Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Pionnenroof, sinterklaas koekjes bakken, reactie rovertje, schoentjes knutselen, Achery --- week 47

Maandag 20 november
De week begint weer met een prima weertje. Het is fris, maar droog en dus mega fijn!
Nadat alle kindjes zijn opgehaald op school eten we lekker samen fruit. We kletsen met de kinderen over het weekend en kijken naar het sinterklaas journaal.
Ook staat er weer een kadotje klaar om open gemaakt te worden. Alle kindjes zijn elke keer weer reuze enthousiast!
Vandaag staat op de planning pionnenroof en sinterklaas koekjes bakken. We delen de groep in twee zodat het allemaal lekker vlotjes verloopt.
De kinderen genieten ervan om de sinterklaas koekjes te maken. Ze zijn super goed gelukt, en ze smaken heerlijk! Dan is het tijd om te wisselen.
De jassen gaan aan en de andere groep komt lekker naar binnen. Buiten staat pionnenroof klaar.
De kinderen zijn nu weer lekker actief bezig, en rennen lekker al hun energie eruit. Daarna zijn de koekjes klaar, die gaan lekker in de broodtrommel mee naar huis!

 

Dinsdag 21 november
Het is weer een fijne dag. De kindjes zijn allemaal opgehaald. Met een glaasje ranja gaan we weer lekker aan het fruit beginnen.
Ook vandaag staan er weer leuke dingen op het programma die met sinterklaas te maken hebben.
We delen de groep wederom in twee en gaan aan de slag. De ene groep begint met schoentjes versieren...... hopelijk komen sinterklaas en zijn pietjes langs om ze te vullen...!
De andere helft van de groep gaat reactie rovertje spelen! De kinderen vinden het super leuk en zijn lekker enthousiast aan het meespelen.
Doordat ze soms winnen en soms verliezen is het lekker spannend.
Daarna wisselen ze elkaar af, en gaat de andere groep hun schoentjes versieren. Zodat iedereen zijn schoentje klaarstaat als sinterklaas en pietjes langskomen!

 

Woensdag 22 november
Op woensdag is het relatief een rustig dagje. En een lekker kort schooldagje voor de kindjes! Ze zijn lekker optijd uit en dat betekend lekker samen lunchen bij Sportstuif!
Nadat alle kindjes zijn opgehaald wassen we onze handen en gaan we lekker gezamenlijk lunchen, tijdens de lunch kletsen we gezellig over de dag op school, en de planning wat we gaan doen.
Vandaag staat er een spannende maar leuke activiteit op de planning. Onze woensdag middag activiteiten zijn weer begonnen. Vandaag stond de eerste op het programma, namelijk Archery Tag.
Het is een combinatie van boogschieten en trefbal. Maar omdat onze kindjes wat kleiner zijn hebben we ervoor gekozen om het lekker te houden bij het gebruiken van de boog en het oefenen van het schieten en richten van de pijlen!
De kinderen vonden het ontzettend leuk en leerzaam. Ze hadden het nog nooit gedaan en hierdoor was het een extra uitdaging met de grote bogen!

 

Donderdag 23 november
Op donderdag is het altijd een lekkere drukke dag bij sportstuif! Nadat alle kindjes op de BSO zijn aangekomen eten we zoals elke dag weer lekker fruit, we keken het sinterklaas journaal en daarna werden de groepen opgedeeld.
Met de kinderen die nog geen schoentje hadden gemaakt gingen we hiermee aan de slag. De overige kinderen gingen in groepen een andere activiteit doen, namelijk pictonary en ren je rot.
Beide spellen waren in een sinterklaas jasje gestoken, en daarom voor de kinderen extra leuk. Ren je rot is een quiz, maar in plaats van antwoorden op te schrijven ren je naar een hoek van het veld.
De hoeken zijn aangeduid met een gekleurd hesje en daarom extra duidelijk voor de kinderen. Bij pictonary zijn er twee teams, met allerlei kaartjes.
Op de kaartjes staat een woord. Dit woord moet één persoon van het team tekenen op een whiteboard en het andere team moet raden wat er getekend wordt.
De kinderen waren mega enthousiast, en ze waren ook super goed! Er werden ware talenten ontdekt!

 

Vrijdag 24 november
Vandaag is het weer een rustig dagje bij sportstuif. Er zijn maar twee kindjes, ze zijn klein en jong dus we spelen lekker veel spelletjes binnen.
Vanavond is het ook weer feest... we gaan namelijk lekker naar de pietendisco https://samenbijsportstuif.nl/pietendisco-veldhovenDus we besparen even onze energie!
Vanavond gaan we lekker dansen met sinterklaas en de lieve pietjes. We gaan lekker limbodansen en spelen allerlei spelletjes. Het is een groot succes, en de kinderen gaan met een pietendiploma en een grote glimlach naar huis!
 
 



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach