Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Rugbyclinic, Hazewinkel, Voetbaltoernooi, Mokken versieren, De vloer is lava - week 17

Maandag 22 april 2024

Vandaag was de start van de meivakantie. De dag begon alweer vroeg, want de eerste kindjes klopten al aan de deur! We begonnen de dag lekker met wat leuke spelletjes binnen. Toen we grotendeels compleet waren, gingen we lekker fruit eten om vervolgens even fijn buiten te spelen.

Het was nog wat frisjes, maar het was heerlijk weer om lekker buiten te zijn! Daarna zijn we met de hele groep fotolijstjes gaan versieren. Dat was een super leuke activiteit voor alle kinderen, en de creaties mochten er ook zeker wezen!

Daarna gingen we lekker met z'n allen lunchen. Er werd veel gelachen en gepraat tijdens de lunch! Daarna opruimen en weer lekker buiten spelen. Er werd gedanst, verstoppertje gespeeld en allerlei leuke balspellen gespeeld.

In de namiddag gingen de grotere kinderen aan de slag met een rugbyclinic van meester Rens en gingen de kleine kinderen allerlei leuke stoeioefeningen doen op de matjes. Hierbij ging het vooral om respect voor elkaar en het aangeven van je grenzen. Al met al was het een super geslaagde dag! Op naar nog vele leuke sportieve dagen op de BSO!

 

Dinsdag 23 april 2024

Dag twee van de meivakantie zit er alweer op en ook vandaag hebben we een fijne dag gehad. In de ochtend stroomden de kinderen langzaam binnen, waarbij ze even de tijd hadden om lekker vrij te kunnen spelen voordat we allemaal verzamelden voor het fruit eten. Dit doen we namelijk voordat we aan de ochtendactiviteiten beginnen!

Vandaag hebben we twee verschillende ochtendactiviteiten. De grote kinderen gaan in het bos Levend Stratego spelen. Dit hebben we al vaker op ons veld gedaan maar nog nooit in het bos. Dit was super leuk, want er was veel meer plek om de vlaggen voor elkaar te verstoppen. Dit was een groot succes en gaan we zeker onthouden voor de volgende keren!

De kleine kinderen gingen op de BSO Ballon Trappertje spelen! Maar voordat we de ballonnen kapottrappen, doen we er eerst een ander spel mee. Het is namelijk de bedoeling dat je de ballon in de lucht gooit en er tegenaan slaat waardoor je iemand anders raakt. Als dat lukt, verdien je een punt! Na dit te hebben gedaan was het aan de kinderen om de ballonnen zo snel mogelijk allemaal kapot te trappen om een knallend einde te hebben aan de activiteit!

De ochtend vloog voorbij en het is alweer tijd om te gaan lunchen. We hebben de tafels gedekt en de kinderen bij elkaar geroepen! Dit is altijd een lekker rustig moment tussen al het spelen en sporten door!

In de middag hebben we een activiteit, namelijk een voetbaltoernooi. We rollen een dobbelsteen en dat bepaalt hoeveel kinderen tegen elkaar gaan voetballen. Dat kan dus 1 tegen 1 tot 6 tegen 6 zijn! Als je scoort, verzamelen we weer en wordt de dobbelsteen opnieuw gegooid, zodat je steeds met en tegen andere kinderen speelt!

Na de activiteit ronden we de dag langzaam af en gaan er steeds meer kinderen naar huis. We hebben weer een super dag gehad!

 

Woensdag 24 april 2024

Na het grote succes van vorige week zijn we vanochtend weer op bezoek gegaan bij Bij de Neut! Nadat de kinderen dit hoorden, waren ze razend enthousiast en konden niet wachten tot we konden vertrekken. We moesten namelijk eerst nog even fruit eten en ons klaarmaken voor vertrek. Het bezoekje was korter dan de vorige keer maar we hebben elke minuut gespeeld!

Voor de lunch gingen we terug naar de BSO en hebben snel de tafel gedekt. Eenmaal aan het eten hadden we het erover wat nou het leukste van Bij de Neut was en de conclusie was bij iedereen hetzelfde: het schip waar je in kon spelen vonden ze toch echt het leukst.

Voor de middagactiviteit konden de kinderen nog heel even vrij spelen en hadden we het tweede fruitmoment. Toen was het weer terug in de auto’s en op naar De Hazewinkel, onze favoriete speeltuin en kinderboerderij! De speeltuin blijft leuk maar de kinderboerderij is en blijft het leukste aan deze plek. We hebben van alles gezien en geleerd van de dieren, de mevrouw van de kinderboerderij liet zelfs de papegaai praten wat we fantastisch vonden!

Vandaag hadden we twee top uitstapjes en omdat het weer toch beter was dan verwacht, konden we lekker van de zon genieten!

 

Donderdag 25 april 2024

Het is vandaag een drukke dag en zijn we dus ook heel de dag op de BSO te vinden! In de ochtend gaan we iets heel leuks doen, wij krijgen namelijk bezoek van The Handmates. Ze zijn al eens vaker in de vakantie bij ons geweest om armbandjes en kettingen te maken, maar vandaag gaan wij mokken versieren! We hebben genoeg kleuren en kwastjes om alles te maken wat we kunnen verzinnen. Zo zagen wij veel verschillende creaties, van regenbogen tot het logo van PSV! De kinderen vonden het fantastisch en wij ook, dus willen wij de vrouwen van The Handmates nogmaals bedanken voor deze super leuke activiteit!

Terwijl de mokken aan het drogen waren, konden de kinderen nog lekker buiten spelen voordat we gingen lunchen. Dat kon ook niet snel genoeg komen, want de kinderen hadden ondertussen wat trek opgebouwd!

In de middag doen we het oude bekende Verstoppertje wat we allemaal wel kennen. Een zoeker staat in de middencirkel en telt tot 60! Na de 60 seconde gaat die kijken en probeert de kinderen te vinden. Ziet die iemand dan moet die gebut worden in de middencirkel. Lukt het jou om voor de zoeker jezelf vrij te buten in de middencirkel ben je vrij en heb je gewonnen!

Het afsluiten van de dag was leuk, want alle kinderen stonden te popelen om de mokken aan de papa’s en mama’s te laten zien zodat ze mee naar huis kunnen en er lekker gebruik van kan worden gemaakt!

 

Vrijdag 26 april 2024

De laatste dag van de week is aangebroken en wij gaan er nog een leuke dag van maken voordat het weekend begint en we alweer halverwege de vakantie zijn. De ochtendactiviteit voor vandaag is De vloer is lava. De teams nemen het tegen elkaar op en rollen elke keer met de dobbelsteen. Wat je rolt, is het aantal stappen dat je vooruit zet over de materialen, proberend om aan de overkant te komen. Val je in de lava? Dan moet je weer opnieuw beginnen dus we moeten voorzichtig zijn!

Na de lunch gaan we aan de wandel richting een speeltuin in de buurt. Daar kunnen we lekker een middagje buitenspelen en hebben de kinderen geluk, want we kunnen daar nog iets meer doen. Er zit namelijk een ijssalon in de buurt en trakteren wij de kinderen vandaag op een bolletje ijs!!

We hopen dat de kinderen net zo veel hebben genoten van deze week en dat ze ook zin hebben in volgende week, die zeker net zo leuk gaat worden want we hebben leuke dingen in de planning staan!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach