De kinderen vinden het er super, lekker actief bezig zijn maar ook voldoende ruimte om binnen hutten te bouwen en te kleuren/knutselen. Zeker een aanrader!

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spelen met waterkralen, jachtseizoen en limbodansen in week 11 - 2021

We hebben bij Sportstuif Veldhoven afgelopen week een super leuke activiteit toegevoegd op verzoek van de kinderen. Namelijk spelen met waterkralen! Hier hebben we dagelijks ontzettend veel plezier van gehad. Ook hebben we het gave spel jachtseizoen op verschillende dagen gespeeld en stond er limbodansen op het programma.

Maandag 15 maart
Vorige week hebben de kinderen deze activiteit al uitgezocht. De kinderen mochten namelijk iets uitkiezen wat ze heel graag wilden doen. Spelen met waterkralen, ook wel Orbeez genoemd. Volgens de kids is dit helemaal hip momenteel. De kinderen hadden er mega veel zin in, want ze hadden een week moeten wachten totdat ze weer bij de BSO waren. Gelukkig was de bestelling op tijd bij ons binnen en konden we aan de slag met de waterkalen. Het is een gaaf proces om te zien. Het zijn kraaltjes die je in een grote emmer legt. Vervolgens gaat er water bij en ontstaan er heel veel kleine waterballetjes in verschillende kleuren. Het is al heerlijk om er lekker in te friemelen. De bedoeling was om ballonnen te vullen met de balletjes, waardoor je hele leuke gevulde knijpballen krijgt. Het is een leuk product en ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar en niet giftg (erg belagrijk).


Dinsdag 16 maart
Jachtseizoen, het programma op Youtube, waarbij de boef 4 uur uit handen moet blijven van de "zoekers". Dit spel hebben we ook bij de BSO nagespeeld. Uiteraard met aangepaste regels, maar wat was het gaaf!  De groep wordt verdeeld in twee groepen. Er is één pedagogisch medewerkers die de tijd bijhoudt en het overzicht bewaart. Eerst krijgt de ene groep de tijd om zich te verstoppen. Na 30 seconden mag de andere groep gaan zoeken. Als ze iemand vinden moeten ze diegene ook nog weten te tikken. Is dit gelukt, dan moeten de kinderen naar de startplek bij de pedagogisch medewerkers. Lukt het de groep om binnen de afgesproken tijd (5 min) iedereen te vinden en te tikken? Het spel werd fanatiek gespeeld en ging gelijk op! De ene keer werden de kinderen op tijd getikt, maar soms lukte het ook om 5 minuten uit handen te blijven van de zoekers.


Woensdag 17 maart
Vandaag hebben we weer met de Orbeez gespeeld. Alle kinderen die het nog niet hadden gezien, vonden het natuurlijk ook erg leuk om een ballon te gaan vullen. Vervolgens zijn er ook spelletjes gespeeld met de gevulde balletjes. Zo bedachten de kinderen om een wedstrijdje te doen we het verst kon gooien en moesten ze proberen om de balletjes in een bak te gooien. Je kan met Orbeez dus ook nog actieve opdrachten uitvoeren. De kinderen vonden het spelletje Jachtseizoen zó leuk, dus vroegen ze of we het ook vandaag konden gaan spelen. We vinden het altijd leuk om te horen dat kinderen een spel nogmaals willen spelen! Ook vandaag werden er weer plannen gemaakt en werd er goed samengewerkt om niet gevonden te worden.


Donderdag 18 maart
Op dit moment is onze donderdaggroep het grootste. Er komen dan elf kinderen naar de noodopvang. Vandaag hebben we een leuk spel op het hockeyveld gespeeld met zwieren en springen. Het spel gaat als volgt, er staat iemand in het midden met een touw en aan het uiteinde een ring. De kinderen gaan dan in een kring staan en degene in het midden gaat zwieren met het touw. De kinderen die in de kring staan moeten springen als het touw met de ring voorbij komt. Raak het touw of de ring je, dan ben je af. Het kind dat als laatste overblijft wint. Dit is altijd een spel dat de kinderen erg graag spelen! Ook vandaag werd er weer veel gelachen!


Vrijdag 19 maart
Vandaag zijn we de middag gestart met het spel lekkerland viesland. Het was heerlijk weer op vrijdag, dus daar hebben we de hele middag van genoten. Ook de Orbeez moesten uiteraard door de vrijdaggroep uitgetest worden. Hier hebben de kinderen ook veel plezier mee gehad. Na het spelen met de Orbeez, hebben we bij de tennisvelden verstoppertje gespeeld tussen de hoge bomen. We sloten de dag af met limbodansen. Dit hadden we vorige week ook gedaan en de kinderen vonden het zo leuk! Op verzoek van de kinderen hebben we het dus nog eens gedaan!



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches