije koppies te zien, en weten wij dat het weer een geslaagde dag was! Daarna lekker afsluiten met een koekje, en lekker vrij spelen!

 


Vrijdag 8 december
Vandaag stond er weer een leuke vrijdagmiddag activiteit op de planning, namelijk knotshockey.
Het lijkt heel makkelijk, maar het blijkt toch best een beetje lastig te zijn. We beginnen daarom eerst met het oefenen met het slaan van de bal. Dit gaat al erg goed. Het wordt vervolgd door slalommen tussen de pionnen door en op goal slaan. Ook dit gaat al gauw goed! We sluiten het nog af met een partijtje, en een twee tegen twee potje! Het was weer een super leuke activiteit!
Ben jij nou benieuw wat we nog meer doen buiten onze BSO activiteiten?
Op https://samenbijsportstuif.nl/veldhoven-rkvvo staan alle leuke activiteiten!

 



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach