Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Airhockey, Voetballen, Overlooptrefbal, Muurtikkertje, Poortvoetbal - Week 11

Maandag 11 maart 2024

We beginnen de week helaas met slecht weer; het heeft namelijk de hele dag geregend. Maar dat betekent niet dat we geen leuke dag gaan hebben. We passen het programma namelijk gewoon aan het weer aan! De activiteiten zijn dus iets anders dan normaal, maar voordat we daaraan beginnen gaan we eerst even fruit eten en wat drinken.

Door de regen konden we dus niet buiten een activiteit doen, dus hebben we de planning aangepast. We hebben vandaag twee activiteiten die iedereen gaat doen, al doen we dat wel in twee groepen en halverwege wisselen we van activiteit. Een van de activiteiten is Airhockey; we hebben binnen in de kantine een groot Airhockeyveld gemaakt. Het is de bedoeling dat je met het blokje de tennisbal naar de overkant schiet. Lukt het om de bal langs de tegenstanders af te slaan, dan heb je een punt gescoord! Welk team gaat dus de meeste punten scoren!?

Het andere spel is "De vloer is lava". Twee teams krijgen dezelfde spullen en moeten een bepaald stuk overbruggen door op die spullen te staan. Ze moeten voorzichtig zijn, want ze mogen de vloer niet raken; die is namelijk van lava! Het is een race tussen de twee teams wie als eerste de overkant heeft bereikt.

Ondanks dat we niet buiten konden spelen, hebben we wel een leuke dag gehad. En met een beetje geluk hebben we de rest van de week wel lekker weer!

 

Dinsdag 12 maart 2024

We hebben vandaag geluk! Het is namelijk grotendeels droog gebleven en we weten wat dat betekent: lekker naar buiten gaan! Aan het begin van de middag is het nog droog, maar er wordt wel wat regen voorspeld later op de middag. We gaan dus snel het fruit eten zodat we zo lang mogelijk naar buiten kunnen gaan voor de activiteit.

Vandaag hebben we weer 2 groepen die allebei een activiteit gaan doen. Een groep gaat vandaag voetballen. Ook al kunnen de kinderen al genoeg voetballen willen ze graag met de activiteit ook een keer voetballen maar dan een paar andere spellen die ze normaal gezien niet doen. Nou, dat hebben we vandaag lekker gedaan! We hebben verschillende voetbalspelletjes gedaan en gingen zelfs nog een tijdje door in de regen! Wij zijn immers niet van suiker gemaakt!

De andere groep ging "Schipper mag ik overvaren" doen. Hierbij staat een tikker in het midden van het veld en moeten alle andere kinderen het welbekende liedje zingen. De tikker roept hoe de andere kinderen naar de overkant moeten komen; dit kan op talloze manieren, van springen zoals een kangoeroe tot zo stil en snel als een muis!

Kortom, we hebben vandaag weer lekker buiten kunnen spelen en dit was ontzettend fijn! Aan het eind van de dag moesten we wel naar binnen, want het begon toch te regenen.

 

Woensdag 13 maart 2024

Op woensdag hebben we weer ons gezellige lunchclubje en met de lunch gaan we dus ook beginnen. Dit is het rustigste moment van de dag, want iedereen is zo druk bezig met het eten! Toch is het wel fijn om nu even rust te hebben, want dan kunnen we de rest van de dag er lekker tegenaan!

En dat doen we met een gezamenlijke activiteit. Vandaag is dat een overlooptrefbalspel. De kinderen beginnen allemaal aan één kant van het veld. Uit alle kinderen wordt één gooier gekozen die in het midden gaat staan. De kinderen moeten proberen van de ene kant naar de andere kant van het veld te rennen zonder afgegooid te worden door de gooier. De kinderen moeten 5 keer oversteken naar de andere kant zonder geraakt te worden door een bal. De kinderen die dit 5 keer halen hebben gewonnen, maar als iedereen af is, dan heeft de gooier gewonnen!

De temperatuur was lekker en het zonnetje scheen, waardoor wij een fijne dag hebben gehad waarbij we genoeg buiten konden spelen en de kinderen blij naar huis konden!

 

Donderdag 14 maart 2024

Het is een prachtige dag vandaag en daar gaan we zeker van genieten! Nadat we de kinderen hebben opgehaald van de scholen, konden we voor het fruitmoment even buiten vrij spelen. Zodra we er allemaal waren, gingen we weer buiten fruit eten voordat we aan de activiteit konden gaan beginnen.

Natuurlijk hebben we weer twee activiteiten die we gaan doen. Een groep deed "zwemnoodletikkertje". Dit deden we op de "3 is te veel"-manier. Alle kinderen maken een tweetal en gaan in het veld staan. Een tweetal begint als tikker en renner. De tikker heeft dus de zwemnoodle om de renner mee te tikken, de renner mag tijdens het rennen bij een ander tweetal aansluiten dat in het veld staat. Aangezien ze dan met drieën zijn en dat niet mag, moet een andere van het tweetal gaan rennen, waardoor de renner steeds wisselt. Tikt de tikker de renner, dan wisselen ze van rol.

De andere groep deed "muurtikkertje". Een tikker staat in het midden van het veld en de andere kinderen staan aan één kant. Na het startsignaal rennen alle kinderen naar de overkant en proberen niet getikt te worden. Word je toch getikt, ga dan op de witte middenlijn staan en maak je deel uit van de muur die langzaam steeds groter wordt naarmate er kinderen worden getikt. Zo wordt het voor de andere kinderen steeds moeilijker om aan de overkant te komen!

De spelletjes waren super leuk en we hebben lekker lang de activiteiten gedaan. Na lekker te hebben gesport, sloten we de dag rustig allemaal buiten af!

 

Vrijdag 15 maart 2024

Het is bijna weekend, maar we hebben nog een laatste dagje school voordat het zover is! Op vrijdag is het nog steeds rustig met maar een klein clubje kinderen. Maar dat maakt het er niet ongezelliger van; we hebben namelijk nog steeds genoeg plezier!

En wanneer we zoveel plezier hebben, komt vaak ook onze activiteit, wat vandaag Poortvoetbal is. Alle kinderen gaan met gespreide benen in een cirkel staan met de voeten tegen elkaar aan. Er wordt een bal in de cirkel gelegd en de kinderen proberen met de handen de bal door de benen van de andere te slaan! Komt de bal een keer tussen je benen, ga dan verder met een hand op jouw rug. Komt de bal nog een keer tussen je benen, dan moet je omdraaien, waardoor je achterstevoren het spel moet spelen. Als de bal dan nog een keer door je benen gaat, mag je weer normaal gaan staan en met beide armen. Dit is een super leuk spel dat je ook makkelijk op school of thuis kan doen!

Het was weer een fijne dag en we hebben ons super goed vermaakt. De kinderen konden lekker het weekend in zwaaien!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend allemaal!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Rens van de Gevel
Rens van de Gevel
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach