Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Oneindig tikkertje, snoepen van een fruitspin en veel leuke bordspelletjes in week 10 - 2021

Wat leuk dat je onze blog van week 10 weer leest! We hebben zoals altijd weer lekker veel gesport en gespeeld bij Sportstuif! We hebben afwisselende activiteiten gedaan, zowel binnen als buiten. Er stond onder andere oneindig tikkertje op het programma, we hebben gesnoept van een fruitspin en veel leuke bordspelletjes gespeeld!

Maandag 8 maart
Er waren op maandag 5 kinderen bij de noodopvang van onze BSO in Veldhoven. Normaal gesproken hebben we op maandag twee verschillende locaties. Namelijk bij Hockeyclub Basko en bij Voetbalclub Rood-Wit. Deze locaties liggen naast elkaar. Op dit moment bieden we noodopvang aan voor een klein groepje kinderen en maken we gebruik van één locatie, namelijk Basko. We hopen heel erg dat we snel ook weer kunnen gaan spelen en sporten bij Rood-Wit en dat we alle kinderen van Sportstuif weer zien!

We hebben vandaag binnen een aantal balspelletjes gedaan, zoals tafelen op de grond. Een spelletje dat de kinderen zelf hebben bedacht. We leggen het spel graag aan je uit! We maken een lijn op de grond en de kinderen verspreiden zich aan twee kanten van de lijn. Er is een bal die op de grond word gestuitert. Eerst in je eigen vak en vervolgens in het vak aan de overkant. Als je hebt gestuitert verplaats je naar de andere kant en zo krijg je een dynamisch spel. De bal mag maar 1 keer stuiteren in je vak, dus wanneer de bal meerdere keren stuitert, gaat er een leven vanaf. Wij speelden het spel met twee levens. Eigenlijk kun je het spel vergelijken met rond de tafel van tafeltennis. Nu speel je het met een voetbal. Wij vinden het een super leuk spel!

Dinsdag 9 maart
Jeeej! Vandaag stond er oneindig tikkertje op het programma. Een spel waarvan de kinderen altijd erg blij worden!  We hebben het gespeeld in de cirkel van het hockeyveld. Bij dit spel is iedereen een tikker. Wanneer iemand je tikt ga je op de grond zitten. Je houdt dan in de gaten wanneer degene die jou heeft getikt ook wordt getikt. Dan ben je namelijk weer vrij. Tik je elkaar tegelijk, dan doe je steen-papier-schaar. De winnaar mag dan weer door. Er werd fanatiek gespeeld.


Woensdag 10 maart
Vandaag was het feest, want onze stagiaire Lotte had een hele leuke opdracht vanuit school. Iets dat we zeker vaker gaan maken bij Sportstuif, want het viel ontzettend goed in de smaak. Lotte heeft op een leuke manier een gezonde maaltijd verzorgt. Hier hebben we lekker van gesnoept tijdens ons fruitmoment. Het was een spin die bestond uit verschillende soorten groenten en fruit. De kinderen hebben nog nooit zo lang aan tafel gezeten! Hieronder zie je de foto van de lekkere fruitspin. Na het fruit eten hebben we het springkussen opgezet. In het springkussen hebben we lekker vrij gesprongen en een tikspelletje gedaan. Het was een geslaagde dag!


Donderdag 11 maart
De donderdag stond in het teken van heel veel potjes verstoppertje. Tussen de buien door hebben we het buiten gespeeld en toen het regende gingen we binnen gewoon door. Rennen over het hele terrein, verplaatsen van plek, samenwerken om niet gevonden te worden.... de kinderen maken het spel steeds spannender. Hoe leuk dat een ouderwets spelletje met zoveel plezier wordt gespeeld op onze bso?


Vrijdag 12 maart
Hoewel we niet van suiker zijn en er ook kinderen zijn die het wel leuk vinden om in de regen te sporten, kozen we er vandaag voor om binnen te blijven. Het regende zo hard. Dat was geen pretje om in die buien te gaan staan. Daarom hebben we ons binnen ook prima actief vermaakt! Aan het begin van de middag kwam Sportstuif Valkenswaard gezellig op bezoek bij ons. We hebben toen gespringtouwd, met de hoepels gespeeld en gesprongen op het springkussen. Daarna hebben we verschillende bordspelletjes gedaan, zoals Wie is het en Doolhof.



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches