Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Chinese voetbal, hindernis-parcours en steen, papier, schaar --- week 27

Maandag 3 juli:
Nog heel eventjes en dan is het alweer zomervakantie. Voordat de kinderen mogen rusten gaan wij nog lekker sportief aan de gang!
Vandaag spelen we Chinese voetbal. Alle kinderen gaan in een kring staan met de rug naar buiten en de benen open. Je probeert de bal tussen de benen van de ander te gooien, als je dat is gelukt heb je één punt. Diegene die de bal door zijn/haar benen heeft gekregen, moet nu verder spelen met één hand, de andere hand moet op de rug.

Dinsdag 4 juli:
Vandaag staat er een leuke activiteit op de planning voor de voetballers onderons! We doen namelijk een hindernis-parcours met pionnen! We beginnen met twee gelijke teams. De eerste persoon slalomt tussen de pionnen met een tennisracket en een bal erop, deze bal mag er niet afvallen, anders begin je weer opnieuw! Wanneer deze persoon terug is, begint de volgende. Hij/zij slalomt tussen de pionnen met een voetbal, een goede oefening dus! De volgende persoon gaat tussen de pionnen met de hockey.
Zo hebben ze van alle drie de sporten geproefd. Uiteraard valt voetbal het meest in de smaak. We doen dit parcours nog een paar keer en maken er een echte competitie van.
Onze kleinste kinderen hebben hieraan goed meegewerkt maar zij waren nog lang niet moe na dit spel. Als afsluiter speelden we nog verschillende tikspellen!

 

Woensdag 5 juli:
Zoals gewoon wordt er op woensdag eerst samen gegeten. De brooddozen zijn goed gevuld, de kinderen eten alles op en drinken ook nog hun beker leeg. Hierna gaan ze fijn spelen, er wordt verstoppertje gespeeld, tikkertje, en allemaal mooie oefeningen van turnen. Om 14u eten we samen nog wat fruit, van al dat spelen word je natuurlijk ook moe, en fruit geeft weer veel energie! Wanneer al het fruit op is, gaan de kinderen weer verder spelen. De begeleiding zat ondertussen het spel klaar. We spelen vandaag steen, papier, schaar. Eerst lopen de kinderen het parcours. Wanneer ze bij elkaar zijn doen ze steen, papier, schaar. De verliezer moet helaas terug, de winnaar mag verder lopen!
Na dit spelletje hebben ze natuurlijk nog een koekje verdient!

 

Donderdag 6 juli:
Eindelijk begint het weer wat warmer te worden, de afgelopen dagen kwam de zon er helaas niet door, vandaag gelukkig wel!
Met één groepje kinderen gaan we vandaag knutselen. We hebben stiften, gekleurd papier, verf en nog veel meer knutselmateriaal! Zo kunnen we mooie werkjes maken voor papa of mama. Met het ander groepje gaan we vandaag lekker voetballen. Vooral de jongens hebben hier zin in. We doen wedstrijdjes hooghouden, penalty’s en partijtje. Wij vonden dit alvast een leuke namiddag!

 

Vrijdag 7 juli:

We hebben nog maar één kindje op vrijdag, zij komt gezellig spelen bij ons.
Sportstuif Veldhoven RKVVO heeft nog voldoende vrije plekken op woensdag en vrijdag. Wees er snel bij want de aanmeldingen gaan hard!
Wil jij graag een sportieve namiddag, kan je me contacteren via mail of telefoonnummer.

Hopelijk tot snel!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach