Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Multibal, hoedjesdans, appelflappen bakken, kwartetten - week 4

Maandag 22 januari

Maandag is weer aangebroken en gelukkig is het weer een stuk warmer, en nog belangrijker, het is droog. Dus we kunnen weer lekker veel buiten spelen. Vandaag hebben we weer twee activiteiten op de planning staan. Een groep gaat "Drie is teveel tikkertje" spelen. Iedereen vormt een tweetal en gaat in het veld stilstaan. Een tweetal wordt uitgekozen om te beginnen als tikker en renner; de renner probeert weg te rennen voor de tikker en kan ervoor kiezen om bij een ander tweetal aan te sluiten. Doet diegene dat, dan heb je "drie is teveel" en dan wisselt de renner met de andere van dat tweetal. Als de tikker de renner tikt, wissel je van rol. Het andere groepje gaat "Safaritikkertje" spelen. Er is een jager die de dieren probeert te tikken. De dieren zitten veilig in hun kooi. Het dier dat wordt opgenoemd, moet naar de lege kooi rennen om veilig te blijven. Word je tijdens het rennen getikt, dan ben je af.

De activiteiten waren een succes, en het was fijn om weer veel buiten te kunnen zijn.

Dinsdag 23 januari

Vandaag hebben twee scholen een studiedag, en ze waren al vroeg bij ons. Na in de ochtend een bakje fruit te hebben gegeten, zijn we de ochtendactiviteit gaan doen, verzonnen door de kinderen. Zij kwamen namelijk met het spel "Multibal"! Een dobbelsteen wordt gerold, en dat bepaalt het aantal kinderen dat gaat spelen. Er wordt ook een sport uitgekozen die we gaan doen, en degene die als eerste scoort, verdient een punt voor hun team. Welk team kan de meeste punten scoren?

In de middag hebben we de andere kinderen opgehaald die geen studiedag hadden, en de rest van de dag verliep zoals normaal. We aten weer fruit en hadden daarna de middagactiviteiten. Een groep ging kwartetten doen, waarbij je probeert met jouw team een kwartet bij elkaar te verzamelen. Het eerste team dat een kwartet heeft, wint. De andere groep ging muurtikkertje spelen, waarbij de kinderen van de ene kant naar de andere kant moeten rennen zonder getikt te worden. Word je getikt? Dan moet je op de middenlijn gaan staan met je benen gespreid. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om de overkant te bereiken omdat je om of onder de muur door moet.

Het was een gezellige dag waarbij de kinderen zich goed hebben vermaakt!

Woensdag 24 januari

Vandaag hebben we weer een paar superleuke activiteiten op de planning staan, maar voordat we die gaan doen, gaan we natuurlijk eerst lunchen. Nadat we klaar waren met lunchen, hadden we nog even de tijd voordat we aan de activiteiten konden beginnen. De eerste activiteit van vandaag is de "Hoedjesdans"! Staat de muziek aan, dan moeten alle kinderen lekker rond dansen en bewegen. Stopt de muziek, dan moeten alle kinderen zo snel mogelijk een van de hoedjes oppakken en die op hun hoofd zetten. Heb je geen hoedje, dan ben je af. Zo valt er steeds een kind af totdat er nog maar één iemand over is! Na dit gedaan te hebben, hadden we nog een tweede activiteit die iets rustiger is. We gingen namelijk appelflappen bakken. De kinderen kregen allemaal een stukje bladerdeeg waar ze een schepje met appels op mochten doen. Daarna vouwden ze het bladerdeeg dicht en maakten het af met een beetje ei en wat suiker. Even in de oven, en ze waren klaar! Ze waren ontzettend lekker, en iedereen heeft ervan genoten.

Hierdoor gingen de kinderen met een vollere buik naar huis en hebben ze een leuke dag gehad.

Donderdag 25 januari

Vandaag is het de hele dag best goed weer geweest, behalve toen we de activiteiten gingen doen. Toen begon het wat te regenen, maar wij laten de pret daardoor niet bederven. We hebben namelijk weer twee toffe activiteiten op de planning staan. Een groep ging vandaag "Koning van het Veld" spelen. Het spel lijkt heel erg op multibal maar werkt net wat anders, hier heb je namelijk geen vaste teams waar je in speelt. Het zijn weer meerdere sporten die we doen. Als je scoort en dus wint, ga je met je team aan de winnende kant staan. Verlies je, dan moet je helaas in de wachtrij gaan staan. Elke keer doen de eerste 4 van de wachtrij mee, en hierdoor speel je steeds met en tegen andere kinderen. De andere groep ging de "Sportstuif Memorie" spelen. Er is een memoryspel gemaakt met als thema Sportstuif, er staan dus dingen op die wij doen en die te maken hebben met onze BSO. Je rent op de kaarten af en draait er twee om. Zijn het dezelfde, mag je die meenemen! Zijn het niet dezelfde, dan moet je ze weer omdraaien en goed onthouden waar ze lagen.

We zijn toch maar op tijd naar binnen gegaan, want het begon steeds meer te regenen. We konden lekker opwarmen en spelletjes spelen totdat iedereen werd opgehaald.

Vrijdag 26 januari

Vandaag weer het kleine clubje, maar alsnog een hele gezellige dag. We hadden een kleine leuke activiteit: "Ringtikkertje". Er is een tikker die natuurlijk de andere kinderen probeert te tikken. Maar er is ook iemand die de ring heeft; die kan niet getikt worden en mag iemand die af is weer bevrijden. Degene die af zijn steken namelijk hun arm uit, en de ring kan om de arm heen worden gelegd.

Het was een rustig dagje, net voor het weekend, maar natuurlijk was het wel gezellig!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach