Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Iemand is 'm niemand is 'm, slagbal, Kerstkaarten maken, Kerstkaarten bezorgen --- week 51

Maandag 18 december

Het weekend vloog weer voorbij, en voordat je het wist, was de eerste schooldag alweer aangebroken. Voor velen betekende dit ook de terugkeer naar de BSO, en zo ook voor onze kinderen! Uiteraard hebben we het weekend besproken en de kinderen vertelden vol enthousiasme over hun avonturen. Al snel was het tijd voor de activiteiten!

Een groep koos voor een potje "Iemand is 'm, niemand is 'm", waarbij je probeert andere kinderen af te gooien zonder zelf geraakt te worden. Het was dus een kwestie van ieder voor zich! De andere groep ging aan de slag met Muur Tikkertje. Hierbij renden ze van de ene kant van het veld naar de andere zonder getikt te worden. Als je toch getikt werd, moest je in het midden van het veld bij de muur beginnen. Hoe meer kinderen werden getikt, hoe groter de muur werd. Dit maakte het steeds uitdagender om erlangs te rennen of tussen de benen van andere kinderen door te glippen!

Het waren leuke spellen met echte uitdagingen, en net zo snel als het weekend voorbij was, was de maandag ook weer voorbij!

Dinsdag 19 december

Vandaag was het regenachtig weer, jammer... Moesten we dan binnen blijven? Nee hoor! We gingen gewoon naar buiten. Na het checken van de Buienradar en het voelen van de regen, trokken we snel onze jassen aan om naar buiten te gaan!

Er stonden weer twee activiteiten op het programma. Een groep speelde slagbal op het grote veld, waarbij de ruimte goed van pas kwam, gezien de ballen behoorlijk ver werden geslagen! Het is een bekend spel, maar het blijft ontzettend leuk! De andere groep deed een Steen, Papier, Schaar-estafette. Een bekend spel, en dat is niet voor niets, we vinden het geweldig om te spelen! De kinderen sprongen op elkaar af en speelden Steen, Papier, Schaar wanneer ze elkaar tegenkwamen. De winnaar mocht doorgaan, terwijl de verliezer helaas achteraan in de rij moest aansluiten. Wie zou erin slagen om helemaal bij het andere team te komen?

Helaas begon het wat harder te regenen, dus besloten we naar binnen te gaan, waar we nog lekker spelletjes hebben gespeeld en van alles hebben geknutseld en getekend.

Woensdag 20 december

Het is woensdag en dat betekent weer een korte schooldag, waardoor we de kinderen al vroeg ophalen. Na gezamenlijk een boterham te hebben gegeten, hadden we wat vrije speeltijd voordat we aan de activiteit zouden beginnen. Na een bordje fruit trokken we onze jassen aan en gingen naar buiten. Vandaag stond ringtikkertje op het programma. Eén kind was de tikker, de rest waren de lopers. Een van de lopers had een ring en als je die ring had, kon je niet getikt worden. Maar je moest de ring wel doorgeven aan iemand die was afgetikt, zodat die weer kon meedoen. Het was een leuk en simpel tikspel waar we veel plezier aan beleefden.

Woensdag is een rustige dag en we hebben direct plaats als je je aanmeldt!

Donderdag 21 december

Helaas is het weer vandaag heel slecht, wat betekent dat een buitenactiviteit er niet in zit. Gelukkig hebben we een belangrijke en leuke binnenshuisactiviteit gepland! We gaan kerstkaarten maken, maar niet voor onszelf; we maken ze juist voor anderen. Er is namelijk een grote groep alleenstaande ouderen die weinig te doen hebben met kerst en ook weinig kerstkaarten ontvangen. Met onze kinderen hebben we een hele stapel kerstkaarten gemaakt om aan deze groep ouderen te geven, om hen fijne feestdagen te wensen en hopelijk een glimlach op hun gezicht te toveren.

Na het maken van de kerstkaarten hebben we binnen spelletjes gespeeld, verder geknutseld en getekend. De kinderen werden op tijd opgehaald, want op de meeste scholen stond een heerlijk kerstdiner klaar of konden ze genieten van een leuke kerstmarkt!

Vrijdag 22 december

De laatste dag van de week is alweer aangebroken, tevens de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Enkele kinderen komen nog even langs op onze BSO, en vandaag staat er iets heel belangrijks op het programma. We hebben gisteren kerstkaarten gemaakt voor de alleenstaande ouderen, maar we moeten de kerstkaarten bezorgen. We zijn op pad geweest in Veldhoven om de kaarten af te leveren, in de hoop dat dit bij velen een glimlach op hun gezicht tovert!

Dit was een mooie manier om de week af te sluiten, en nu bereiden we ons voor op de kerstvakantie. Het wordt druk, want we hebben veel op de planning staan.

Wij, als team Veldhoven RKVVO, wensen alle ouders en kinderen fijne feestdagen toe. We hopen jullie ofwel tijdens de vakantie terug te zien of volgend jaar weer!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach