Mijn 3 kindjes gaan met veel plezier iedere week naar Sportstuif. Ze waren uitgekeken op hun oude kinderopvang, waar ze voornamelijk knutselactiviteiten deden. Dit past beter.

Groot voordeel is ook dat Sportstuif de kinderen naar de turntraining brengt.

Tavita Tavita
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De activiteiten bij Sportstuif in week 50 - 2020

Hallo allemaal, wat leuk dat jullie weer mee lezen met een nieuwe blog! Het was weer een gezellige en sportieve week bij BSO Sportstuif!

Zoals jullie weten, hebben we op maandag twee groepen. We hebben een groep kinderen bij Rood-Wit en groep kinderen bij Basko. De Rood-Wit groep heeft verschillende potjes voetbal gespeeld in de pannakooi. Een perfecte plek om je helemaal uit te kunnen leven. Het ging er weer fanatiek aan toe! Omdat het al zo vroeg donker is, kwamen de kinderen aan het einde van de middag gezellig naar binnen. We hebben toen alle lampen uit gedaan en verstoppertje in het donker gespeeld. Dat was spannend! Ook de juf en meester deden mee.
De groep kinderen van Basko hebben tikspelletjes gespeeld op het veld en zijn vervolgens gaan dansen. De juffen kregen een dansles van de kids, hoe leuk is dat?! We hebben ook een aantal kinderen die bij Sportstuif eten. Vervolgens brengen wij ze dan naar de training. Op maandag gaan er kinderen turnen en voetballen na een middagje Sportstuif. Ideaal voor de ouders die het net niet halen.

De cadeaus die we van Sinterklaas hebben gekregen werden weer goed gebruikt op dinsdag. Zo scheuren de kinderen lekker rond op stepjes en wordt het spel Levensweg ook erg graag gespeeld. Op het grote hockeyveld hebben de kinderen een hockeytraining gekregen. Voor veel kinderen was het niet de eerste keer. We vinden het dan super gaaf om te zien dat kinderen bij Sportstuif hebben leren hockeyen en he ook nog eens al super goed kunnen. Zo leren de kinderen iedere week weer nieuwe sporten of spelvormen, zodat ze erachter komen waar hun interesses liggen. Na een middag in de buitenlucht, zijn er ook veel kinderen die mooie grote hutten hebben gebouwd. De fantasie die hierin wordt gelegd is altijd fantastisch om te zien! We hebben veel materialen, zoals doeken, blokken, krukken en tafels om gave hutten mee te bouwen.

Steppen, voetballen, loomen, steppen, voetballen, loomen... de drie actviteitein die woensdag centraal stonden. We speelden het spelletje wie scoort is keep, hebben mooie armbandjes gemaakt en een steprace gedaan. Een leuke combinatie van sporten, bewegen en creativiteit.

Op donderdag hebben we ook een groep bij Basko en een bij Rood-Wit. Bij allebei de locaties hebben we de hele middag op het veld gestaan en beweegspelletjes gespeeld. Meester Pim koos voor trefbal en meester Tiago voor ren en tik spelletjes. Ook nu het wat kouder is buiten, spelen we bij Sportstuif nog steeds lekker buiten. We vinden het belangrijk dat kinderen na een dag school kunnen uitleven in de buitenlucht. Gelukkig hoeven we hier ook geen moeite voor te doen, want de kinderen gaan maar al te graag zelf naar buiten!

Op vrijdag regende het helaas de hele middag. Normaal gesproken proberen we dan nog altijd wel een momentje te vinden om naar buiten te gaan, maar vandaag kozen we er voor om binnen te blijven. De kinderen wilde graag bordspelletjes spelen, dus dat hebben we gedaan.

Het was weer een geslaagde week bij Sportstuif Veldhoven!



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches