Sinds dit schooljaar gaat Stijn naar Sportstuif. Hij zat eerst op een andere BSO waar hij veel binnen was en ‘s avonds last had van hoofdpijn door de drukte. Hij ging er niet graag naartoe. Hij vind het bij Sportstuif heerlijk! Lekker buiten spelen, ruimte voor ideeën en eigen spel maar ook heerlijk sporten met lieve, goede en sportieve begeleiding. Als wij hem ophalen dan wil hij niet mee naar huis en dat vinden wij een super goed teken!

Ilona Ilona
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Activiteiten tijdens de noodopvang in week 1 - 2021

Hey lezers! Tof dat je ook nu weer een kijkje neemt in onze nieuwe blog. Allereerst willen we je een gelukkig nieuw jaar toe wensen. Hopelijk kunnen we er met z'n allen een knallend en sportief jaar van maken. We kijken er naar uit om alle kinderen van Sportstuif weer te zien en lekker samen op het veld leuke spelletjes te doen! Ook hopen we weer veel nieuwe kinderen te mogen verwelkomen bij Sportstuif!

De eerste week van het nieuwe jaar was op de groep bij Sportstuif Veldhoven wel echt een feestje. Het waren kleine groepjes en we hebben allemaal leuke activiteiten gedaan. De planning ziet er nu wel anders uit, maar we proberen nog altijd onze structuur erin te houden. We halen de kinderen uit school met onze Sportstuifbus en gaan dan gezellig met z'n allen fruit eten en ranja drinken. Hierna is er ruimte voor vrij spel. Veel kinderen willen dan graag buiten spelen in het speeltuintje of sporten op het veld. Er is ook altijd de mogelijkheid om binnen hutten te bouwen, bordspelletjes te doen of te knutselen. Na vrij spel is er altijd een sportactiviteit voor de kids.

Maandag
Op de eerste dag na de vakantie zijn er 6 kinderen naar de noodopvang van Sportstuif Veldhoven geweest. Na een ochtend flink leren op school was iedereen ook toe aan een middagje bewegen. Pedagogisch medewerker Sander had twee leuke activteiten op de planning staan. Eerst is er fanatiek gevoetbald met de groep op het mini veldje. Hockeyclub Basko heeft tegenwoordig een miniveld met 2 goals. Een perfecte ruimte om 3 tegen 3 te spelen. Na het voetballen hebben we stopdans binnen gedaan. Wat een dansmoves hebben de kids!

Dinsdag
In tegenstelling tot de vorige lockdown komen er nu dagelijks kinderen naar de noodopvang van onze BSO. Wij zijn blij dat we ouders met cruciale beroepen kunnen ondersteunen door de kinderen op te vangen. Op dinsdag hadden we een groepje van 4 kinderen in Veldhoven. Sander heeft met de kinderen op de tennisbaan gestaan. Alle 4 de kinderen hebben al vaker getennist bij Sportstuif, dus er werd fanatiek gesport. Wij leren de kinderen hoe je moet serveren en de bal moet terugslaan. We kijken naar de leeftijden van de kinderen of we het moeilijker kunnen maken met echte tennisregels. De nadruk ligt meestal (en ook vandaag) op het op een leuke manier overslaan van de bal.



Woensdag
Vandaag hadden we een groepje van 6 kinderen. Op de woensdag is loomen ontzettend populair de laatste tijd. We hebben van Sinterklaas een heel groot pakket gekregen en deze wordt goed gebruikt. We kozen meteen een hele moeilijke uit, namelijk het maken van een hartje. Met behulp van een Youtube filmpje werd het een heel project.
Helaas was het niet zo'n lekker weer, dus kozen we er voor om binnen verstoppertje te gaan doen door het hele gebouw.

Donderdag
Op donderdag is juf Rachelle gaan helpen bij de noodopvang in Valkenswaard. Hier hebben de kinderen gewerkt aan school. We hielden steeds een pauze met gymnastiek, rennen en tafelvoetbal.
Meester Pim was in de middag bij onze BSO in Veldhoven. Hij heeft de kinderen met de Sportstuifbus uit school gehaald en is toen doorgereden naar Sportstuif Meerhoven. Soms kiezen we er voor om een uitstapje te maken naar een andere locatie, omdat we dan buiten met net iets meer kinderen een activiteit kunnen doen. Na het fruit eten zijn de kinderen op het veld van VV DBS het spel 'Ratten en raven' gaan spelen. Een tikspel waarbij een verhaal wordt vertelt en als kinderen het woord 'ratten' of 'raven' horen, moeten ze zo snel mogelijk naar de zijlijn rennen. De kinderen spelen dit spel in tweetallen, dus wanneer de 'ratten' moeten rennen, mogen de 'raven' proberen de 'ratten' te tikken. Dit is altijd een spel met veel plezier en gelach!
Om 5 uur waren we weer terug op onze locatie in Veldhoven, omdat een van de kinderen online dansles had. Laptop aan en dansen maar :)


Vrijdag
De laatste dag van de week al weer. Vandaag stond er springen op het springkussen op de planning. We hebben genoeg ruimte binnen bij VMHC Basko, dus gelukkig kunnen we het springkussen ook binnen in de winter gebruiken. Er zitten ballenbak ballen bij, dus de ruimte was gezellig gekleurd. Aan ons springkussen zit ook een glijbaan. We blijven er uiteraard continu bij om te zorgen dat alles veilig verloopt.
Na het springen zijn we gezellig met z'n allen naar buiten gegaan om te tennissen. We hebben een mini tennisbaan speciaal voor kinderen, waardoor we op een leuke en kindvriendelijke manier kunnen overspelen met elkaar.

Wij kijken terug op een gezellige en sportieve week! Hier hebben we ook een filmpje van gemaakt. Kijk je mee? Klik dan op afbeelding hieronder.



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches