Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Kat en muis, slagbal, Diamantenroof, Zone vangbal, Voetbaltoernooi - week 13

Maandag 25 maart 2024

Na wat hopelijk een fijn weekend is geweest beginnen we weer met vol enthousiasme een nieuwe week en zorgen wij ervoor dat alles klaar staat zodat ze kinderen bij ons een leuke dag gaan beleven. Tijdens het fruit moment hebben wij het er altijd over hoe iedereen hun weekend is geweest en wat ze hebben gedaan. En voordat we konden beginnen aan de activiteit was er vandaag ook iemand jarig, daar hebben we voor gezongen en hij mocht nog een cadeautje uitzoeken!

Dan is het tijd voor de twee activiteiten van vandaag, voor de oudere kinderen is dat Levend Stratego, dit hebben we ondertussen al een paar keer vaker gedaan en het spel is al bekend bij de kinderen. Dit is fijn want dan kunnen we snel beginnen en het was ontzettend leuk!

De jongere kinderen gingen Kat en Muis spelen, uit alle kinderen wordt er een kat uitgekozen en die gaat proberen de staarten van de muizen af te pakken. De muizen hebben dus een staart uit hun broek hangen en ze moeten ervoor zorgen dat die niet gepakt wordt door de kat!

We zijn de week fijn gestart en hebben ons heel goed vermaakt!

 

Dinsdag 26 maart 2024

Na een fijne maandag te hebben gehad hopen wij dat het vandaag net zo leuk is! Dat moet wel goedkomen want het weer is in ieder geval beter dan gisteren en wij hopen dat de activiteiten ook zeker net zo leuk zijn.

De wat ouderen kinderen gaan aan de slag met slagbal. Er worden twee teams gemaakt en die spelen om de beurt als slagpartij en veldpartij. Wanneer je als slagpartij de bal doet slaan probeer je zo snel en ver mogelijk te rennen tot dat de veldpartij de bal doet branden en je moet stoppen. Sta je op dat moment op een van de honken ben je veilig en mag je bij de volgende slagbeurt weer doorrennen! De veldpartij probeert de bal zo snel mogelijk te branden zodat de tegenstanders zo min mogelijk punten kunnen verdienen. Het is dan de vraag welk team aan het einde de meeste punten heeft verdient!

De kleinere kinderen gaan Poortvoetbal doen. We maken met iedereen een grote kring en staan met gespreide benen met de voeten tegen elkaar aan. Door dit te doen maken we van onze benen een poort. Het is de bedoeling dat je met je handen de bal door de benen van iemand anders slaat, doe je dat dan heb je een punt verdient!

Vandaag ook weer een fijne dag gehad en wij zijn heel blij dat het weer steeds beter wordt!

 

Woensdag 27 maart 2024

Het is woensdag dus we zijn alweer halverwege de week en wat vliegt de week weer voorbij. Wij beginnen de middag natuurlijk met de lunch voordat we aan de activiteit van de vandaag gaan doen.

De activiteit is vandaag Diamantenroof, er is een bank vol met diamanten die de politieagenten proberen te bewaken. Maar er zijn boeven die de diamanten proberen te stelen. De politieagenten bewaken de diamanten door de boeven te tikken waardoor ze het steeds opnieuw moeten proberen. De doel van de boeven is om zo snel mogelijk alle diamanten te stelen.

De dag vloog voorbij en voordat we het wisten was iedereen weer opgehaald en hebben we een fijne middag gehad.

 

Donderdag 28 maart 2024

Het weekend is om de hoek met nog maar twee dagen te gaan voordat het al weer weekend is.

Zodra we helemaal compleet zijn verzamelen we om eerst wat fruit te eten en net zo belangrijk wat te drinken voordat we aan de activiteit beginnen. Het is vandaag wat frisser met een flinke wind dus we beginnen snel met de activiteit zodat we het niet al te koud krijgen.

Het gaat vandaag iets anders met de activiteiten. In plaats van dat we twee activiteiten hebben, hebben we vandaag drie activiteiten en dus ook drie groepen. De oudste kinderen gaan vandaag Zone vangbal spelen. Het is de bedoeling om de bal over te gooien naar elkaar en de bal te vangen in de vangzone. Lukt dit dan heb je een punt gescoord voor jouw team. De tegenstanders proberen dit tegen te houden en juist zelf punten te scoren. De teams gingen gelijk op en het was spannend tot het laatste moment.

De andere twee groepen gaan beide twee tikspellen spelen. Een van die spellen is Ringtikkertje, waarbij de tikkers alle renner proberen af te tikken, ben je als renner af steek je je arm uit en wacht je tot iemand een ring om jouw arm heen doet. Dan mag je weer mee doen en geef jij de ring weer aan iemand anders die af is.

Het andere tikspel is Lieveheersbeestjetikkertje, er zijn weer een aantal tikkers die alle andere kinderen, wat de lieveheersbeestjes zijn, te tikken. Ben je als lieveheersbeestje af dan ga je op de grond op je rug liggen, een lieveheersbeestje kan niet zonder hulp opstaan als die op zijn rug ligt. Een van de andere lieveheersbeestjes moet die dan helpen met rechtop tillen zodat die weer mee kan doen.

Een dag bomvol met activiteiten en voor veel kinderen is het al weekend want ze zijn morgen vrij omdat veel scholen een studiedag hebben. Ze hebben hierdoor een lekker lang weekend!

Gelukkig komen er morgen nog een paar kinderen heel de dag lekker bij ons spelen!

 

Vrijdag 29 maart 2024

Het is al weer de laatste dag van de week en vandaag zijn er veel kinderen met een studiedag! Wij zijn dus alweer vroeg aanwezig op de BSO om de kinderen op tijd te kunnen ontvangen.

In de ochtend doen we lekker rustig aan en is er veel ruimte om vrij te spelen. Ook hebben we een extra fruit moment zodat we genoeg vitaminnen binnen krijgen!   In de middag hebben we lekker geluncht en voor als activiteit staat iets heel leuks in de planning! Bij gaan namelijk op bezoek bij onze collega’s in Sportstuif Valkenswaard. Zij hebben namelijk een voetbaltoernooi georganiseerd waar wij aan deelnemen! Het was heel leuk om mee te doen en hebben lekker kunnen voetballen!

Na het voetbaltoernooi zijn we lekker terug gegaan naar onze eigen BSO en hebben we de dag daar lekker afgesloten!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach