Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Ballorig, pionnenroof, tienbal, open dag, levend stratego, nieuwjaarsborrel --- week 2

Maandag 8 januari

De vakantie is voorbij en de normale school- en werkweek is voor bijna iedereen weer begonnen, er zijn namelijk een aantal kinderen die vandaag nog een studiedag hadden. Verder heeft iedereen van alles gedaan in de vakantie, en we hebben daar genoeg over kunnen praten tijdens het ophalen en het eten van fruit. Toen was het tijd voor de activiteiten; het is behoorlijk koud, maar toch gaan we even naar buiten, want we zijn immers een sport BSO!

De kinderen die vandaag een studiedag hadden waren s'ochtends met een klein clubje op pad gegaan naar Ballorig! Een indoor speel paradijs voor de kinderen. Waar je van alles kan doen van een ballenbak tot grote glijbanen, er is dus voor iedereen wat leuks!

In de middag is een groep is bezig geweest met een potje pionnenroof, waarbij een team aanvallers de pionnen probeert te pakken en mee te nemen, terwijl het andere team verdedigers de aanvallers probeert te tikken zodat ze geen pionnen mogen meenemen. De andere groep is overloop trefbal gaan doen; ze moeten van de ene kant van het veld naar de andere kant rennen zonder geraakt te worden. Wie lukt het om niet geraakt te worden?

We zijn niet al te lang buiten geweest omdat het buiten koud is. De kinderen konden binnen weer lekker opwarmen, en zo was de eerste dag na de vakantie al snel voorbij.

Dinsdag 9 januari

Vandaag is het wederom een hele koude dag, waarbij we veel binnen zitten. Maar voor de activiteiten gaan we toch even naar buiten. Zolang we genoeg rennen en bewegen, hebben we het warm genoeg. Na alle handschoenen, mutsen en jassen aan te trekken, gingen we naar buiten en begonnen we snel met de activiteit.

De ene helft deed het spel tienbal. Bij dit spel moet je de bal 10 keer overspelen tussen jouw team zonder dat de tegenstander die kan afpakken. Lukt het om 10 keer over te gooien, dan heb je een punt gescoord. We gaan dus zien welk team de meeste punten bij elkaar kan scoren! De andere helft ging lummelen; er is iemand die de lummel is en die probeert de bal te pakken wanneer die wordt overgegooid. Lukt het de lummel om de bal te pakken, dan wisselt die met degene die de bal als laatste had aangeraakt, en is dat nu de nieuwe lummel.

Dit waren twee leuke spellen, maar we zijn weer op tijd naar binnen gegaan om weer lekker op te warmen.

Woensdag 10 januari

Vandaag hebben we iets superleuks op de planning staan. We gaan namelijk op bezoek bij een andere Sportstuif-locatie. Maar voordat we daar naartoe gaan, lunchen we eerst gezamenlijk en hebben we nog even de tijd om lekker te spelen. En toen gingen we op pad! We gingen naar de open dag van Nederweert. Ze hadden daar van alles georganiseerd om te doen, en alle kinderen hebben zich daar goed vermaakt. Helaas moesten we wel al weer snel gaan, want het is best een stuk rijden! Toen we weer terug waren bij onze eigen BSO, hebben we ons goed vermaakt door te tekenen en andere spelletjes te doen.

Wij wensen onze collega’s in Nederweert veel succes met hun opening!

Donderdag 11 januari

Donderdag is onze drukste dag, dus er waren weer veel kinderen. Dat betekent dat we ook grote groepen hebben voor de activiteiten!

Een groep ging aan de slag met een uitdagend spelletje levend stratego, waarbij de kinderen een kaartje trekken en daarop staat wat voor personage jij bent en wat dat personage kan. Het is een combinatie tussen slim kunnen spelen en ook hard kunnen (weg)rennen. Het spel ging heel goed en het was een leuke ervaring. De andere groep ging inkvistikkertje spelen, waar je een ring vasthoudt dat het hoofd van de inktvis is en de kinderen die de ring vasthouden zijn de tentakels van de inktvis. De tentakels moeten de andere kinderen tikken. Word je getikt, dan sluit je aan als tentakel bij de ring, waardoor de inktvis steeds groter wordt!

Het was een leuke en gezellige dag, met daarbij dat het weer iets warmer was vergeleken met de rest van de week.

Vrijdag 12 januari

De laatste dag van de week is alweer aangekomen, en voor vandaag hebben we iets heel leuks georganiseerd. We houden namelijk een nieuwjaarsborrel! Alle ouders en kinderen zijn uitgenodigd en het is de bedoeling dat iedereen een hapje of snack meeneemt uit hun eigen cultuur. En aangezien we veel kinderen hebben die allemaal uit een andere cultuur komen, hebben we ontzettend veel dingen geproefd en ervan genoten!

Het was ontzettend leuk om zoveel ouders en kinderen allemaal bij elkaar te zien, en wij hebben ervan genoten! Hopelijk vonden alle ouders het ook gezellig, en voor degenen die niet konden komen, hopen we dat ze de volgende keer wel kunnen aanschuiven.

Fijn weekend, iedereen!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach