Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Geluks-estafette, stoelendans, en trefbal --- week 45

Maandag 6 november

Het weer wordt helaas kouder en kouder. Maar niet getreurd, bij Sportstuif blijven we lekker buiten spelen! Het eerste spel van vandaag is geluks-estafette. We maken eerst twee teams. Voor ieder team staan zes pionnen en een dobbelsteen. Diegene die vooraan de rij staat mag als eerste gooien met de dobbelsteen. Gooi je ‘twee’, dan ren je naar pion twee en tik je deze op de grond. Dit doe je totdat alle pionnen om zijn! Maar let op… Als je naar een pion moet lopen die al omligt, zet je deze weer rechtop! Welk team kreeg als eerste alle pionnen om?

Het tweede spel van vandaag is kat en muis. Onze kleinste kinderen kennen dit spelletje al goed. Iedereen steek in lintje tussen de broek en alle muizen beginnen te rennen. Natuurlijk is er ook één kindje de kat. Hij/zij moet alle lintjes van de muizen proberen af te pakken.

Door deze twee spellen hebben de kinderen geen last meer van de koud, ze zijn direct warmgelopen 😊.

 

Dinsdag 7 november

Ook vandaag hebben we weer twee leuke spellen in het vooruitzicht. Eerst eten we gezellig fruit en drinken we onze beker water leeg. Hierna doen we snel de jassen aan en splitsen we ons op in twee groepen. De grotere kinderen doen een wedstrijdje trefbal! We proberen twee gelijke teams te maken en de ballen vliegen alle kanten op! Wanneer je bent afgegooid ga je aan de andere kant van het veld staan. Vanuit hier kan je verder spelen om terug in het spel te komen. Alle kinderen deden fanatiek mee. Trefbal is zeker een aanrader!

De kleinere kinderen spelen vandaag knakworst-tikkertje. Wanneer je getikt bent ga je met beide armen gestrekt staan. Een andere kindje kan je bevrijden door één arm omlaag te doen. Weet wel, dan ben je nog niet helemaal bevrijdt. Ook je andere arm moet nog omlaag gedaan worden door een ander kindje om weer mee te spelen. Op het einde van dit tikspelletje werden natuurlijk alle kinderen bevrijdt door de kinderen.

 

Woensdag 8 november

Op woensdag zijn de meeste kinderen uit op school om 12u30. Dat is natuurlijk super gezellig want hierdoor kunnen we samen bij Sportstuif lunchen. Alle kinderen pakken hun lunch box en nemen een beker water. Tijdens dit gezellig eet-moment vertellen de kinderen allemaal wat ze op school hebben gedaan en vertelt de begeleider wat we vandaag bij Sportstuif gaan doen.

Na het eten ruimt iedereen de tafel op en gaan de kinderen vrij spelen. Bij Sportstuif hebben we verschillende buitenspellen maar ook binnen hebben we genoeg speelgoed. Er zijn kleurplaten, treinen en zelfs een pingpong tafel! Na al dat spelen krijgen de kinderen nog een bordje fruit. Hierna is het tijd voor de activiteit. We schuiven alle stoelen in een cirkel en zetten de muziek aan… we spelen namelijk de stoelendans! Iedereen danst vrolijk langs de stoelen af maar wanneer de muziek stopt, moet je snel gaan zitten! Wie als laatste geen stoel kon vinden om te gaan zitten is helaas af.

Wie van de kinderen kon steeds een stoel bemachtigen en was dus gewonnen??

 

Donderdag 9 november

Het is alweer bijna weekend… maar eerst spelen we nog twee leuke spellen. Met de kleinere kinderen spelen we vandaag ‘geheim tikkertje’. Alle kinderen sluiten hun ogen, behalve één kindje. Hij/zij mag een ander kindje aantikken op de rug, dit kindje is dan de geheime tikker. Iedereen mag de ogen opendoen en het spel kan beginnen. De geheime tikker moet zoveel mogelijk geheim blijven en zoveel mogelijk kinderen tikken. Ben je getikt, ga je even aan de kant zitten.

Met de grote kinderen spelen we vandaag zone vangbal. Per team staat er één speler in de scoor zone van de tegenstander. Zijn medespelers moeten proberen de bal bij hun speler in het vak te krijgen, met een stuitbal. Als de speler de bal na de stuit heeft gevangen, heeft je team een punt! Welk team heeft na afloop de meeste punten?

Deze twee spellen waren zeker een succes, daarom heeft iedereen ook een koekje verdient!

 

Vrijdag 10 november
Op vrijdag zijn er helaas nog maar weinig kinderen.
Ben jij op zoek naar een sportieve BSO?
Er is DIRECT plek beschikbaar op woensdag en vrijdag!
Neem contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach