Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Lummelen, 3 op een rij, sponzentikkertje, buikschuiven, verjaardag vieren --- week 36

Maandag 4 september

Het weekend is weer voorbij gevlogen en het is weer de eerste schooldag van de week, en natuurlijk een heerlijke dag voor de BSO!
Het was fantastisch weer, het zonnetje scheen heerlijk, en na het fruit eten en wat gekletst te hebben zijn we lekker aan de slag gegaan. 
Maar eerst nog even insmeren natuurlijk!
We speelden op het pannaveld lummeltje, hierbij staat 1 kindje in het midden, en de rest in de cirkel eromheen, de kinderen in de cirkel moeten proberen de bal over te gooien, en het kindje in het midden moet proberen de bal af te pakken! Heel leuk spel, met veel mogelijkheden om de regels aan te passen!
Op het andere voetbalveld speelden we 3 op een rij, ook dit is een leuk spel, met een raster, en pittenzakjes in het groen en oranje met een O en X. Per team moet je ervoor zorgen dat jou team 3 op een rij krijgt, of ervoor zorgen dat juist het andere team geen 3 op een rij krijgt!

 


Dinsdag 5 september

Vandaag was het echt ontzettend warm! Daarom hebben we de sportplanning een beetje aangepast zodat we lekker met water konden spelen!
We deden verschillende waterspelletjes, we speelden sponzentikkertje. De naam zegt het al, je hebt één of twee tikkers, en in plaats van te tikken met je handen mag je de spons gebruiken! Wat hebben we hier veel gelachen zeg!
Op het andere veld deden we een hindernis parcours met allerlei obstakels, hierbij kregen de teams 2 tennis rackets, 1 grote en 1 kleine, zij mochten zelf kiezen welke ze gingen gebruiken. Ze moesten het parcours afleggen met: auto banden, kratten , hoedjes etc. En proberen met het tennis racket met daarop een glas vol water zo vol mogelijk naar de overkant te brengen. Dit ging onwijs goed.
Daarna mochten ze vrij spelen, dat werd natuurlijk een groot watergevecht met het water wat nog overgebleven was! Dit was enorm leuk en nu kan het nog lekker met dit warme weer!

 
 


Woensdag 6 september

Op woensdagmiddag beginnen we lekker gezamenlijk met het lunchen! Als eenmaal iedereen op de locatie is pakt iedereen zijn of haar eigen lunchbox, handjes wassen en lekker aan tafel!
Iedere week is het weer een grote verassing wat de kindjes allemaal bijhebbben! Na het eten gingen we lekker spelen, eerst buiten op het voetbalveld, maar dit was echt veelste warm!
Toen gingen we wat leuke bordspelletjes spelen onder de veranda, maar zijn toch maar gauw naar binnen gegaan. Lekker koel, hier speelden we verschillende bordspelletjes, maakten we mooie vlechten met wol!
En hebben we de dag heerlijk afgesloten met een koekje! Wanneer de kinderen aangeven dat zij het buiten echt te warm vinden houden we hier natuurlijk altijd rekening mee, en in dit geval was het mogeljk want op woensdag hebben we nog niet zo heel veel kindjes!
 


Donderdag 7 september

Vandaag hadden we een jarige jop!!
Hoe leuk is het om te horen dat kindjes dit ook willen '' vieren'' op de BSO, en lekker een traktatie willen uitdelen!
Maar eerst begonnen we natuurlijk met fruit, na het fruit eten flink wat zonnebrand gesmeerd, en omgekleed.
Want.... vandaag stond de buikschuifbaan op. Dit was zo enorm leuk! En dit gaan we volgend jaar zeker vaker doen bij warm weer.
Wat een blije koppies kwamen er steeds voorbij. Toen was het tijd om te verzamelen bij de kantine, de papa en mama waren langsgekomen om de traktaties te brengen
We hebben een heerlijke cupcake op, een fluit gekregen, en nog wat snoepjes voor thuis! Wat een heerlijke dag was dit!
Wist je dat?!? We hebben altijd een leuk kleinigheidje voor een kindje die jarig is op de dag dat hij/zij op de BSO is!
 



Vrijdag 8 september

Op vrijdag hebben wij nog niet zo heel veel kindjes, wel kwamen er vandaag 2 nieuwe kindjes meelopen. Super leuk!
Daarom proberen wij altijd op deze middagen lekker weg te gaan zodat er toch altijd een leuke middag is voor de kindjes die er zijn.
Zo gingen we vandaag eerst lekker fruit eten op onze eigen locatie, en toen vertrokken we naar sportstuif DBS, hier is het namelijk elke dag lekker druk!
Hier stond waterpret op de planning, een leuke slang die allerlei water rondspoot, verschillende waterpistolen, wat een feest!
De kleinere kinderen vonden het buiten wel genoeg geweest en gingen binnen lekker knutselen en kleuren!
Dit was weer een leuke week met super veel leuke activiteiten!
 

Fijn weekend en tot volgende week!
 



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach