Super leuke en gezellige Sport BSO!

Salina Salina
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Activiteiten bij Sportstuif in week 2 - 2021

Welkom bij weer een nieuwe blog van Sportstuif Veldhoven! Vandaag bespreken we wat we allemaal voor leuke activiteiten hebben gedaan op onze BSO in week 2! Lees je mee? We zijn naar de bossen geweest, hebben gehockeyd, gevoetbald en nog veel meer!

Maandag
We zijn de dag vandaag gestart met een fanatiek potje voetbal. Dit wilde de kinderen graag, dus daar deed meester Sander maar al te graag aan mee natuurlijk. We vinden het bij Sportstuif erg belangrijk dat kinderen inbreng hebben in de activiteiten tijdens een middag, zodat we goed kunnen aansluiten bij hun interesses. We hebben een sportrooster voor een langere periode en tijdens het maken van dit rooster nodigen we kinderen van verschillende leeftijden uit om mee te denken over spelletjes. Dat was even een stukje over de werkwijze... weer terug naar de activiteiten van maandag. Na het voetballen waren de kids een beetje moe en het was koud buiten. Om het feestje compleet te maken hebben we een leuke film gekeken met warme chocomel. Genieten!!


Dinsdag
Er stond buskruit op de planning. Een spel dat iedereen altijd erg leuk vindt. Normaal gesproken spelen we het met een grote groep, maar vandaag met vier kinderen. Ook met vier spelers ging het erg goed. Het is al fijn dat we het lekker in de buitenlucht konden spelen. Dat vinden we overigens erg belangrijk. Tijdens een middag Sportstuif mogen kinderen altijd naar buiten.

Woensdag
Woensdag hebben we een leuk uitstapje gemaakt naar de bossen. Niemand te bekennen daar eigenlijk, maar toch kwamen we drie kinderen tegen daar. Dit waren drie kinderen die ook bij Sportstuif zitten. Hoe toevallig? We hebben meteen even bijgekletst, dus dat was erg leuk! De bossen in Veldhoven hebben een leuk parcour waar je allemaaal oefeningen kan doen. Wij gaan daar graag naartoe met de kinderen. Je kan er aan ringen hangen, over boomstammen lopen, spelen op een duikelrek en nog veel meer! Toen we terugkwamen was het al weer bijna tijd om naar huis te gaan. De kids en juf Rachelle hebben genoten!


Donderdag
Donderdag stond meester Pim op de groep. Hij had een gemengde groep kinderen van jong en oud. Tijdens de noodopvang zitten onze groepjes kinderen allemaal bij elkaar, maar normaal gesproken bestaan onze basisgroepen ook uit gemengde leeftijden. Hier kiezen wij bewust voor, omdat we hebben ervaren dat jong en oud heel goed samen gaat en de kinderen juist van elkaar leren. Uiteraard passen we onze activiteiten er vaak ook op aan. De jonge kinderen gaan dan spelletjes doen in een groep en de oudere kinderen ook. Vandaag gingen de kinderen onder andere hockeyen. Na het hockeyen hadden we nog een leuk spel! Een touw met hieraan een ring. Er stond een kind in het midden en rest stond er omheen. Degene die in het midden stond ging over de grond zwieren met het touw en de ring en de rest moest er overheen springen. Er werd flink gelachen!

 

Vrijdag
Wij zijn de dag begonnen met lekker rond te steppen buiten. Van de sint hebben we stepjes gekregen en deze draaien echt overuren. Na het steppen hebben we omgekeerd verstoppertje gedaan. Er gaat dan één kind verstoppen en de rest gaat zoeken. Als je diegene hebt gevonden ga je er stilletjes bij zitten, totdat iedereen het heeft ontdekt. Hierna hebben we ook nog normaal verstoppertje gespeeld. Na een uurtje zoeken en tellen zijn we naar binnen gegaan. We hebben een groot poppenhuis met veel materiaal. De kinderen kozen ervoor om hier lekker mee te gaan spelen.



We hebben weer een leuke gezellige week gehad met de kinderen en kijken al weer uit naar volgende week!



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches