Onze kinderen hebben het hier erg naar hun! Lekker buiten spelen en sporten na een hele dag op school te hebben gezeten.

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

FEEST, want de BSO mocht weer open! Week 16 - 2021

Wat waren wij blij om te horen dat vanaf deze week alle Sportstuif kinderen weer mochten komen spelen bij de BSO! Het was een feestje om iedereen weer uit school te halen en te zien! In deze blog beschrijven we wat we allemaal hebben gedaan. Lees je mee?

Maandag 19 april
Vandaag hebben we bij onze locatie Rood-Wit het voetbalveld maar weer eens uitgetest. Op maandag komt er altijd een groep die het liefst heel de middag voetbalt op het panaveldje. Hier zijn we ook mee begonnen! Een aantal kinderen hebben ondertussen Twister gespeeld. Na deze activiteit zijn we omgekeerd verstoppertje gaan spelen. Er vertstopt zich dan één kind. De rest is de zoeker. Op het moment dat je de eerste verstopper hebt gevonden ga je er stilletjes en onopgemerkt bij zitten. Het is een leuke variant om eens te proberen als de kinderen graag verstoppertje spelen! 

Bij Basko hebben we vandaag gedanst op verschillende liedjes van de Koningsspelen. Dat was echt super gezellig! Ook hebben we stopdans gespeeld. Als de muziek stopt, moesten de kinderen proberen om stil te blijven staan. Veel kinderen hadden onze nieuwe muziekbox nog niet gezien, dus het was extra leuk om hier vandaag gebruik van te maken!


Dinsdag 20 april
Vandaag hadden we iets supers gaafs bij de BSO, namelijk het spelen met enorme longboards! De kinderen vonden het erg leuk, want we hadden het nog nooit gedaan. Vooral voor de oudere kinderen was dit een leuke uitdagende activiteit. Longboards zijn grote skateboards waar je met twee personen op kan zitten en allerlei kunsten mee kan doen of gewoon lekker mee kan rond crossen. Het viel goed in de smaak, dus dit gaan we zeker nog eens doen! Sommige jonge kinderen hebben het ook geprobeerd en gingen er op de buik op liggen en voorzichig mee vooruit. Ieder op zijn eigen manier en tempo! Naast het spelen met de longboards hebben we ook nog met een groep gespringtouwt. De juf draaien en de kinderen om de beurt inspringen en liedjes zingen.


Woensdag 21 april
Het was feest deze week feest en bij een feestje hoort ons Sportstuif springkussen! Het was heerlijk weer op woensdag, dus we hebben het springkussen buiten opgezet in het speeltuintje. Hier hebben de kinderen fijn op gespeeld en een spel met de bal gedaan. Op het springkussen zit een basket, dus de kinderen hebben geprobeerd om zo vaak mogelijk te scoren. Tussendoor hebben we verschillende sporten en spelletjes gedaan, zoals hoelahoepen, voetballen en tikkertje. Het was een leuke dag met afwisselende spelletjes.


Donderdag 22 april
Vandaag hebben we het spel "Hollandse leeuwen" gespeeld bij Sportstuif. Dit gaat als volgt, iedere beurt lopen de kinderen van de ene kant naar de andere kant van het veld. In het midden staat de tikker, die iedere beurt probeert om kinderen te vangen die naar de overkant lopen. Het spel is afgelopen als alle kinderen gevangen zijn. Aan het begin van het spel staan alle spelers aan één kant van het veld, achter een lijn. Eén kind, de Leeuwen-vanger (tikker), staat in het midden van het veld. Wanneer de Leeuwen-vanger "Hollandse" roept, roepen de spelers luidkeels "Leeuwen" terug en rennen ze naar de overkant van het veld. De tikker moet de overrennende 'Leeuwen' vangen. Het vangen gaat als volgt: een Leeuw moet met het hele lichaam van de grond opgetild worden. Als dit lukt is de Leeuw af en wordt hij de volgende ronde óók tikker en moet hij dus de tikker meehelpen met vangen. Zodra iedereen de overkant heeft bereikt óf is gevangen gaat de volgende ronde in en roept de tikker wederom "Hollandse!". Het spel is afgelopen zodra de laatste Leeuw is gevangen. Dit spel hebben we gespeeld met de oudere kinderen van Sportstuif. Het is een spel dat zorgt voor uitdaging en dat vinden de oudere kinderen vaak erg leuk!

Voor de jongere kinderen hadden we vandaag een activiteit in de natuur. We zijn met de kinderen naar de bosrand geweest en hebben daar beestjes gezocht. Iedereen had een bakje mee, zodat ze er zelf beestjes in konden stoppen die ze leuk vonden. Er is van alles gevonden en de kinderen wilde daarna natuurlijk ook weten wat het allemaal was. De beestjes hebben we opgezocht, zodat de kinderen ook wisten wat ze hadden gevonden. De lieveheersbeestjes waren favoriet! Na het zoeken van de beestjes hebben we Picoo op het veld gespeeld met de kinderen.


Vrijdag 23 april
We zijn de middag begonnen met potjes jeu de boules op onze baan. De muziekbox ging gezellig mee naar buiten, dus dat was extra leuk! Ook hebben we zelf nog een hangmat gemaakt in de speeltuin. Toen eenmaal alle kinderen er waren hebben we jachtseizoen gespeeld. Jachtseizoen, het programma op Youtube, waarbij de boef 4 uur uit handen moet blijven van de "zoekers". Dit spel hebben we ook bij de BSO nagespeeld. Uiteraard met aangepaste regels, maar wat was het gaaf!  De groep wordt verdeeld in twee groepen. Er is één pedagogisch medewerkers die de tijd bijhoudt en het overzicht bewaart. Eerst krijgt de ene groep de tijd om zich te verstoppen. Na 30 seconden mag de andere groep gaan zoeken. Als ze iemand vinden moeten ze diegene ook nog weten te tikken. Is dit gelukt, dan moeten de kinderen naar de startplek bij de pedagogisch medewerkers. Lukt het de groep om binnen de afgesproken tijd (5 min) iedereen te vinden en te tikken? We spelen het spel vaker bij de BSO en het is altijd een succes! Ook vandaag was het weer erg leuk om de week mee af te sluiten! 



Ons team

Mickey Jans
Mickey Jans Vestigingsmanager
Rian Cremers
Rian Cremers
Iris van der Palen
Iris van der Palen

Nick Schenkels
Rachelle Scheepers
Pedagogisch coaches