Leuke sportieve BSO met enthousiast personeel en veel verschillende activiteiten.

Mickey Jans Mickey Jans
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie bij Sportstuif Valkenswaard! Week 30 tm week 35 - 2022

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van de zomervakantie!

 

Week 1

De vakantie is eindelijk begonnen. Een volle week met alleen maar leuke activiteiten op het programma. De eerste dag zijn we naar speeltuin de Heiberg geweest. Hier gaan de kinderen altijd graag naartoe, lekker van de kabelbaan af of spelen met het zand. Dinsdag zijn we naar Monkey Town geweest. Zelf gekozen door de kinderen, dus ook vandaag hebben de kinderen zich weer goed vermaakt. Toen we terug kwamen op de BSO hebben we nog even rustig een film gekeken, na zo’n drukke dag. Woensdag zijn we naar het Prehistorisch dorp in Eindhoven geweest. Alle kinderen vonden het heel erg interessant en vonden het vooral leuk dat ze zelf wat dingen konden doen, zoals pijl en boog schieten. Donderdag hadden we een speurtocht op het programma staan. De kinderen kregen allemaal leuke opdrachten tijdens de speurtocht, deze hebben ze ook goed uitgevoerd. Daarna mochten alle kinderen nog een wafel versieren met slagroom en sprinkles, dit allemaal voor de verjaardag van juf Marieke zondag. De laatste dag van de week zijn we naar Sportstuif Veldhoven gegaan, hier kwam Stefanie van The Handmates in de ochtend om samen met de kinderen vogelhuisjes te schilderen en dromenvangers te maken. Hier zijn hele mooie creaties uit gekomen! In de middag zijn we naar het Kabouterdorp in Veldhoven geweest. Een leuke speeltuin, waar de kinderen met zand en water kunnen spelen, kunnen skelteren en kunnen midgetgolfen. Voor ieder wat wils dus! Het was een hele leuke eerste week van de vakantie, op naar week 2!

 

Week 2

We begonnen de week met een super leuk Expeditie Robinson spel met Sportstuif Veldhoven. Hier moesten de kinderen in teams verschillende proeven uitvoeren, zoals bijvoorbeeld de eetproef en de balansproef. Iedereen was lekker fanatiek, maar helaas kan er maar één winnaar uit komen. Iedereen heeft een super leuke dag gehad! Dinsdag kwam Sportstuif Veldhoven bij ons op bezoek, samen met hen hebben we lekker buiten kunnen spelen. Er werd vooral veel in de bossen gespeeld waar een hele mooie hut is gemaakt die de hele vakantie heeft gestaan. Op woensdag zijn we weer met Sportstuif Veldhoven samen geweest, vandaag zijn we naar speeltuin de Klimbim geweest. Het was heel erg warm weer, dus hebben we ook lekker een ijsje gegeten aan het einde van de dag. Donderdag was de laatste dag van deze fantastische tweede week, omdat we vrijdag geen kindjes op de BSO hadden. We zijn toen naar Sportstuif Veldhoven gegaan, waar we een Crazy 88 hebben gedaan! De groep werd in 4 kleine groepjes verdeeld en zij moesten allemaal zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren. Ook hier was iedereen weer super fanatiek en zijn er leuke foto’s uit gekomen. Toen we terug waren van de Crazy 88 hebben we de dag afgesloten met het kijken van een film.

 

Week 3

We zitten alweer in de derde week van de vakantie. We hebben deze week weer heel veel met Sportstuif Veldhoven gedaan. Op maandag is Stefanie weer langs geweest om met ons te knutselen, vandaag hebben we zeepjes gemaakt! Na de workshop hebben we oud Hollandse spelletjes gedaan, zoals boter, kaas en eieren en koek happen. Dinsdag zijn we bij Speeltuin Geenhoven geweest. Het was lekker weer, dus veel kinderen hebben lekker in het water gespeeld. Woensdag en vrijdag waren er geen kinderen, dus zijn wij ook lekker een dagje vrij geweest 😊. Donderdag was dus weer de laatste dag van de week bij Sportstuif Valkenswaard. Hier hebben we in de ochtend verschillende spelletjes gedaan, zoals verstoppertje. In de middag zijn we weer naar Speeltuin Geenhoven gegaan. Het was een super leuke, maar rustige week.

 

Week 4

We zijn al over de helft van de vakantie! Deze week stonden er weer heel veel leuke activiteiten op het programma. We zijn iedere dag met Sportstuif Veldhoven samen geweest, zodat we met nog meer kinderen waren en er samen een leuke week van konden maken. Maandag zijn we naar Speeltuin de Splinter geweest in Eindhoven. Sommige kinderen hebben lekker afgekoeld in het water terwijl andere bij de speeltoestellen en kinderboerderij zijn geweest. Dinsdag zijn we naar Speeltuin Geenhoven in Valkenswaard geweest, de favoriete speeltuin van de kinderen. Met het mooie weer deze week, was het voor de kinderen erg lekker om hier af te kunnen koelen in zwembadje.  Woensdag was het helaas een regenachtige dag, dus zijn we naar de Malpie Hoeve geweest. Voor de kinderen geen straf, want ook hier kunnen ze lekker binnen spelen en we zijn ook nog even naar de kippen en koeien wezen kijken. Het is alweer donderdag en vandaag stond het favoriete uitje van veel kinderen op de planning, namelijk WeJump in Helmond! Iedereen heeft zich hier lekker kunnen uitleven. Vrijdag waren we met lekker veel kinderen, dus zijn we te voet ergens naartoe gegaan. We zijn naar een speeltuintje in de buurt geweest en daarna nog naar het blotevoetenpad in Valkenswaard geweest. Het was een super leuke week en we kijken alweer uit naar de volgende!

 

Week 5

Deze week stond er ook weer iedere dag een leuk uitje gepland. Ook zijn we weer veel met Sportstuif Veldhoven samen geweest. Op maandag zijn we de dag begonnen met een speurtocht die een paar kinderen zelf gemaakt hadden, iedereen deed mee en iedereen vond het ook erg leuk! In de middag zijn we bij Monkey Town wezen klimmen en klauteren. Iedereen heeft hier lekker gespeeld en iedereen kwam ook weer uitgeput terug bij de BSO, hier hebben we samen nog een film gekeken. Dinsdag zijn we naar Speeltuin de Klimbim geweest. Het was super lekker weer en iedereen heeft zich hier ook heel erg vermaakt in de speeltuin. Woensdag was er maar één kindje, dus zijn we lekker naar Sportstuif Veldhoven gegaan. Hier hebben we de hele middag lekker samen buiten gespeeld. Sommige kinderen hebben binnen zitten tekenen en knutselen en de andere kinderen zijn de hele dag buiten geweest en hebben hier gevoetbald en gebasketbald. Donderdag zijn we naar Speeltuin de Splinter gegaan, veel kinderen zijn het water in gegaan en konden het niet laten om ons helemaal nat te spetteren. Al zijn wij daar met dit mooie weer ook niet vies van 😉. Vrijdag waren we met te veel kinderen om ergens met onze auto’s en bus naartoe te gaan, dus zijn we lekker naar de bossen gewandeld. In de bossen hebben we allemaal leuke spelletjes gespeeld, zoals verstoppertje en levend stratego. Het was weer een hele gezellige week!

 

Week 6

De laatste week van de vakantie alweer, de tijd vliegt voorbij! Maandag zijn we naar speeltuin de Klimbim geweest. Het was nog een dag lekker warm, maar om te spelen vonden de kinderen het soms iets té warm. Gelukkig is er bij speeltuin de Klimbim genoeg schaduw te vinden om in te spelen. Dinsdag zijn we met een grote groep naar WeJump gegaan. We hebben heel wat mooie salto’s en andere trucjes voorbij zien komen. Terug naar de BSO was goed te zien dat de kinderen zich goed hebben vermaakt, want voor sommige was het nog lastig om de ogen open te houden onderweg. Woensdag zijn we naar Sportstuif Veldhoven gegaan. Hier kwam Stefanie van The Handmates weer iets met ons schilderen. Vandaag hebben we stenen beschilderd, iedereen heeft goed mee gedaan en iedereen is lekker creatief bezig geweest. Donderdag zijn we naar Speeltuin Geenhoven gegaan. Veel kinderen zijn lekker het water in gegaan en er is ook flink op de trampolines daar gesprongen. Vrijdag zijn we naar scoutsrally gegaan in Neerpelt. Dit was een super leuke en grote speeltuin. Veel kinderen hebben in het speelkasteel gezeten en zijn van de grote glijbaan afgegaan.


Het was een hele leuke en geslaagde vakantie. Wij hebben het allemaal heel erg naar ons zin gehad en vonden het leuk om te zien dat alle kinderen zich zo vermaakt hebben. Op naar de volgende vakantie!

 



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches