Heel leuk team en gezellige sfeer!

Sascha Adaloudis Sascha Adaloudis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportief Valkenswaard komt weer in actie tijdens week 11-2021!

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 11!

Maandag 15 maart
We gingen vanmiddag voor het eerst naar de tweede locatie van Sportstuif Veldhoven, dit is voetbalclub Rood-Wit en zit tegen de andere locatie aan. Doordat Basko tijdelijk is veranderd in een stemlocatie hebben we veel meer ruimte bij de voetbalclub! We speelden jachtseizoen. Dit bekende tv-programma is heel makkelijk in een sportief jasje gemaakt. De groep werd verdeeld in twee kleinere groepen. Één groep ging zich verstoppen, de andere groep moest even binnen wachten. Na twee minuten mochten ze naar buiten om de andere groep te zoeken. Wanneer een kind gevonden was, moest hij of zij nog getikt worden. Welke groep lukte het binnen vijf minuten? Het was erg spannend! Uiteindelijk is het gelijkspel geworden. Bart en Sander bedankt voor de gezellige middag, en tot snel weer!

Dinsdag 16 maart
Vandaag kwam stagiair Cas van Sportief Valkenswaard voor het eerst in actie. De student van Fontys Sporthogeschool had een binnenactiviteit voor ons klaargezet. We startten met diverse samenwerkingsspelletjes. In tweetallen met een bal tussen de buiken een stuk lopen. Je mocht de bal niet met je handen aanraken, dus je moest goed samenwerken om de bal niet te laten vallen. Vervolgens in dezelfde tweetallen de bal door de benen aangeven en dan naar voren rennen. Welk groepje kon de meeste ballen binnen de tijd in hun mand krijgen? We sloten af met een duizenlingwekkende ronde. Éérst drie rondjes draaien, daarna de bal doorgeven. Vervolgens draaide je maatje drie rondjes, en die gaf dan weer de bal terug. Dat was een moeilijke!

We sloten af met een estafette op de longboards en een spelletje waarbij er een soort bowlingbaan werd nagebouwd. Na het sporten gingen we nog fijn vrij buitenspelen!

Woensdag 17 maart
Vandaag is de Leef! dag in de gemeentes Deurne, Asten en Someren. Deze jaarlijkse sportdag wordt al sinds lange tijd door Leef! georganiseerd. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd konden zich inschrijven voor verschillende sportactiviteiten, van turnen tot voetbal tot hockey of boksen. Onze kids hebben gekozen voor knotshockey. Eerst startten we met een pittige warming-up, gegeven door Shauny van Sportstuif Someren. Vervolgens gingen we in toernooivorm aan de slag. Iedere groep speelde een keer tegen elkaar. De groep die "rust" had, deed tikspellen bij Jennemieke. Aan het eind was een zeer spannende finale! We gingen moe maar voldaan weer naar huis.

Donderdag 18 maart
Het is weer tijd voor actie! Stagiaires van Sportief Valkenswaard komt de activiteiten weer verzorgen. Eerst startten we met verschillende tikspelen. Toen de hele groep compleet was gingen we van start met de hoofdactiviteit. Stagiaire Dominique had een soort vereenvoudigde versie van levend stratego bedacht. Hierdoor was het super intensief maar ook duidelijk voor de jongste kids, kortom een groot succes! We waren helemaal uitgeput aan het eind van de middag.

Vrijdag 19 maart
Vrijdags was het lekker weer! Vandaag kwam buurtsportcoach Desiree ons voor het eerst ondersteunen. De club kinderen op vrijdag is groot aan het worden! We speelden als sportactiviteit hoepelgolf. Net als vorige week maandag zetten we tien holes uit door middel van pionnen. Met de hoepels probeerden we in zo min mogelijk worpen van pion naar pion te komen. Het was erg spannend, en uiteindelijk zijn twee teams op dezelfde plek geëindigd!

Aan het eind van de middag gingen we nog fijn met de Lego aan de slag. Zie hier een van de resultaten! Mooi hè?



Ons team

Maud Vaessen
Maud Vaessen vestigingsmanager
Nick Koopmans
Nick Koopmans
Chantal Sanders
Chantal Sanders
Stijn van Meerwijk
Stijn van Meerwijk
Mitch Verkoelen
Mitch Verkoelen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches