Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Geluksestafette, Memory, Olifanten roof, Acrogym, Wandeling - week 10

Maandag 4 maart 2024

Het was een weekend met heerlijk weer en we hebben geluk, want het weer blijft net zo goed vandaag. Het is dan niet zo warm als zondag, maar het is droog en zonnig. Meer vragen wij niet! Met dit mooie weer gaan wij natuurlijk niet binnen zitten en gaan we allemaal naar buiten. De kinderen hebben even de tijd om vrij te spelen voordat iedereen wordt opgehaald. Wanneer we er allemaal zijn, kunnen we fruit eten met wat te drinken. Dat hebben we immers nodig met dit lekkere weer!

Na het fruit eten is het weer tijd voor de activiteiten van vandaag. Groep één gaat een geluksestafette doen. Je gooit de dobbelsteen, en het nummer dat je rolt, is de pion die je mag neerlegggen. Je moet dus geluk hebben dat je het nummer gooit dat je nodig hebt. Dit spel is altijd spannend, en omdat je veel geluk moet hebben, kan iedereen dit ook goed spelen!

Groep twee gaat memory spelen, een spel dat inmiddels bekend is. Twee teams strijden tegen elkaar om zo snel mogelijk alle memorysets bij elkaar te vinden en als eerste klaar te zijn. Omdat je elke beurt moet rennen, moet je goed onthouden waar elk plaatje lag, en moet je ook overleggen met jouw team waar alles ligt. Hoe beter dit gaat, hoe sneller je klaar bent!

We sloten de dag natuurlijk buiten af, want met dit weer gaan wij niet binnen zitten!

 

Dinsdag 5 maart 2024

Helaas hebben we niet hetzelfde weer als gisteren, en aan het begin van de middag was het wat aan het miezeren. Het was niet zo hard dat we besloten allemaal naar binnen te gaan, dus bleven we toch buiten, want van een beetje regen smelten wij niet! We maakten wel even een pitstop binnen om wat fruit te eten, en we hadden geluk, want in de tussentijd was het helemaal gestopt met regenen!

We hebben weer twee activiteiten gepland. Een groep gaat 'Iemand is 'm, niemand is 'm' spelen. Het is eigenlijk trefbal zonder teams: iedereen gooit de bal naar elkaar totdat er nog maar één persoon over is. Je moet snel zijn om de bal te ontwijken, maar het lastigste blijft natuurlijk om alle andere kinderen af te gooien! Toch lukte dit een aantal kinderen, en we hadden een paar winnaars!

De andere groep speelt een 'steen, papier, schaar-estafette'. Twee teams waarbij steeds twee kinderen naar elkaar springen en zodra ze elkaar ontmoeten, spelen ze het welbekende steen, papier, schaar-spel. De winnaar mag verder springen en de verliezer moet helaas achteraan sluiten bij zijn team. Als je helemaal bij het team van de tegenstander bent, heb je een punt gescoord. Welk team gaat dus de meeste punten scoren!?

Ook vandaag sloten we de dag lekker buiten af!

 

Woensdag 6 maart 2024

Vandaag kunnen we lekker van het zonnetje genieten, want de temperatuur is heerlijk! Maar voordat we gaan buitenspelen, gaan we eerst lunchen. De lunch is altijd een rustmomentje waarbij we lekker kunnen eten en kletsen over wat we allemaal gedaan hebben. Na de lunch gaan we lekker naar buiten om van het weer te genieten. En voordat we aan de activiteit beginnen, eten we eerst wat fruit. En vandaag doen we dat voor het eerst dit jaar buiten! Het was vandaag namelijk voor het eerst warm genoeg, en dit was fijn en gezellig om te doen.

De activiteit van vandaag is 'Olifantenroof'. Dit hebben we een tijdje geleden voor het eerst gedaan en dat was goed bevallen, dus besloten we het vandaag weer te doen. De "olifant" staat in zijn "kooi", en op de grond liggen allemaal stukken eten van de olifant. Buiten de "kooi" staan de andere kinderen, en zij proberen het eten uit de "kooi" van de olifant te stelen. Maar als ze worden geraakt door de "slurf" van de olifant, zijn ze af en moeten ze het opnieuw proberen. Welke "olifant" kan het langst zijn eten beschermen!?

De activiteit was heel leuk en we hebben ons weer goed vermaakt vandaag!

 

Donderdag 7 maart 2024

De drukste dag van de week is weer aangebroken, dus het zit weer gezellig vol vandaag! Er zijn vandaag een aantal nieuwe kinderen gestart, en we hopen dat ze het naar hun zin hebben gehad! Helaas is er vandaag ook een kind bij ons gestopt, en we hopen dat hij het naar zijn zin heeft gehad en wensen hem nog veel plezier op school! We begonnen met lekker fruit eten, en daarna was het alweer tijd voor de activiteiten van vandaag.

Vandaag ging een groep acrogym doen. Bij acrogym is het de bedoeling dat je samen met andere kinderen posities probeert na te doen. Dus ze moeten voorzichtig op elkaar klimmen om de posities na te bootsen! Het was super leuk en grappig om dit te proberen, en bij veel kinderen lukte het ook om het na te doen!

De andere groep speelde een balspel, het spel was 'Bommetje'. Er is een teller in het midden van de cirkel, die hardop van 1 tot 10 telt, daarna telt hij van 10 tot 20 in zijn hoofd zodat de kinderen in de kring dat niet horen. De cirkel heeft een bal, en iedereen geeft die zo snel mogelijk door naar de volgende. Wanneer de teller bij 20 is, roept hij "BOMMETJE"! De bal wordt dan in de lucht gegooid, en de teller gaat de bal vangen om vervolgens alle kinderen af te gooien die in de cirkel stonden.

We hebben een fijne dag buiten gehad en hebben veel kinderen alvast een fijn weekend gewenst!

 

Vrijdag 8 maart 2024

Wat is de week weer snel gegaan, het is namelijk alweer vrijdag! We proberen er natuurlijk een laatste fijne dag van te maken, zodat de kinderen met een goed gevoel het weekend in kunnen!

Vandaag is de activiteit wat rustiger dan de andere dagen, we hebben namelijk een wandeling gemaakt. We zijn vertrokken van de BSO naar een park in de buurt om daar een lekker rondje te lopen en te genieten van het weer! Op de terugweg hebben we een andere route genomen door de wijk, om wat anders te zien dan op de heenweg.

Eenmaal terug bij de BSO konden we lekker vrijspelen tot iedereen werd opgehaald!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend allemaal!!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach