Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Geluksestaffete, Trefbal, Poortvoetbal, Schaatsen, Raam stickers knutselen --- week 50

Maandag 11 december Het weekend is snel voorbijgegaan en het is weer maandag. Na school betekent dit voor veel kinderen dat ze weer naar onze BSO mogen, en wij proberen er uiteraard voor te zorgen dat de kinderen een leuke middag bij ons beleven. In de auto en tijdens het fruit eten hebben we het over het weekend gehad en wat we allemaal hebben gedaan. En toen was het tijd voor de activiteiten!

Een groep heeft hun geluk op de proef gesteld met de geluksestafette! Hierbij moet je een dobbelsteen werpen, en het nummer dat je dobbelt, is de pion die je mag omleggen. Wie heeft als eerste alle pionnen om? Het is altijd een verrassing wie wint, want je moet niet alleen snel zijn, maar ook geluk hebben bij dit spel!

De andere groep heeft het spelletje tjoekbal gespeeld. Daarbij moeten ze een bal in de trampoline gooien, en een ander kind moet die weer vangen. Een ware uitdaging waarbij ze moeten mikken en vangen! Ze moesten ook de naam roepen van het kind dat de bal moet vangen. Dit zorgde ervoor dat nieuwe kinderen de anderen snel en op een sportieve manier leerden kennen!

Al met al was het een geslaagde maandag met leuke activiteiten. Na het koekje eten hadden de kinderen de ruimte om lekker vrij te spelen. Zo werden langzaamaan de eerste kinderen opgehaald en konden ze thuis lekker gaan eten!

Dinsdag 12 december Vandaag is het prima weer en een fijne temperatuur. Dat betekent dat we naar buiten gaan! Voordat we aan de activiteit beginnen, eten we natuurlijk allemaal fruit en drinken wat. Zodra we klaar zijn, kunnen we naar buiten. Zoals gewoonlijk hadden we weer twee activiteiten op de agenda staan!

Een groep ging het welbekende trefbal spel spelen! Een echte uitdaging, zelfs voor de meest sportieve kinderen. Het doel is om alle tegenstanders af te gooien en zelf natuurlijk niet geraakt te worden. Gebeurt dat toch, dan moet je naar het vak achter het team van de tegenstanders. Lukt het je dan om iemand af te gooien, mag je weer meedoen! Wie lukt het om als eerste alle tegenstanders af te gooien?

De andere groep ging poortvoetbal spelen! De kinderen staan in een kring met de benen gespreid en de voeten tegen elkaar aan. De bal wordt in de kring gegooid, en het is de bedoeling dat je de bal tussen de benen van iemand anders slaat. Dit zorgt ervoor dat de bal alle kanten op wordt geslagen, als een soort flipperkast! Het wordt helemaal leuk als er een extra bal bij komt!

Vandaag was een succes, en we hebben genoten van het goede weer!

 

Woensdag 13 december Vandaag hebben we een superleuk uitstapje op de planning staan: we gaan schaatsen! Maar voordat we dat gaan doen, zullen we eerst gezamenlijk eten en drinken, zodat we genoeg energie hebben om op de schaatsbaan te staan! Na het eten hadden we nog even de tijd om iets leuks te maken, namelijk raamstickers knutselen. Hierbij konden de kinderen kerstfiguren verven, en die hebben we vervolgens op de ramen geplakt. En het is super mooi geworden!

Na het fruit eten was het eindelijk tijd om in de auto's te stappen en te vertrekken naar de schaatsbaan. Het was voor ons clubje kinderen allemaal de eerste keer dat ze gingen schaatsen, dus we zijn begonnen met oefenen om te staan en om langzaam vooruit te gaan. En dit ging al ontzettend goed! De kleinsten konden voorzichtig op de baan lopen en mochten op de plastic dolfijnen zitten die de grotere kinderen gebruikten om zich aan vast te houden. Het was een superleuke dag waarbij alle kinderen een nieuwe en vooral leuke ervaring hebben opgedaan!

 

Donderdag 14 december Donderdag is altijd onze drukste dag, en dat betekent dat we met twee grote groepen de activiteiten konden doen. Beide groepen hebben zich vermaakt met een tikspel, namelijk tikkertje met een geheime verlosser! Waar een of twee kinderen worden gekozen die als enige kinderen die af zijn weer terug in het spel kunnen laten komen. Maar ze moeten oppassen, als de verlosser wordt getikt, dan kan er niemand meer bevrijd worden! Het is een simpel spel waar veel tactisch inzicht voor nodig is!

De andere groep heeft het tikspel knakworsttikkertje gespeeld. Als je wordt getikt door de tikker, til je je armen langs je zij. Twee kinderen moeten jou dan helpen om weer terug in het spel te komen. Een kind mag een arm naar beneden doen en zegt dan "knak!" En een ander kind mag dan de andere arm naar beneden duwen en zegt dan "worst!" Vanaf dat moment mag het kind dat af is weer snel meedoen en probeert de tikker te ontwijken!

Na veel rennen en tikken was iedereen uitgeput en konden ze rustig nog even vrij spelen voordat ze weer worden opgehaald na een superleuke dag.

 

Vrijdag 15 december In tegenstelling tot donderdag is vrijdag nog onze rustigste dag, en we zijn nog op zoek naar kinderen die willen komen! Met dit kleine clubje hebben we eerst lekker getekend, waar de kinderen konden laten zien hoe creatief ze zijn. En natuurlijk gaan we ook iets sportiefs buiten doen! Wij zijn gaan pittenzak gooien. Wie kan de meeste punten bij elkaar gooien? Ga je veilig voor wat minder punten die makkelijk zijn te krijgen, of ga je voor veel punten met een hoog risico!

Ook al is het een klein clubje, we hebben het heel gezellig gehad en zit er weer een geslaagde week op. We zien iedereen volgende week weer!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach